Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Παρεμβάσεις ενάντια σε απολύσεις εργαζομένων

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις της «Teleperformance»
Από την παράσταση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις της «Teleperformance»
Παράσταση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις της «Teleperformance» στον Πειραιά και στην Καλλιθέα πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή η Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) στην επιχείρηση. Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή την απόφαση της εργοδοσίας να απολύσει δεκάδες εργαζόμενους, από το τμήμα «RCC - Apple», μέχρι το τέλος Δεκέμβρη.

«Κανένας εργαζόμενος να μη βρεθεί στο δρόμο!», τονίζει η Σωματειακή Επιτροπή και καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν: Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις. Να μεταφερθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε άλλα τμήματα με μεγάλη εντατικοποίηση, όπου υπάρχει ανάγκη για προσλήψεις, και να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Πλήρη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες. Ολες οι συμβάσεις να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου - όχι στην «ενοικίαση» εργαζομένων. ΣΣΕ που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με βάση το σχέδιο κλαδικής Σύμβασης του Συνδικάτου.

Νέα απόλυση εργαζόμενης μητέρας από τη «Σαβοϊδάκης»

«Πριν από λίγες μέρες η εταιρεία "Σαβοϊδάκης ΑΕ" προχώρησε σε ακόμη μια απόλυση εργαζόμενης και μητέρας 3 παιδιών επειδή "δεν έκοψε μια απόδειξη" με το ιλιγγιώδες ποσό των ...90 λεπτών!», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ηρακλείου.

Η απόλυση αυτή, σημειώνει το Συνδικάτο, έρχεται ως συνέχεια της απόλυσης συνδικαλίστριας πριν ένα χρόνο και της απόλυσης άλλης μίας μητέρας 3 παιδιών πριν λίγους μήνες.

Οπως επισημαίνει, «φαίνεται πως στην "οικογένεια" της εταιρείας τελικά χωράνε όλοι εκτός από εργαζόμενους που διεκδικούν το δίκιο το δικό τους και των συναδέλφων τους με τη συνδικαλιστική τους δράση, εκτός από εκείνους που δουλεύουν χωρίς "να δίνουν το κάτι παραπάνω" στην εταιρεία, εκτός από εκείνους που πάνω στην ένταση της δουλειάς έκαναν το μοιραίο λάθος να ξεχάσουν μια απόδειξη!

Η πρόσφατη απόλυση εντάσσεται στα σχέδια της εργοδοσίας για συνέχιση και ένταση της τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων (...) ώστε αποτελεσματικά να υπηρετούνται τα επιχειρηματικά της σχέδια. Προσπαθεί να δώσει το δικό της μήνυμα στους εργαζόμενους της εταιρείας: Να μην ξεσηκωθούν, να μη διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους!

(...) Αποδεικνύει πως ένας δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους στην εταιρεία, αλλά και όλου του κλάδου: Η οργάνωση στο Συνδικάτο μας! Αφοβος εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης, εκείνος που δοκιμάζει τη δύναμή του!».

Το Σωματείο απαιτεί: Ανάκληση της απόλυσης, όχι στην καταστρατήγηση του ωραρίου και στη «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας. Αμεση πληρωμή όλων των υπερωριών. 5ήμερο - 8ωρο - 40ωρο. Πληρωμή του μισθού στο τέλος κάθε μήνα. Εγκαιρη καταβολή των αδειών. Να αποζημιωθούν στο διπλάσιο όλοι οι εργαζόμενοι για τις χρωστούμενες άδειές τους από παρελθόντα έτη, όπως ορίζει ο νόμος. Αμεση πρόσληψη προσωπικού ώστε να καλύπτονται οι βάρδιες. Να μπει τέλος στην τρομοκρατία, στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στην εντατικοποίηση της δουλειάς κ.λπ.

Σε επιφυλακή καλεί τα σωματεία το ΠΑΜΕ

Θυμίζουμε ότι το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του έχει καλέσει σωματεία και εργαζόμενους να βρίσκονται σε ετοιμότητα να αντιδράσουν στα σχέδια επιχειρήσεων για απολύσεις τις μέρες που διανύουμε.

«Κάθε χρόνο η εργοδοσία και μπροστά στο κλείσιμο του έτους προχωρά σε απολύσεις εργαζομένων», τονίζει το ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας πως εργαζόμενοι με Συμβάσεις, προϋπηρεσία, επιδόματα, αντικαθίστανται από νέους, φθηνότερους και χωρίς δικαιώματα συναδέλφους τους. Με δεδομένα τα παραπάνω, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα «να είναι έτοιμα να παρέμβουν με κάθε τρόπο, να μην επιτρέψουν το ξεσάλωμα και τις αυθαιρεσίες της μεγαλοεργοδοσίας. Να μπουν μπροστά ώστε να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να μη γίνουν απολύσεις».

«Τα εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αλλά και το ΠΑΜΕ αυτοτελώς, δεν κλείνουν στις γιορτές, δε βάζουν λουκέτο, είναι παντός καιρού!», σημειώνει και καλεί τους εργαζόμενους να απευθύνονται στα σωματεία και στο ΠΑΜΕ (στα τηλέφωνα 210.33.01.842, 210.38.33.786 και στο e-mail pame@pamehellas.gr) για σχετικές καταγγελίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμία απόλυση, όχι στους χαφιεδοκανονισμούς(2021-02-19 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση στη «Σαβοϊδάκης»(2018-03-02 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις ενάντια στην απόλυση της συνδικαλίστριας(2017-12-28 00:00:00.0)
Συνεχίζουν ενάντια στις απολύσεις(2011-01-05 00:00:00.0)
Πολλοί νέοι στη χτεσινή σύσκεψη(2010-04-15 00:00:00.0)
Απαντούν αγωνιστικά στις απολύσεις(2010-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ