Τρίτη 27 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη εργάτη

Αλλος ένας εργάτης που πήγαινε στη δουλειά του δέχτηκε το περασμένο Σάββατο το πρωί ρατσιστική επίθεση. Το θύμα, που εργάζεται ως πλακάς σε έργα του δήμου, δέχτηκε εντελώς απρόκλητα επίθεση στο Καματερό. Ο εργάτης ήταν μετανάστης από το Μπαγκλαντές και μετά την επίθεση ...συνελήφθη από την Αστυνομία. Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

Ο μετανάστης από το Μπαγκλαντές περίμενε στην κεντρική πλατεία του Καματερού για να πιάσει δουλειά σε εργολάβο που έχει αναλάβει έργο του δήμου, όταν δέχτηκε την αναίτια σωματική επίθεση και τον προπηλακισμό από νεαρό άνδρα, ο οποίος παράλληλα τον έβρισε χυδαία.

Ο συγκεκριμένος εργάτης κατέθεσε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων - Καματερού, όπου στη διάρκεια της υποβολής της διαπιστώθηκε ότι έχει μία οφειλή 1.500 ευρώ (από καταδίκη του πριν μερικά χρόνια για παράτυπη είσοδο στη χώρα) και γι' αυτόν τον λόγο κρατήθηκε και δεν του επετράπη να εξεταστεί από ιατροδικαστή για την επίθεση.

Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο αστυνομικό τμήμα από αντιπροσωπεία των Κομματικών Οργανώσεων Αγίων Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ και δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», οι οποίοι απαίτησαν την άμεση μεταφορά του μετανάστη σε νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί από ιατροδικαστή και να γίνει περίθαλψή του. Παρέμβαση έγινε και από το παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Ιλίου, Πετρούπολης, Αγ. Αναργύρων και Καματερού. Τελικά, ο μετανάστης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις.

Χτες το μεσημέρι, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Στο μεταξύ οι συνάδελφοί του είχαν συγκεντρώσει τα χρήματα που έπρεπε να πληρώσει κι έτσι αφού καταβλήθηκε το σχετικό ποσό αφέθηκε ελεύθερος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Και δεύτερη απρόκλητη αστυνομική επίθεση σε διαδηλωτές (2020-10-10 00:00:00.0)
Κινητοποίηση φορέων για την Παιδεία (2018-10-31 00:00:00.0)
Αντιστέκονται στην απλήρωτη εργασία (2013-05-03 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΚΚΕ για τον ξυλοδαρμό μετανάστη (2013-04-25 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για ξυλοδαρμό μετανάστη από αστυνομικό (1998-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ