Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ
Διαφωνούν με την ακύρωση των εξεταστικών οι εκπρόσωποι της «Πανσπουδαστικής ΚΣ»

Τη διαφωνία τους με την απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Σερρών, που ακυρώνει τις δυο τελευταίες εξεταστικές των μαθημάτων του καθηγητή - «φακελάκη», εκφράζουν με δημόσια δήλωσή τους οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στους σπουδαστικούς συλλόγους του ΤΕΙ. Οι εκπρόσωποι της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» καταδικάζουν απερίφραστα τα περιστατικά που βγήκαν στην επιφάνεια, με τον καθηγητή που ζητούσε οικονομικά και σεξουαλικά ανταλλάγματα προκειμένου να περάσουν οι σπουδαστές τα μαθήματά του. Σε συνέχεια αυτών ήρθε η απόφαση της Συγκλήτου για ακύρωση των δυο τελευταίων εξεταστικών του (Ιούνη και Σεπτέμβρη) και εμβόλιμη εξεταστική για τα μαθήματα του εν λόγω καθηγητή στις 23 Νοέμβρη. Ομως αυτή η απόφαση δημιουργεί προβλήματα στους αποφοίτους, αφού ουσιαστικά ακυρώνει το πτυχίο τους.

Οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική» σχολιάζουν: «Πρόκειται για μια απόφαση άδικη για τους δεκάδες φοιτητές που κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια μέσα σε δύσκολες συνθήκες για να πάρουν το πτυχίο τους, πολλοί έχουν αποφοιτήσει, εργάζονται ή κάνουν μεταπτυχιακό και τώρα υποχρεούνται να αναβάλουν λίγο ακόμα τα όνειρά τους και να ξαναδοκιμαστούν στα μαθήματα αυτά. Καθιστά συλλήβδην όλους τους σπουδαστές συνυπεύθυνους, ενώ είναι τα θύματα αυτού του κυκλώματος.

Οι εκλεγμένοι με την "Πανσπουδαστική ΚΣ" στο ΤΕΙ Σερρών απαιτούμε:

  • Να διαλευκανθεί πλήρως και να φτάσει μέχρι τέλους η υπόθεση.
  • Να παρθεί πίσω η άδικη απόφαση της Συγκλήτου! Να συγκροτηθεί επιτροπή από καθηγητές του Τμήματος για την αναβαθμολόγηση των γραπτών, ώστε όσοι πράγματι έχουν προβιβάσιμο βαθμό να τους αναγνωριστούν τα μαθήματα και όσοι όχι να τα ξαναδώσουν κανονικά, όπως προβλέπεται».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ