Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2018 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκλητική αστυνομική έρευνα σε δικηγορικό γραφείο

Σοβαρά ερωτήματα γεννά προκλητική αστυνομική έρευνα στο γραφείο του δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής αλλά και νομικού συμβούλου αρκετών ταξικών σωματείων, Παναγιώτη Σαπουντζάκη.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη αργά το απόγευμα, 4 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ με έναν ακόμη αστυνομικό επικεφαλής βαθμοφόρο, πήγαν στο γραφείο του δικηγόρου στο κέντρο του Πειραιά, όπου χτύπησαν την πόρτα και απαίτησαν από συνεργάτη του, που βρισκόταν εκείνη την ώρα μόνος στο γραφείο, να κάνουν έρευνα, με τη δικαιολογία ότι είχε προηγηθεί «καταγγελία» από ένοικο της πολυκατοικίας, πως ακούστηκε δήθεν κάποιος να φωνάζει «βοήθεια»! Παρά τη διαβεβαίωση του συνεργάτη του δικηγόρου προς τους αστυνομικούς ότι δεν βρισκόταν κανένας άλλος στο γραφείο εκείνη την ώρα και δεν υπήρχε κανένας λόγος για τη διεξαγωγή της έρευνας, αυτοί επέμειναν με προκλητικό τρόπο και εισέβαλαν στο γραφείο, χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα, ερευνώντας συστηματικά όλους τους χώρους, ακόμη και το μπαλκόνι, με φακούς! Ας σημειωθεί ότι ανάλογη έρευνα δεν έγινε σε κανένα άλλο διαμέρισμα της πολυκατοικίας.

Διάβημα για το συγκεκριμένο περιστατικό πραγματοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη.

Επίσης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, την οποία απέστειλε προς την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ