Σάββατο 27 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 28 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2018
Μπαίνουμε αποφασιστικά στη μάχη!

Την 1η Νοέμβρη ξεκινάει άλλη μια μεγάλη μάχη του Κόμματός μας, η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2018. Η μάχη που δίνουμε με το κουπόνι στο χέρι, καλώντας τον εργατόκοσμο από το υστέρημά του να συμβάλει στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Φέτος αυτή η σημαντική μάχη έχει πολλαπλή αξία. Καταρχήν βάζουμε φιλόδοξους στόχους, αφού πρόκειται για την Οικονομική Εξόρμηση που θα διεξαχθεί παράλληλα με την κορύφωση των εορτασμών για τα 100χρονα του Κόμματός μας. Και η επιτυχία σε αυτό το κρίσιμο μετερίζι του αγώνα θα είναι άλλος ένας φόρος τιμής στο ΚΚΕ, άλλη μια ένδειξη ότι ο νέος μας αιώνας ξεκινά με μια πολύτιμη παρακαταθήκη, στην υπόθεση της ισχυροποίησης του ΚΚΕ.

Επιπλέον, πρόκειται για χρονιά που περιλαμβάνει σημαντικές πολιτικές αναμετρήσεις, με όλες τις εκλογικές μάχες. Που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλα τα αστικά κόμματα θα δώσουν τα ρέστα τους για να εγκλωβίσουν εργατικές - λαϊκές δυνάμεις στη λογική του «μικρότερου κακού», στην υποταγή στις θυσίες για την καπιταλιστική ανάκαμψη, στην εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ξεκινάμε όμως τη σκληρή αυτή μάχη για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, έχοντας ως εφόδια σημαντικές επιτυχίες του προηγούμενου διαστήματος. Είναι οι εκατοντάδες εκδηλώσεις από τις Οργανώσεις μας, εντός και εκτός Ελλάδας, για τα 100χρονα του ΚΚΕ. Εκδηλώσεις με πολιτικό - πολιτιστικό περιεχόμενο, στις οποίες συμμετέχουν χιλιάδες εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους για πρώτη φορά ή μετά από αρκετό καιρό. Εχουμε πίσω μας το μεγάλο Φεστιβάλ, που ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ, που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα των τελευταίων ετών, με τεράστια συμμετοχή ειδικά νεολαίας και εργαζομένων. Βγαίνουμε δηλαδή από μια πλούσια δραστηριότητα, που δείχνει ότι είναι αρκετός εκείνος ο κόσμος που ενδιαφέρεται να μάθει τι λέει το ΚΚΕ, που παρακολουθεί τις παρεμβάσεις μας. Που μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να έκανε άλλες πολιτικές επιλογές, να απογοητεύτηκε από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τώρα βλέπει με άλλο μάτι τις τότε προειδοποιήσεις του Κόμματός μας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη». Σε τέτοιο κόσμο πρέπει να φτάσει αποφασιστικά το κάλεσμα για την οικονομική στήριξη του ΚΚΕ και αυτή η προσπάθεια θα αποτελέσει την καλύτερη συμβολή για την οικοδόμηση στέρεων πολιτικών δεσμών μαζί του.

Ο πιο σίγουρος δρόμος για να στεφθεί με επιτυχία και η φετινή μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης είναι το πλατύ άνοιγμα του κάθε κομμουνιστή, του κάθε φίλου του Κόμματος. Η πείρα από τις προηγούμενες Οικονομικές Εξορμήσεις δείχνει ότι οι Οργανώσεις που είναι πιο αποτελεσματικές σε αυτήν την προσπάθεια είναι αυτές που ανοίγονται σε πλήθος εργαζομένων, πέρα από τον περίγυρό τους, σε εργαζόμενους που μπορεί να στηρίζουν άλλα κόμματα. Είναι αμέτρητα τα παραδείγματα συντρόφων μας, που λειτουργώντας έτσι με το κουπόνι, πραγματοποιώντας πραγματικά πλατύ άνοιγμα, ανακαλύπτουν νέες δυνατότητες. Διαπιστώνουν στην πράξη την εκτίμηση που υπάρχει σε ευρύτερες μάζες εργαζομένων για τη συνέπεια του Κόμματός μας, για το γεγονός ότι οι κομμουνιστές είναι οι μαχητές σε κάθε χώρο δουλειάς, που παλεύουν με ανιδιοτέλεια για το δίκιο των εργαζομένων, ακόμα και με προσωπικό κόστος και θυσίες.

Γι' αυτό και είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι εργαζόμενοι που, παρά τις δυσκολίες, δίνουν έστω και λίγα ευρώ από το υστέρημά τους για να δυναμώσει η φωνή του Κόμματος. Γι' αυτό και, όπως φάνηκε στα χρόνια της κρίσης, είναι πολλοί οι εργαζόμενοι που προτίμησαν να εξακολουθούν να δίνουν χρήματα στο Κόμμα, έστω και λιγότερα, παρά να διακόψουν αυτήν τη σχέση μαζί του.

Ολη αυτή η προσπάθεια, το πλατύ δηλαδή άνοιγμα, πρέπει να οργανωθεί από τις ΚΟΒ με χαρτί και μολύβι, σε συνεργασία με τους οπαδούς του Κόμματος, για να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, για να ριχτούν όλες οι δυνάμεις στη μάχη. Αυτό το μεγάλο άνοιγμα θα αποτελέσει και την καλύτερη απόκρουση των βρώμικων σχεδιασμών της αστικής τάξης, που με τον αντιδραστικό νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων προσπαθεί να βάλει εμπόδια στην ενίσχυση του ΚΚΕ από το λαό.

Η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση μπορεί να αφήσει πολύτιμη παρακαταθήκη. Από την επαφή με περισσότερο εργατόκοσμο, μέχρι το στέριωμα δεσμών με ανθρώπους που τώρα ανακάμπτουν στο πλάι μας ή μας προσεγγίζουν πρώτη φορά. Και από τη μαχητικοποίηση του περίγυρού μας, με οπαδούς να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια, μέχρι την κατάκτηση μόνιμων χαρακτηριστικών στη δουλειά με το κουπόνι άνθρωπο τον άνθρωπο. Ετσι, η Οικονομική Εξόρμηση θα συνδεθεί με τους υψηλούς στόχους του Κόμματος, για την οικοδόμηση γερών Οργανώσεων σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, μέσα στην εργατική τάξη.

Μπροστά στο πρώτο «κλείσιμο» της Οικονομικής Εξόρμησης, λοιπόν, παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να οργανωθεί σωστά η μάχη. Εξοπλισμός των δυνάμεών μας με επιχειρήματα, οργάνωση της άμιλλας ανάμεσα στις Κομματικές Οργανώσεις ώστε να ανέβουν η μαχητικότητα, το πείσμα και το κλίμα προσφοράς, συστηματικός έλεγχος για την υλοποίηση των στόχων μας. Ο ένας αιώνας του ΚΚΕ μπορεί και πρέπει να βρει το Κόμμα μας ακόμα πιο δυνατό και στα οικονομικά του, ώστε από καλύτερες θέσεις να ξεδιπλώνει την πρωτοπόρα δράση του για την ανασύνταξη του κινήματος, για την Κοινωνική Συμμαχία, για να αλλάξουν οι συσχετισμοί παντού!


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org