Τρίτη 15 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξι χρόνια από τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη από χρυσαυγίτες

Ο Πακιστανός εργάτης Σαχζάτ Λουκμάν, που δολοφονήθηκε από χρυσαυγίτες
Ο Πακιστανός εργάτης Σαχζάτ Λουκμάν, που δολοφονήθηκε από χρυσαυγίτες
Eξι χρόνια συμπληρώνονται την Πέμπτη 17 Γενάρη από τη ρατσιστική εν ψυχρώ δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα από τους χρυσαυγίτες Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο, που έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Οι δύο τους είναι κατηγορούμενοι και στη δίκη της Χρυσής Αυγής ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Ο μεροκαματιάρης Σαχζάτ δολοφονήθηκε εν ψυχρώ με ένα «επαγγελματικό χτύπημα», παρόμοιο με αυτό του Ρουπακιά στον Παύλο Φύσσα. Με επτά μαχαιριές και δύο στιλέτα - «πεταλούδα» οι δύο χρυσαυγίτες τον άφησαν στον τόπο, τα χαράματα της 17ης Γενάρη του 2013 στα Πετράλωνα. Στο σπίτι του Λιακόπουλου βρέθηκαν τρία ακόμα στιλέτα - «πεταλούδα», μια σιδερογροθιά, ένας σουγιάς, ένα ξύλινο ρόπαλο, μια κυνηγετική σφεντόνα, φυσίγγια, 117 προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, αυτοκόλλητα και άλλα υλικά της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, ενώ στο σπίτι του Στεργιόπουλου βρέθηκαν ένα ξύλινο ρόπαλο, κάλυκες και μια μαύρη λεπίδα.

Αυτήν τη στιγμή, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο διεξάγεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό και έχει ξεκινήσει η εξέταση των μαρτύρων για τη ρατσιστική δολοφονία. Μάλιστα, έχει καταθέσει και ο πατέρας του Σαχζάτ, Καντίμ Χουσεΐν, που ταξίδεψε από το Πακιστάν για να είναι στο δικαστήριο. Απέδωσε τη δολοφονία του γιου του, Σαχζάτ, σε ρατσιστικά κίνητρα, λέγοντας ότι τον σκότωσαν γιατί ήταν ξένος και αναφέρθηκε σε τηλεφωνικές τους συνομιλίες και σε αναφορές του σε άλλες ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα εκείνο το διάστημα.

Σημαντική ήταν επίσης και η χτεσινή μαρτυρία (επιβεβαιώνει το ρατσιστικό κίνητρο) που ακούγεται για πρώτη φορά στο δικαστήριο, ενός από τους αστυνομικούς που συνέλαβε τους δύο χρυσαυγίτες, δολοφόνους για συνομιλία που είχε μαζί τους στο ΑΤ Πετραλώνων. Ο μάρτυρας είπε ότι όταν τους ρώτησε τι είχε συμβεί, αυτοί απάντησαν: «Ναι, έχουμε εμπλακεί σε επεισόδιο με έναν αλλοδαπό... Καλά δεν του κάναμε; Αφού μπαίνουν στα σπίτια μας... Εχουν έρθει στη χώρα μας, μας ληστεύουν, μας κάνουνε κακό... Καλά δεν του κάναμε;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ(2023-01-17 00:00:00.0)
Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των δολοφόνων του Πακιστανού εργάτη(2019-03-27 00:00:00.0)
Ενοχή των χρυσαυγιτών πρότεινε ο εισαγγελέας(2019-03-23 00:00:00.0)
Ρατσιστικό το κίνητρο εκτίμησε η εισαγγελέας(2014-04-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ