Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΡΑΚΑΣ
Καταδίκασαν τη φασιστική δράση και το σύστημα που τη γεννά

Απάντηση στην επίθεση φασιστών σε μέλος του ΚΚΕ έδωσε με τη χτεσινή μαζική της συγκέντρωση η ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής του Κόμματος

Δυναμική απάντηση στη δράση των φασιστοειδών στην περιοχή του Γέρακα δόθηκε χτες με τη μαζική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης που πραγματοποίησε η ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ. Αφορμή για την κινητοποίηση στάθηκε η άνανδρη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Αγγελος Μπαλτάς, μέλος του ΚΚΕ και στέλεχος της ΚΝΕ, το βράδυ της Δευτέρας 19 Νοέμβρη.

Θυμίζουμε ότι οι φασίστες επιτέθηκαν στον κομμουνιστή πισώπλατα, χτυπώντας τον με αντικείμενο στο κεφάλι την ώρα που γύρναγε στο σπίτι του από τη δουλειά του. Η επίθεση ήρθε ως συνέχεια μιας σειράς απειλών που είχε δεχτεί ο Α. Μπαλτάς, τόσο στο χώρο εργασίας του όσο και τηλεφωνικά. Το περιστατικό συνδέεται με τη δράση που αναπτύσσουν φασιστοειδή στην περιοχή, με επίκεντρο τα πρόσφατα γεγονότα στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα.

Στη μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γέρακα παρευρέθηκε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, μέλος της ΕΠ Αττικής του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής, ανέφερε πως το χτύπημα αυτό στο μέλος του ΚΚΕ αποτελεί το αποκορύφωμα μιας σειράς ενεργειών των ναζί εγκληματιών το τελευταίο διάστημα.

«Τι τους ενοχλεί στο ΚΚΕ; Τους ενοχλεί που το Κόμμα αναδεικνύει διαρκώς και παλεύει με όλες του τις δυνάμεις να αναδείξει ότι υπάρχει διέξοδος απ' αυτό το σάπιο σύστημα που ζούμε σήμερα, γιατί οι φασίστες είναι παιδιά της σαπίλας αυτού του συστήματος. Τους ενοχλεί που μιλάμε για μια άλλη κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, γιατί οι φασίστες είναι τα τσιράκια των εκμεταλλευτών των αφεντικών. Τους ενοχλεί που παλεύουμε για μια κοινωνία όπου την εξουσία θα έχει η εργατική τάξη και όχι οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες, γιατί οι φασίστες είναι τα μαντρόσκυλά τους. Οι φασίστες ήταν και θα είναι το μακρύ χέρι του καπιταλισμού, είναι γέννημά του και χρησιμοποιούνται ανάλογα κάθε φορά. Είναι το μακρύ του χέρι για να βγάζει την πιο σκοτεινή και βρώμικη δουλειά».

Ο Β. Ρεμπάπης αναφέρθηκε και στις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την αποθράσυνση των φασιστών, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στη μη ολοκλήρωση μετά από τόσα χρόνια της δίκης της εγκληματικής φασιστικής Χρυσής Αυγής. Αλλωστε, πρόσθεσε, η κυβέρνηση έχει ευθύνη και διότι ως σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ εμπλέκει τη χώρα μας βαθιά σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που καλλιεργούν τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό. «Μην τολμήσουν να δώσουν άλλο χώρο στους φασίστες, στις λογικές και τις πρακτικές τους», τόνισε ο Β. Ρεμπάπης αναφερόμενος στην ανοχή που δείχνουν στη φασιστική δράση διάφοροι δημοτικοί παράγοντες και μηχανισμοί, καθώς και η δημοτική αρχή Γέρακα.

Καταλήγοντας, ο Β. Ρεμπάπης επισήμανε πως «στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές (...) Τέτοιου είδους πρακτικές, τους κομμουνιστές δεν τους λυγάνε, αντίθετα τους δυναμώνουν και τους ατσαλώνουν». Και κάλεσε την εργατική τάξη και το λαό να τους απομονώσουν και να τους βάλουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Μετά την ομιλία, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Γέρακα, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές, κάτω τα ξερά σας απ' τους κομμουνιστές» και «Φασίστες, ρουφιάνοι των αφεντικών, ξανά θα σας τσακίσει η πάλη των λαών!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ