Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΠΙΔΗΜΙΚΗ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ
Στους 56 ο αριθμός των νεκρών

Μεγαλώνει συνεχώς ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους από την επιδημική έξαρση της γρίπης, μια έξαρση που είναι προβλεπόμενη και αναμενόμενη αλλά δεν αντιμετωπίζεται έγκαιρα με τα απαιτούμενα μέτρα, καθώς αυτά «κοστίζουν»...

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αριθμός των νεκρών έφτασε πλέον τους 56, καθώς από τις 4/2 έως τις 10/2 πέθαναν 18 άνθρωποι και τα νέα κρούσματα που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ έφτασαν τα 40. Συνολικά, τα 48 από τα θύματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται, από την αρχή της περιόδου έχουν καταγραφεί 226 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, από τα οποία τα 219 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Εμβολιασμένο ήταν μόνο το 13%, παρότι το 75,8% των προαναφερόμενων κρουσμάτων ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου.

Επιπλέον, από τους 56 θανάτους οι 49 ήταν ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και οι 7 ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Εχει σημασία να σημειωθεί πως το ίδιο το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει ότι «τα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης (αριθμός νοσηλειών ΜΕΘ και θανάτων) δεν αποτελούν παρά ένα μικρό μέρος του συνόλου της νοσηρότητας και θνησιμότητας που προκαλεί η γρίπη»...

Τόσο από τα παραπάνω στοιχεία, όσο και από την εν λόγω επισήμανση, αναδεικνύονται ανάγλυφα οι τεράστιες ευθύνης της σημερινής κυβέρνησης και των προκατόχων της, που και στο συγκεκριμένο ζήτημα δρουν με την εγκληματική για το λαό λογική «κόστους - οφέλους», με τις τεράστιες ελλείψεις στην ΠΦΥ και τη δημόσια Υγεία, τη μη ένταξη του αντιγριπικού εμβολίου στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού κ.ο.κ.

Η δωρεάν εμβολιαστική κάλυψη σε δημόσιες δομές, όχι μόνο των ευπαθών ομάδων αλλά όλου του λαού, είναι ευθύνη του κράτους, το οποίο οφείλει να εξασφαλίσει εξοπλισμένες κινητές μονάδες, με επαρκή ποσότητα όλων των εμβολίων, με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό, ώστε να εξασφαλιστεί ο έγκαιρος και πλήρης εμβολιασμός, να έχει σε επάρκεια τα κατάλληλα τεστ ανίχνευσης του ιού, να ανοίξει τόσα δημόσια κρεβάτια ΜΕΘ όσα έχει ανάγκη ο λαός.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ