Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σοβαρά προβλήματα στη στέγαση και λειτουργία των σχολείων

Και στην Κοζάνη η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με προβλήματα. Εχουν κλείσει σχολεία, όπως αυτά στην Ανω Κώμη, και δρομολογείται κλείσιμο των σχολείων σε Εράτυρα και Τρανόβαλτο.

Μεταφέρθηκαν δύο σχολεία λόγω ακαταλληλότητας των κτιρίων όπου στεγάζονταν. Συγκεκριμένα, το 9ο Νηπιαγωγείο μεταφέρθηκε στην αίθουσα τελετών του σχολικού συγκροτήματος των 9ου και 12ου Δημοτικών Σχολείων. Επίσης, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο μεταφέρθηκε, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής του, στον Τετράλοφο, σε απόσταση 22 χιλιομέτρων από την πόλη της Κοζάνης.

Οι μεταφορές αυτές γίνονται στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων, του εξορθολογισμού του κόστους Εκπαίδευσης που προβλέπεται από το 3ο μνημόνιο και το οποίο ψήφισαν όλοι μαζί! (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, NΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι). Υπάρχουν ακόμα δεκάδες κενά στην Ειδική Αγωγή. Ακόμα περισσότερα είναι τα κενά και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης που ξεκίνησε τη λειτουργία του χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό για την ομαλή λειτουργία του. Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας, λίγες μέρες μετά τη λειτουργία του Καλλιτεχνικού, ανακοίνωσε ότι καταργείται η Β' τάξη του Γυμνασίου και ότι τα έξι παιδιά που φοιτούν σε αυτήν θα πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία προέλευσής τους!

Με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ σημειώνει ότι «το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στηρίζουν τις μαθητικές κινητοποιήσεις που έχουν εκδηλωθεί στην περιοχή και θα πρωτοστατήσουν το επόμενο διάστημα στην κοινή δράση μαθητών - γονιών - εκπαιδευτικών, δίνοντας μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ». Καλεί δε σε αγώνα για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας.

Η ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ απαιτεί:

  • Αμεση κάλυψη των κενών, καμία διδακτική ώρα χαμένη. Αμεση έναρξη Ενισχυτικής Διδασκαλίας και Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.
  • Κανένα παιδί εκτός Ολοήμερου σχολείου. Να λειτουργήσουν όλα τα Τμήματα Ενταξης για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.
  • Να λειτουργήσουν όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.
  • Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους μαθητές, άμεση υποδομή για δωρεάν δελτία Υγείας.
  • Διαγραφή των χρεών των σχολείων προς τις ΔΕΚΟ.
  • Δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους.
  • Να μην περάσει το σχέδιο για το νέο, ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό Λύκειο.
  • Καμία σκέψη για κλείσιμο σχολικών μονάδων.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ