Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 23 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ «SWISSPORT»
Εστειλε εξώδικο σε εργαζόμενο επειδή αντέδρασε σε απολύσεις

Παρέμβαση από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής

Παρέμβαση στη «Swissport» στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πραγματοποίησε, την Πέμπτη 20/12, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής μετά από εξώδικο που έστειλε η εταιρεία σε εργαζόμενο, επειδή αντέδρασε σε απολύσεις συναδέλφων του και εξέφρασε τη διαφωνία τους στους προϊσταμένους του.

Οπως επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο, «το εξώδικο έκανε αναφορά για απαράδεκτη συμπεριφορά η οποία δημιουργεί διαταραχή του εργασιακού κλίματος, δημιουργία προστριβών και εντάσεων και ότι μπορεί να δημιουργηθούν μοιραία λάθη για την ασφάλεια των πτήσεων.

Εκφράσαμε την αυτονόητη στήριξη στον συνάδελφο και ζητήσαμε από την εταιρεία να μην εμπλέκει ζητήματα ασφαλείας με τη δικαιολογημένη έκφραση της διαφωνίας του.

Το επιχείρημα της εργοδοσίας για τις απολύσεις ήταν ότι η εργασία είναι εποχιακή, ενώ οι συνάδελφοι που απολύθηκαν είναι για πάνω από 5 χρόνια συνεχόμενα στη συγκεκριμένη εταιρεία».

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει κάθε εργαζόμενο που παλεύει ενάντια στην αδικία και καλεί «τους συναδέλφους στο Αεροδρόμιο και σε κάθε χώρο εργασίας να γίνουν μέλη στα σωματεία τους και να πάρουν μέρος ενεργά στη λειτουργία τους, στις αποφάσεις τους και στον έλεγχο αυτών των αποφάσεων μέσα από τις μαζικές διαδικασίες. Ετσι θα δυναμώνει η πάλη ενάντια στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας, θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε από καλύτερες θέσεις βελτίωση μισθών και δικαιωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ