Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Ιούνη 2013 - αριθ. φύλλου: 11571

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ
...
στη φωτιά της μεγάλης οργής μας και της αγίας ελπίδας μας

Μικρό αφιέρωμα στα πενήντα χρόνια που συμπληρώθηκαν στις 3 Ιούνη από το θάνατο του μεγάλου Τούρκου, κομμουνιστή επαναστάτη ποιητή, Ναζίμ Χικμέτ. Το έργο του ποιητή, πάντα σύγχρονο ακόμη και στη μορφή του, εξακολουθεί να εμπνέει τους αγώνες όχι μόνο του δικού του λαού, αλλά και όλων των λαών του κόσμου. Στο πρόσωπο του Χικμέτ τιμάμε τον διαχρονικό επαναστάτη διανοούμενο.


ΣΕΛ.  4   -   5


ΟΓΕ
Με «πυξίδα» τη δράση και τα συμπεράσματα από αυτή

Τη δράση που ανέπτυξαν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες όλο το προηγούμενο διάστημα, τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα από αυτήν, αλλά και την κατεύθυνση στην οποία θα δώσουν συνέχεια συζήτησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΓΕ στην πρόσφατη συνεδρίασή του.


ΣΕΛ.  16
ΠΑΛΗ
Ζοφερό το μέλλον του αθλήματος

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της FILA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης) αποφασίστηκαν μια σειρά από αλλαγές στους ισχύοντες κανονισμούς του αθλήματος, στην κατεύθυνση εμπορευματοποίησής του.


ΣΕΛ.  7
Αν υπήρχε «εξωγήινη» ζωή στη Γη

Εδώ και δεκαετίες, οι αστροβιολόγοι ελπίζουν να βρουν ζωή σε άλλους πλανήτες και αυτό τους συναρπάζει επειδή έχοντας διαθέσιμα δύο διαφορετικά πρότυπα ζωντανής ύλης -ένα οικείο και ένα ξένο- θα μπορούσαν να εντοπίσουν τις διαφορές, αλλά και τις ομοιότητες και επειδή η ανακάλυψη τέτοιας ζωής θα ήταν ισχυρή ένδειξη ότι η ζωή μπορεί να αναπτυχθεί αυθόρμητα οπουδήποτε υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες.


ΣΕΛ.  9
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
Στόχος η εμπορευματοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς

ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ