Παρασκευή 8 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Επεσαν μάρμαρα στο 12ο Γυμνάσιο!

«Με Λερναία Υδρα μοιάζουν τα περιστατικά με πτώσεις τμημάτων σχολικών κτιρίων στο Μενίδι», σχολιάζει η ΚΟΒ Ολυμπιακού Χωριού του ΚΚΕ, που καταγγέλλει την πτώση μαρμάρων στον προαύλιο χώρο του 12ου Γυμνασίου, ενώ ακόμα πιο έντονο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν το 26ο και το 29ο Δημοτικό στο Ολυμπιακό Χωριό. Και αυτά όταν δεν έχει περάσει ένας μήνας από παρόμοιο περιστατικό στο 9ο Δημοτικό Αχαρνών και από την αρχή της χρονιάς κυριολεκτικά έχει «βρέξει» σοβάδες σε πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα.

Η ΚΟΒ Ολυμπιακού Χωριού του ΚΚΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της: «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου ότι η κυβέρνηση θέτει σε προτεραιότητα τα σχολεία στην περιοχή μας, αλλά και οι φιέστες που διοργάνωνε η δημοτική αρχή σε κάθε σχολείο στην αρχή της χρονιάς, μοιάζουν σαν κακόγουστο αστείο μπροστά στις δίκαιες ανησυχίες εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών.

Στις δεκάδες προσπάθειες να δοθεί μια απάντηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, οι ευθύνες γίνονται μπαλάκι μεταξύ δημοτικής αρχής και κυβέρνησης. Ομως δεν μπορεί να κρυφτεί το γεγονός ότι είναι συνυπεύθυνες, συμφωνούν στην ουσία αυτής της πολιτικής. Στον προϋπολογισμό και του 2019 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων, με το ένα χέρι μείωσε για άλλη μια φορά τα κονδύλια για την Παιδεία. Την ίδια στιγμή, η δημοτική αρχή με το άλλο χέρι επικύρωνε αυτούς τους προϋπολογισμούς σε τοπικό επίπεδο. Διατείνεται πως αντιμετωπίζει το κτιριακό πρόβλημα με φτιασιδώματα, μερεμέτια και μισοεπισκευές. Ομως στην ουσία κόβει το ένα κεφάλι του προβλήματος και εμφανίζεται άλλο». Και ακόμα η τοπική ΚΟΒ θέτει το εύστοχο ερώτημα: «Αλήθεια, αν οι ζημιές στα σχολικά κτίρια γίνονται χωρίς κανένα φυσικό φαινόμενο, τι θα γίνει σε ενδεχόμενο μιας σεισμικής δόνησης, όταν σε κανένα σχολείο της περιοχής δεν έχει πραγματοποιηθεί επιστημονικός αντισεισμικός έλεγχος;».

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, οι Σύλλογοι Γονέων του 12ου Γυμνασίου και των 26ου και 29ου Δημοτικών καλούν σε σύσκεψη το Σάββατο 9/3, στις 18.00, στην έδρα του Δημοτικού (Ιωάννη Μελισσανίδη), για να οργανώσουν τη δράση τους, σημειώνοντας: «Για να μην μας ειδοποιήσουν κάποιο πρωί από τα σχολεία των παιδιών μας να πάμε να παραλάβουμε τα παιδιά μας με ανοιγμένα κεφάλια, πρέπει οι γονείς να μπούμε μπροστά (...) Η ζωή των παιδιών μας δεν μπαίνει σε καμία διαπραγμάτευση».

Στην Αθήνα

Πτώση σοβάδων είχαμε και στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 18ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, το 56ο Γυμνάσιο και δύο νηπιαγωγεία, όπου όπως καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) της ΕΛΜΕ Β' Αθήνας, η τοιχοποιία η οποία εφάπτεται στο χώρο που προαυλίζονται μαθητές αντιμετωπίζεται με «μπαλώματα». Η ΑΣΕ καλεί εκπαιδευτικούς - γονείς και μαθητές σε κοινή δράση για να διεκδικήσουν (από κυβέρνηση και δήμο Αθήνας) σύγχρονες δημόσιες υποδομές, με όλα τα μέτρα που απαιτούνται να ληφθούν άμεσα για την ασφαλή λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ