Σάββατο 10 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 11 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Χαιρετίζουμε την υποδοχή που επιφύλαξαν Επιτροπές Ειρήνης, Σύλλογοι και Σωματεία στον Αμερικανό πρέσβη που επισκέφτηκε τον Οκτώβρη την Αλεξανδρούπολη, για να ελέγξει τις διαδικασίες μετατροπής του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟικό στρατόπεδο συναρμολόγησης ελικοπτέρων.

Τα επικίνδυνα και δολοφονικά σχέδιά τους για την περιοχή μας και η επίσκεψη του πρέσβη προκάλεσαν αντιδράσεις των συναδέλφων για τον εγκληματικό ρόλο του ΝΑΤΟ. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δίνει δισεκατομμύρια για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, εμείς από την πρώτη μέρα ήρθαμε αντιμέτωποι με την έλλειψη βασικών ειδών, καθυστερήσεις στην απόδοση του προγεύματος και άρνηση να δοθούν μεταφορικά σε συναδέλφους για να επιστρέψουν σπίτια τους!

Παρά τον συμβιβασμό που καλλιεργούν τα στελέχη, έχουμε καταφέρει μέσα από τις αναφορές και τη συνεχή συζήτηση με τους συναδέλφους μας να παλεύουμε και να λύνουμε τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα.

Αυτή μας η εμπειρία μάς διδάσκει ότι ακόμα και δεδομένα πράγματα πρέπει να τα διεκδικείς σταθερά και να μην «σκύβεις το κεφάλι».

Στρατιώτες από την Ξάνθη

***

Οι συνθήκες διαβίωσης των στρατιωτών στη Θήβα ήταν ο λόγος της ομαδικής «γαστρεντερίτιδας». Τα επιτελεία τρέξανε να διαδώσουν με δημοσιογραφικά κόλπα ότι η αιτία βρίσκεται εκτός στρατοπέδου! Ξέρουν πολύ καλά τις συνθήκες που επικρατούν στα μαγειρεία της Θήβας. Οι εικόνες με τους δίσκους πεταμένους μαζί με τα αποφάγια, η έλλειψη πλυντηρίων έρχονται να συμπληρώσουν την εικόνα με τα σπασμένα τζάμια στους θαλάμους. Αυτήν την κατάσταση βιώνουμε και εμείς και οι μόνιμοι στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα.

Στρατιώτες από το ΚΕΠΒ στη Θήβα

***

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συνεχίζουν με αμείωτη ένταση το δολοφονικό τους έργο. Η ελληνική κυβέρνηση, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα εγχώριων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων, βαδίζει μπροστά από τα γεράκια του ΝΑΤΟ, στρώνοντάς τους κόκκινο χαλί για να πατήσουν οπουδήποτε στη χώρα και ικανοποιώντας κάθε τους απαίτηση. Μετατρέπουν έτσι την Ελλάδα σε μία απέραντη κυριολεκτικά στρατιωτική βάση. Με αυτόν τον τρόπο διακινδυνεύουν τη συμμετοχή της χώρας σε μία μεγάλη πολεμική σύγκρουση, η οποία πλέον μόνο ως απίθανη δεν μπορεί να λογίζεται. Ως φαντάρος που υπηρετώ τη θητεία μου στη Χίο, εκφράζω την έντονη ανησυχία μου για όλα τα παραπάνω. Είναι μακριά από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Την ίδια ώρα που λένε ότι η συμμετοχή σε ΕΕ και ΝΑΤΟ προστατεύει τη χώρα, βλέπουμε:

  • Συχνά να γίνονται κουβέντες μέσα στα στρατόπεδα για τους εικονικούς βομβαρδισμούς που επιχειρεί η Τουρκία σε νησίδες γύρω από τη Χίο, ταυτόχρονα με την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.
  • Την αύξηση της επιθετικότητας της Τουρκίας, η οποία συνεχίζει να απειλεί με πόλεμο αν η Ελλάδα εφαρμόσει όσα προβλέπονται από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.
  • Το γκριζάρισμα του μισού Αιγαίου με τις ευλογίες και του ΝΑΤΟ, που δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του αλλά μιλά για ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.

Ενώνω τη φωνή μου με το λαό για:

  • Την αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ
  • Την αποχώρηση όλων των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από το Αιγαίο και τις υπόλοιπες ελληνικές θάλασσες.
  • Να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου.

Ταυτόχρονα δηλώνω τη συμπαράστασή μου στους ναύτες Στ. Παπαδάκη από τη φρεγάτα «Ναβαρίνο» και Ηλ. Μπιλάλη από την Πυραυλάκατο «Ρίτσος» που διαμαρτύρονται για τη συμμετοχή των πλοίων τους σε ΝΑΤΟικές αποστολές. Καμία συμμετοχή Ελληνα φαντάρου ή στρατιωτικού σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις και αποστολές!

Στρατιώτης από τη Χίο

***

Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, με τρεις πολυεθνικές στρατιωτικές ασκήσεις να πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα με επίκεντρο την Κύπρο, με την Τουρκία να οξύνει την προκλητικότητά της, να δεσμεύει παράνομα κομμάτι της κυπριακής ΑΟΖ για γεωτρήσεις, με ασκήσεις που αποτελούν πρόβες πολέμου σε μια ιδιαίτερα εύφλεκτη περιοχή, δείχνουν ότι γίνεται πολεμική προετοιμασία για να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικοί σχεδιασμοί μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και για το μοίρασμα των πετρελαίων και των ενεργειακών δρόμων της περιοχής.

Στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ