Σάββατο 16 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 17 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σε παραπέρα ενίσχυσή της καλεί η ΔΕΣΚ

Από τη συγκέντρωση συνδικάτων του Πειραιά πριν από την έναρξη του συνεδρίου
Από τη συγκέντρωση συνδικάτων του Πειραιά πριν από την έναρξη του συνεδρίου
Ξεκίνησαν την Παρασκευή και ολοκληρώνονται το Σάββατο 16/2 οι εργασίες του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Η «Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» - η οποία στο προηγούμενο συνέδριο είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη και στη θέση του προέδρου, με την πλειοψηφία της διοίκησης να παραμένει ωστόσο στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού - υπογραμμίζει την ανάγκη για παραπέρα ενίσχυσή της, ώστε μέσα από την κατάκτηση της απόλυτης πλειοψηφίας στη νέα διοίκηση, το ΕΚΠ να περάσει πραγματικά στα χέρια των εργατών.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο πρόεδρος του ΕΚΠ, Νίκος Ξουράφης, παρουσιάζοντας την εισήγηση στο συνέδριο τόνισε μεταξύ άλλων: «Καλούμε όλους τους συνέδρους, ανεξάρτητα ποιο κόμμα ψήφισαν, ανεξάρτητα σε ποια συνδικαλιστική παράταξη ανήκουν, να κρατήσουν τις όποιες διαφωνίες τους, τις όποιες επιφυλάξεις έχουν και να ακολουθήσουν το δρόμο που προτείνει η ΔΕΣΚ. Σας ζητάμε όχι μόνο να την στηρίξετε, όχι μόνο να τη φέρετε ξανά στην πρώτη θέση, αλλά να της δώσετε την πλειοψηφία», για «ένα ταξικό Εργατικό Κέντρο στον Πειραιά», που «θα είναι στήριγμα για κάθε σωματείο, για κάθε συνδικαλιστή, για όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς. Θα είναι στήριγμα στην οργάνωση της εργατικής πάλης στον Πειραιά, πρωτοπόρα δύναμη στον αγώνα για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα που θα προκύπτει στους χώρους δουλειάς».

Πριν από την έναρξη του συνεδρίου, στο χώρο του Εργατικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των συνδικάτων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Μιλώντας στη συγκέντρωση ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Θανάσης Ευαγγελάκης, κατήγγειλε τις διαδικασίες νοθείας και εκφυλισμού που υπάρχουν συνολικά στο συνδικαλιστικό κίνημα, με ευθύνη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ανέφερε μια σειρά από περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν σε σωματεία που έστειλαν αντιπροσώπους στο συνέδριο, ενώ ενημέρωσε ότι το μεσημέρι της Παρασκευής απορρίφθηκε από το δικαστήριο η αίτηση προσωρινής διαταγής των σωματείων ΠΑΣΕΝΤ και ΠΑΣΥΕ για να ανασταλεί η κατά πλειοψηφία απόφαση της διοίκησης του ΕΚ Πειραιά να αποκλειστούν παράτυποι αντιπρόσωποί τους.

Το ίδιο το συνέδριο επικύρωσε κατά πλειοψηφία τον αποκλεισμό των παράτυπων αντιπροσώπων: Απέκλεισε όλους τους αντιπροσώπους του ΠΑΣΥΕ, γιατί πρόκειται για σωματείο - φάντασμα, το οποίο δεν τήρησε ούτε τις διαδικασίες που προβλέπει το δικό του καταστατικό. Απέκλεισε επίσης εκείνους τους αντιπροσώπους του ΠΑΣΕΝΤ που αναδείχθηκαν σε αρχαιρεσίες στην επαρχία και όχι στην περιοχή του Πειραιά, που είναι ο χώρος ευθύνης του Εργατικού Κέντρου. Επίσης, αποφασίστηκε η διαγραφή του Σωματείου Εργαζομένων στην «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ» από το ΕΚΠ, καθώς το συγκεκριμένο σωματείο έχει τροποποιήσει το καταστατικό του και έχει δηλώσει ως έδρα του την Ελευσίνα, ενώ έχει ήδη εκλέξει εφορευτική επιτροπή για αρχαιρεσίες που μεταξύ άλλων θα αναδείξουν αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ