Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Ζητούν άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και απόδοση ευθυνών

Μετά την προχτεσινή παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξ. Δημητρίου, για διερεύνηση του ρατσιστικού κινήτρου αναφορικά με την υπόθεση του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου, που έχασε τη ζωή του αφού ξυλοκοπήθηκε άγρια, ακολούθησε σχετική δήλωση των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής.

Οι δικηγόροι επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως για να διαπιστωθεί το ενδεχόμενο ρατσιστικών κινήτρων στην υπόθεση, θα πρέπει οι αστυνομικές αρχές να παράσχουν στοιχεία, «όπως είναι η ταυτοποίηση των εμφαινομένων προσώπων σε καίρια σημεία της απεικόνισης του περιστατικού. Εξίσου κρίσιμη κρίνουμε τη διεξαγωγή ερευνών με επίκεντρο τους κατηγορούμενους και τους λοιπούς υπόπτους για την τέλεση άδικων πράξεων κατά του θανόντος». Μάλιστα, τονίζουν ότι «25 ημέρες μετά από αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, η δικογραφία παραμένει ατελής και ο βασανιστικός θάνατος του Ζαχαρία Κωστόπουλου αδικαίωτος. Ως πληρεξούσιες δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής ζητούμε την άμεση διερεύνηση της αληθείας και την πλήρη και ορθή απόδοση των ευθυνών».

Υπενθυμίζεται ότι τη δημοσιότητα έχει δει κατάθεση μάρτυρα ενώπιον του ανακριτή, που αναφέρει ότι είδε τον Ζακ, νωρίτερα, να περνάει από την πλευρά της Πατησίων και να φωνάζει «βοήθεια». Οι δικηγόροι της οικογένειας επιμένουν πως το σενάριο απόπειρας ληστείας ή κλοπής του κοσμηματοπωλείου δεν ευσταθεί, ενώ μαρτυρίες υπάρχουν ακόμη για διαπληκτισμό του θύματος πριν εισέλθει στο κατάστημα έξω από το οποίο έχασε τη ζωή του. Επιπρόσθετα διερευνάται ο ρόλος της αστυνομίας κατά τη σύλληψή του, την ώρα που ήταν αιμόφυρτος και αναίσθητος στο πεζοδρόμιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ