Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ στον Υποτομέα Μηχανουργικών Εργασιών της ΔΕΗ στον Εύοσμο και στο υποκατάστημα της επιχείρησης στην Αγ. Δημητρίου
Α. Τζέκης |
Ο Α. Τζέκης προειδοποίησε, μιλώντας στους εργαζόμενους, πως δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες ότι μπορεί η πολιτική της κυβέρνησης να αλλάξει μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό. «Δεν πρόκειται να αλλάξουν οι πολιτικές κατευθύνσεις», ξεκαθάρισε και πρόσθεσε: «Πρώτα και κύρια θα προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές στη χώρα, όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι υπουργοί. Οταν μιλάνε για διαρθρωτικές αλλαγές εννοούν επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και λήψη αποφάσεων στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα ανατρέψουν άρδην την κατάσταση σε συνταξιοδοτικό, ασφάλιση, Υγεία, Πρόνοια, κλπ.».
Ειδική αναφορά στο μέλλον της υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως το ότι ακόμη δεν έχει πάρει το δρόμο για το χρηματιστήριο οφείλεται στους χαμηλούς δείκτες του ΧΑΑ. «Οι αποφάσεις της ΕΕ είναι πολύ συγκεκριμένες και απαιτούν την απελευθέρωση της ενέργειας, παράλληλα με την απελευθέρωση στον τομέα των μεταφορών και τηλεπικοινωνιών». Προειδοποίησε πως οι επιπτώσεις από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα είναι αρνητικές τόσο για τους εργαζόμενους της επιχείρησης όσο και για τους καταναλωτές (σχεδόν βέβαιη αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας κλπ.). Πως ιδιωτικοποιείται για να λειτουργήσει σε όφελος του πολυεθνικού κεφαλαίου. Και κάλεσε τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό τους κίνημα να αντισταθούν προκειμένου να αποτρέψουν το ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Τέλος, ξεκαθάρισε πως για το ΚΚΕ η ΔΕΗ αποτελεί επιχείρηση στρατηγικής σημασίας και μπροστά στις διεθνείς εξελίξεις (Βαλκάνια, Ασία) η παραμονή της στο δημόσιο και η ανάπτυξή της σύμφωνα με τα συμφέροντα της εθνικής οικονομίας και του λαού τίθεται ως επιτακτική ανάγκη.