Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωγή κακοδικίας και αποζημίωση για ηθική βλάβη

Αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ ζητούν η εισαγγελέας Ελένη Ράικου και ο γιατρός σύζυγός της για ηθική βλάβη, από την Ελ. Τουλουπάκη και από τους συνεργάτες της στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη. Υπενθυμίζεται ότι αγωγή κακοδικίας κατέθεσε προχτές στο Ειδικό Δικαστήριο η εισαγγελέας Ελ. Ράικου, που διετέλεσε επί χρόνια επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς κατά της συναδέλφου της Ελ. Τουλουπάκη, η οποία την διαδέχθηκε, επικαλούμενη παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας σχετικά με την υπόθεση «Novartis».

Η Ελ. Ράικου προσέφυγε στο εν λόγω δικαστήριο μαζί με τον σύζυγό της γιατρό Λ. Καρνέση, για τον οποίο είδαν τη δημοσιότητα πληροφορίες ότι ήταν στη λίστα γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση. Για τη διαρροή των σχετικών πληροφοριών οι προσφεύγοντες θεωρούν υπεύθυνη την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη και τους συνεργάτες της. Ο Λ. Καρνέζης έχει δημόσια τοποθετηθεί για την υπόθεση, αρνούμενος οποιαδήποτε έκνομη σχέση με την εν λόγω εταιρεία. Για το θέμα αυτό έχει υποβληθεί από τον ίδιο μήνυση.

Η υπόθεση προσδιορίστηκε για τον ερχόμενο Μάρτη, ενώ τα μέλη του δικαστηρίου θα κληρωθούν τον Δεκέμβρη. Την αγωγή κακοδικίας της Ελ. Ράικου την χειρίζεται προσωρινά η αντιπρόεδρος του ΣτΕ Σπ. Χρυσικοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ