Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
«Θα απαντήσουμε στο ΥΕΝ όπως του αξίζει»

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 10 πμ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά απαντούν στην πραξικοπηματική παρέμβαση εφοπλιστών - ΥΕΝ στα εσωτερικά του Συλλόγου τους

Αγωνιστική απάντηση δίνουν τη Δευτέρα οι σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ασπροπύργου στην πραξικοπηματική προσπάθεια που εκδηλώθηκε από κοινού από τη στρατοκρατούμενη διεύθυνση της σχολής και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας - και για την ακρίβεια από το συνδικαλιστικό Α2 της ασφάλειας του ΥΕΝ το οποίο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία - να καθαιρεθεί το εκλεγμένο από τους σπουδαστές (στις εκλογές 23/5/2001) διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου τους και να διοριστεί άλλο της αρεσκείας των εφοπλιστών! Οπως αποφάσισε χτες ομόφωνα η γενική συνέλευση των σπουδαστών, τη Δευτέρα στις 10 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η προσπάθεια της καθαίρεσης του νόμιμα εκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου των ΑΕΝ Ασπροπύργου έγινε ορατή στις αρχές της εβδομάδας, όταν ο λιμενικός διοικητής της σχολής δήλωσε προκλητικά ότι δεν αναγνωρίζει αυτό το συμβούλιο γιατί από το ΥΕΝ του έχει δοθεί άλλη σύνθεση! Η απόφαση των σπουδαστών να πατάξουν αυτή την ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση στα εσωτερικά του Συλλόγου τους έγινε ξεκάθαρη από τη χτεσινή γενική τους συνέλευση, η οποία ήταν από τις μαζικότερες των τελευταίων χρόνων. Στη συνέλευση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γιώργος Τούσσας και ο ταμίας της Ενωσης Κώστας Κατσώρης.

Αμέσως μετά τη γενική συνέλευση ο Σύλλογος Σπουδαστών ΑΕΝ Ασπροπύργου εξέδωσε καταγγελία την οποία απέστειλε στο ΥΕΝ, κάνοντας σαφές ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι - συνεχίζει - να παραχωρήσουμε ούτε σπιθαμή από τα δικαιώματά μας για τα οποία το ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει δώσει αμέτρητες μάχες. Εμείς απέναντι σ' αυτή την πλούσια αγωνιστική ιστορία είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε κύριοι των περιστάσεων και να απαντήσουμε στο ΥΕΝ όπως του αξίζει».

Η ΠΕΜΕΝ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει: «Είναι προφανές ότι η προκλητική - αυταρχική ενέργεια ΥΕΝ - εφοπλιστών γίνεται γιατί διαπιστώνουν την ανάπτυξη του σπουδαστικού κινήματος στις δημόσιες ναυτικές σχολές για το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλιά». Επίσης απαιτεί: «Κάτω τα χέρια από τους σπουδαστές των ΑΕΝ» και επισημαίνει ότι με όλους τους μηχανικούς «συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της για την ανάπτυξη των αγώνων για την αποστρατικοποίηση, τον εκδημοκρατισμό των ΑΕΝ, την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, την ένταξή τους στο υπουργείο Παιδείας, την αναγνώριση και την ισοτιμία των διπλωμάτων μας με αντίστοιχα της στεριάς. Για να δημιουργήσουμε νέους ναυτεργάτες που θα ανταποκρίνονται στη νέα εφαρμοσμένη τεχνολογία, στις σύγχρονες ανάγκες των πλοίων, με ιδανικά της συλλογικής δημιουργίας, της δράσης και του αγώνα για κοινωνική πρόοδο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ