Σάββατο 10 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 11 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
Σκάκι
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Στο Λονδίνο διεξάγεται από την Παρασκευή το πολυαναμενόμενο ματς 12 παρτίδων ανάμεσα στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Μάγκνους Κάρλσεν, και στον διεκδικητή, Φαμπιάνο Καρουάνα. Ο πρώτος που θα σημειώσει 6,5 βαθμούς θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής, ενώ, αν οι παρτίδες κλασικού χρόνου σκέψης λήξουν με σκορ 6-6, θα ακολουθήσουν μπαράζ γρήγορου σκακιού. Θα επανέλθουμε με αναλυτικό αφιέρωμα και παρτίδες την επόμενη βδομάδα.
  • Με δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αλλά με ακμαίο ηθικό συνεχίζονται τα παγκόσμια νεανικά πρωταθλήματα για νέους και νέες κάτω των 8, 10 και 12 ετών στην πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας. Την Τρίτη 6 Νοέμβρη, οι θυελλώδεις άνεμοι δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση του 3ου γύρου, ο οποίος αναπληρώνεται αυτό το Σάββατο, ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί η μέρα να είναι κενή από αγώνες. Οι μικροί ταλαντούχοι σκακιστές αγωνίζονται σαν λιοντάρια και η μέχρι τώρα μεγαλύτερη σε διάρκεια παρτίδα κράτησε 5,5 ώρες! (κατηγορία Κ08 - 96 κινήσεις). Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 7 παίκτες, με τον Σπ. Χαρτοφύλακα (Α10) να προηγείται με 2/3.
  • Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στην κατάρριψη ενός ακόμα σκακιστικού ρεκόρ. Ο Κινέζος Ντινγκ Λιρέν (Νο 4 στον κόσμο) έχει παραμείνει αήττητος για 96 (!) συνεχόμενες παρτίδες. Το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ είχε σημειωθεί από τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Μιχαήλ Ταλ, που είχε παραμείνει αήττητος για 95 παρτίδες.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org