Τρίτη 1 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση η Σαμοθράκη

Ανακοίνωση της ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάτες της γραμμής Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη μένουν «αμανάτι» με ευθύνη της ναυτιλιακής εταιρείας

Motion Team

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάτες της γραμμής Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη μένουν «αμανάτι» με ευθύνη της ναυτιλιακής εταιρείας
Αποκλεισμένο από τον έξω κόσμο είναι από την Παρασκευή 28/12 το νησί της Σαμοθράκης, αφού η σύνδεση έχει διακοπεί για άλλη μια φορά, μιας και το μοναδικό πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη βρίσκεται δεμένο για επισκευή, ενώ το εναλλακτικό πλοίο «ΣΑΟΣ ΙΙ» παρουσίασε και αυτό βλάβη.

Μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής, 87 επιβάτες από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη παρέμεναν εγκλωβισμένοι, όπως και όσοι προγραμμάτιζαν να αναχωρήσουν από το νησί για την Αλεξανδρούπολη. Μέχρι και την Κυριακή δεν είχε βρεθεί πλοίο το οποίο θα αντικαθιστούσε το «ΣΑΟΣ ΙΙ» για την εκτέλεση των δρομολογίων. Αναμενόταν να χρησιμοποιηθεί πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να εξυπηρετήσει τη μεταφορά προσώπων, ειδών πρώτης ανάγκης και οχημάτων.

Σε ανακοίνωσή της, η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Η απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνουν τις τελευταίες μέρες οι επιβάτες της γραμμής Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, αποδεικνύει περίτρανα πως όσο στις μεταφορές μπαίνει, όπως και παντού, ως γνώμονας το κέρδος, ο λαός βρίσκεται πάντα να πληρώνει τα σπασμένα.

(...) Το ρίξιμο ευθυνών από την εταιρεία στο υπουργείο και τούμπαλιν επ' ουδενί δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει από την ουσία. Πως δηλαδή όσο οι θαλάσσιες μεταφορές θα αποτελούν πεδίο κερδοφορίας, ο λαός θα βρίσκεται έρμαιο στην τύχη του κάθε επιχειρηματία.

Ενας χρόνος πέρασε από την Επερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ για το πώς θα διασφαλιστεί σε κάθε συνθήκη η συγκοινωνία για το νησί της Σαμοθράκης και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Υπενθυμίζουμε μάλιστα την ιδιαίτερη αναφορά για το κόστος των ναύλων ειδικά για τη μεταφορά οχημάτων, η οποία παραμένει στο ακέραιο. Περίσσευαν δε οι κομπασμοί της κυβέρνησης, για τέσσερα πλοία στη γραμμή, η σύνδεση με Λαύριο, Μυτιλήνη, Λήμνο. Αντί αυτού σήμερα κινδυνεύουν να αλλάξουν χρόνο απομονωμένοι και μακριά από τους δικούς τους, ενώ η τοπική αγορά εξαρτάται κυριολεκτικά από ένα πλοίο.

Η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ διαμηνύει σε όλους τους υπεύθυνους πως πρέπει πια να σταματήσει αυτό το παιχνίδι, πότε με τα σκουπίδια, πότε με τις συντηρήσεις, πότε με τις βλάβες και να δρομολογηθεί οριστική λύση με την ευθύνη του κράτους, που θα καθιστά τη σύνδεση της ηπειρωτικής χώρας με τη νησιωτική προσβάσιμη σε όλους και κυρίως ασφαλή.

Τονίζει δε πως η κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνη για το αν συμβεί το οτιδήποτε λόγω έλλειψης συγκοινωνίας, πως θα πρέπει να αποζημιωθούν στο ακέραιο όλοι όσοι ταλαιπωρήθηκαν αυτές τις μέρες και κυρίως πως η ευθύνη για την κάθε ώρα που χάνεται βαραίνει τη συγκυβέρνηση. Καλεί τους κατοίκους της Σαμοθράκης και όχι μόνο, να βγάλουν συμπεράσματα, να μην εμπιστεύονται σωτήρες και να "πιάσουν τη χείρα αγωνιστικής βοήθειας" που τείνει το ΚΚΕ και να αγωνιστούν για την οριστική λύση του προβλήματος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ