Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ημερίδα για την Υγεία και την Ασφάλεια με αφορμή τα δεκάδες εργατικά «ατυχήματα»

Ημερίδα για την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων στους δήμους διοργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, την Πέμπτη 17 Γενάρη στις 5.30 μ.μ., στο δημαρχείο Περιστερίου (στάση μετρό «Περιστέρι»).

Στην ημερίδα θα μιλήσουν οι: Χρήστος Παπάζογλου, Ειδικός Γιατρός Εργασίας, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Εύη Γεωργιάδου, Δρ. Μηχανικός Ασφαλείας, μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. Βασίλης Οψιμος, Τεχνικός Επιθεωρητής Εργασίας. Μάκης Τσελέντης, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ και μέλος της Επιτροπής του ΠΑΜΕ για την Υγιεινή και Ασφάλεια.

Το Συνδικάτο παίρνει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία με αφορμή τα δεκάδες θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα» και τους εκατοντάδες σακατεμένους που μετρά ο κλάδος τα τελευταία χρόνια. «Η εντατικοποίηση της δουλειάς, η έλλειψη προσωπικού, ο γερασμένος και ελλιπώς συντηρημένος εξοπλισμός και οχήματα, οδηγούν στην πρόκληση σοβαρών ή και θανατηφόρων εργατικών "ατυχημάτων", καθώς και στην εκδήλωση επαγγελματικών ασθενειών. Μόνο το τελευταίο διάστημα στον κλάδο μας μετράμε 50 εργάτες που έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες σακατεύονται καθημερινά», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων στους δήμους, τις επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας και κάθε συνειδητοποιημένο συνδικαλιστή να συμμετάσχουν στην ημερίδα, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να πάρουν πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση της ζωής των εργαζομένων.

Τραυματισμός εργαζόμενης στο δήμο Χαλανδρίου

Αλλο ένα εργατικό «ατύχημα» ήρθε την περασμένη βδομάδα να επιβεβαιώσει τα παραπάνω. Συγκεκριμένα, εργαζόμενη του δήμου Χαλανδρίου παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα και τραυματίστηκε στο χέρι την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα, την ώρα που εργαζόταν μαζί με συναδέλφους της, καθαρίζοντας το χώρο όπου γίνεται η λαϊκή αγορά.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ εκφράζει τη συμπαράστασή της στην εργαζόμενη και της εύχεται περαστικά.

«Κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη για την κατάσταση που συντελείται αυτό το διάστημα στον κλάδο, τα εκατοντάδες εργατικά "ατυχήματα" με τους δεκάδες νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματισμένους. Δεν οφείλονται ούτε στην "κακιά στιγμή", ούτε στην "κακιά ώρα", όπως θέλουν να μας το παρουσιάσουν», τονίζει η ΔΑΣ στην ανακοίνωσή της. «Αιτία είναι η έλλειψη μόνιμου προσωπικού, η επικράτηση των ελαστικών μορφών εργασίας», το γεγονός ότι «θεωρούν ως κόστος την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ