Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας

Από την κινητοποίηση στις 29 Οκτώβρη
Από την κινητοποίηση στις 29 Οκτώβρη
Στο υπουργείο Παιδείας, στις 12 το μεσημέρι, διαδηλώνουν σήμερα οι μαθητές με κεντρικό αίτημα να μη νομοθετηθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Λύκειο και διεκδικώντας παράλληλα λύσεις στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία. «Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει πραγματικά. Για ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπόδια. Που θα δίνει ολόπλευρη γνώση σε όλους. Για ένα σχολείο στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια, που δεν θα μας κοιτάει στην τσέπη, για Παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, η οποία απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που έγιναν στις 29 Οκτώβρη.

Στο μεταξύ, τις προηγούμενες μέρες, μαθητές σε διάφορες περιοχές προχώρησαν σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες, συνεχίζοντας παράλληλα να συζητούν και να οργανώνουν την απάντησή τους. Η Συντονιστική Επιτροπή έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά να βρεθούν σήμερα στο υπουργείο και επίσης καλεί τις Συντονιστικές Επιτροπές της υπόλοιπης Ελλάδας να πάρουν αποφάσεις στήριξης της δράσης, στέλνοντας μαθητές - αντιπροσώπους τους στην κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας.

Μαζί με τους μαθητές είχαν πάρει μέχρι χτες αποφάσεις για συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση οι φοιτητικοί σύλλογοι του Φυσικού, Φιλοσοφικής, Πολιτικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων και Μαθηματικού του ΕΚΠΑ.

Σε συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση καλεί επίσης η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, που αναφέρεται στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται για αυτά τα σχολεία στο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση. «Αντί στο υπουργείο να ασχοληθούν με λύση των προβλημάτων μας, επιλέγουν να προσθέτουν νέα», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι γονείς σχετικά με τις ρυθμίσεις που αφορούν την κατάργηση των Καλλιτεχνικών Επιτροπών, το ωρολόγιο πρόγραμμα και τον χαρακτήρα των σχολείων, διατυπώνοντας ερωτήματα για το πώς θα διαμορφωθεί η λειτουργία τους. Η Ενωση καλεί όλα τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία να είναι σε ετοιμότητα και τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της Αττικής να συμμετέχουν μετά από αποφάσεις των Συλλόγων Γονέων, των διδασκόντων, των μαθητικών κοινοτήτων και μαθητικών συμβουλίων τους στη σημερινή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας. Καλεί παράλληλα τα σχολεία της υπόλοιπης Ελλάδας να πάρουν αποφάσεις στήριξης της δράσης, στέλνοντας μαθητές - αντιπροσώπους τους.

Να συμμετάσχουν στις παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σήμερα στη 1 το μεσημέρι, καλεί τα μαθητικά συμβούλια η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης.

Στο υπουργείο και οι εκπαιδευτικοί

Σε συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας προχωρούν σήμερα στη 1 το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στάσεις εργασίας για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση έχουν κηρύξει οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ και πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει επίσης η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων.

Κεντρικό αίτημα της κινητοποίησης είναι να μπει τέλος στην αδιοριστία, να γίνουν άμεσα 25.000 διορισμοί εκπαιδευτικών και κάλυψη των αναγκών των σχολείων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλλιτεχνική διαμαρτυρία για την αναβάθμιση των σχολείων τους(2024-01-31 00:00:00.0)
Δυναμική συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη(2022-01-21 00:00:00.0)
Οι μαθητές προετοιμάζουν την Πανελλαδική Συνάντησή τους στις 28 του Γενάρη(2018-01-20 00:00:00.0)
Στους δρόμους ξανά στις 13 Φλεβάρη(2017-02-07 00:00:00.0)
Πανελλαδική μουσική διαμαρτυρία(2013-12-06 00:00:00.0)
Πανελλαδική κινητοποίηση αύριο(2013-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ