Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ
Ωρα τελικού για τον Πετρούνια

Με στόχο να κατακτήσει τον τρίτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του, ο Λευτέρης Πετρούνιας ρίχνεται σήμερα στη μάχη της διάκρισης, αγωνιζόμενος στον τελικό των κρίκων (17.15-18.00 - ΕΡΤ) του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Ντόχα του Κατάρ. Με τον «αέρα» του φαβορί και έχοντας «σαρώσει» τα χρυσά μετάλλια στο αγώνισμα σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις από το 2015 μέχρι σήμερα, ο Ελληνας αθλητής βρίσκεται μπροστά σε μια νέα πρόκληση. Αν και συμμετείχε στη διοργάνωση την τελευταία στιγμή, καθώς ο τραυματισμός του στον ώμο απαιτούσε χειρουργείο (αποφάσισε να το κάνει μετά τους αγώνες), ο Πετρούνιας εντυπωσίασε στα προκριματικά, όπου κατέλαβε την 1η θέση με 15.266 βαθμούς.

Βάσει κλήρωσης ο Ελληνας πρωταθλητής θα αγωνιστεί πρώτος ανάμεσα στους οκτώ αθλητές του τελικού, θέση που παραδοσιακά δεν θεωρείται καλή. Βασικός αντίπαλος του θεωρείται ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι, χρυσός Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο και ασημένιος στο Ρίο (πίσω από τον Πετρούνια), διαθέτοντας μάλιστα το πλεονέκτημα να αγωνίζεται τελευταίος. Ο Ζανέτι ήταν 2ος στα προκριματικά, με 15.033 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία του Πετρούνια στον τελικό αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία διάκρισης για την ελληνική αποστολή, αφού οι ομάδες ανδρών και γυναικών έμειναν εκτός 24άδας στο ομαδικό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ