Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών προχώρησαν χτες το μεσημέρι φορείς Κερατσινίου - Δραπετσώνας ενάντια στην εκχώρηση στο «υπερταμείο» ακινήτων στα οποία συμπεριλαμβάνονται και σχολεία της περιοχής.
Σε συνάντηση με την υφυπουργό Αικ. Παπανάτσιου, οι φορείς έθεσαν το αίτημα να γίνει άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα ακυρώνει την απόφαση εκχώρησης στο «υπερταμείο» και σύμφωνα με εκπροσώπους τους έλαβαν την απάντηση ότι η σχετική απόφαση είναι σε διαδικασία τροποποίησης. Οι φορείς από την πλευρά τους δηλώνουν πως βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς 50 ακίνητα, ανάμεσα στα οποία και σχολεία στο Κερατσίνι, έχουν μεταβιβαστεί.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η ΕΛΜΕ Πειραιά, οι Ενώσεις Γονέων Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ν. Πλουμπίδης» και «Πρόοδος», εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής.
Η χτεσινή παρέμβαση αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Πειραιά, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Νίκος Πλουμπίδης» και της Ενωσης Γονέων Κερατσινίου - Δραπετσώνας και τη συμμετοχή μιας σειράς φορέων, ενώ είχε προηγηθεί κινητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών στο δημαρχείο με αιτήματα να ακυρωθεί η εκχώρηση των χώρων αλλά και να δημιουργηθούν υποδομές προς όφελος των κατοίκων της περιοχής για αναψυχή, πολιτισμό, άθληση.