Τρίτη 6 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αναμένεται μαζική συμμετοχή

Προετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς το συλλαλητήριο της ερχόμενης Πέμπτης, στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 7.00 το απόγευμα

Eurokinissi

Επιβεβαιώνεται καθημερινά η πρόθεση του λαού της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει μαζικά στο παλλαϊκό, πανεργατικό, αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων του νομού, την Πέμπτη 8 του μήνα στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους και να διαδηλώσει αποφασιστικά την απαίτησή του να σταματήσει ο πόλεμος των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, απεμπλοκή της χώρας μας και καμία περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η οργανωτική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΕΚΘ, της ΕΔΟΘ, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Νομαρχίας, της ΤΕΔΚ, της ΕΔΥΕΘ, των Επαγγελματοβιοτεχνών και Επιμελητηρίων, της Αντιπολεμικής Επιτροπής και της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη, καλεί τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο. Κλιμάκια εκπροσώπων των φορέων καθημερινά πραγματοποιούν εξορμήσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, στους χώρους εργασίας, στις λαϊκές αγορές και τις συνοικίες, ενημερώνοντας τους πολίτες για τις επικίνδυνες εξελίξεις και τις επιπτώσεις από την εμπλοκή της χώρας μας στον άδικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών στην Ευρασία. Χτες κλιμάκιο της Αντιπολεμικής Επιτροπής συνομίλησε με τους εργαζόμενους στην ΕΛΛΑΣ ΚΑΝ, στο Χαλυβουργείο, στην επιχείρηση «Ευθυμιάδη», στο εργοστάσιο της «Χένιγκερ». Προειδοποίησε πως «ζούμε κρίσιμες στιγμές για την ανθρωπότητα» και έθεσε μπροστά στις ευθύνες τους τους εργαζόμενους, ξεκαθαρίζοντας πως «κάθε καλόπιστος άνθρωπος, κάθε πατριώτης και δημοκράτης οφείλει να υψώσει το ανάστημά του, να αντιδράσει». Και οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως θα δώσουν το «παρών» στο προσκλητήριο αγώνα.

Αντιπολεμικά... και η νεολαία

Σε συντονισμό της αντιπολεμικής δράσης προχωρούν και οι νεολαιίστικοι φορείς της Θεσσαλονίκης. Μέσα από σύσκεψη που έγινε το περασμένο Σάββατο στο κτίριο της ΕΔΟΘ, αποφασίστηκε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης και διατυπώθηκε ο βασικός άξονας των διεκδικήσεων της νεολαίας.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τη νεολαία όλου του κόσμου που μαχητικά διαδηλώνει σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου, από την Ουάσιγκτον έως το Νέο Δελχί, και από τη Λατινική Αμερική έως την Αυστραλία, ενάντια στον άδικο πόλεμο. Τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί. Τρομοκράτες είναι πρώτα εκείνοι που με την πολιτική τους γεννούν τη φτώχεια, την εκμετάλλευση και τους πολέμους», σημειώνουν στην κοινή διακήρυξη οι φορείς της νεολαίας και δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στον αφγανικό λαό.

Οι νέοι συστρατεύονται με το αντιπολεμικό κίνημα και απαιτούν να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος των ΗΠΑ στην Ασία, απεμπλοκή της χώρας μας, να γυρίσουν πίσω όλοι οι Ελληνες φαντάροι που υπηρετούν έξω από τα σύνορα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι: Νεανική Δράση για την Ειρήνη, Σύλλογοι Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών και Δημοσίων ΙΕΚ, οι Επιτροπές Νέων Εμποροϋπαλλήλων, Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού και οι Αντιπολεμικές Επιτροπές της Σχολής Θετικών Επιστημών και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Εξάλλου συμμετοχή στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο ανακοίνωσε η Ενωση Συλλόγων Γονέων του Γ` Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης. Τη νέα ιμπεριαλιστική επίθεση καταδίκασε με ψήφισμά της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ