ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2006
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αγώνας για την κατάργηση των αντιλαϊκών συμφωνιών παρακολούθησης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποκλοπών

Η δύναμη και η οργάνωση της λαϊκής πάλης αποτελούν την καλύτερη απάντηση και το μέσο για την κατάργηση των αντιλαϊκών συμφωνιών παρακολούθησης, για την κατάργηση γενικά της αντιλαϊκής πολιτικής, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η υπόθεση της παρακολούθησης τηλεφώνων αποτελεί ένα μικρό μέρος του γενικευμένου συστήματος παρακολούθησης και αστυνόμευσης, που ενισχύθηκε περισσότερο με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και που υπηρετεί επίσης τις επιδιώξεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για κυριαρχία.

Ο κόσμος δεν άλλαξε μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, όπως ισχυρίζονται οι κυβερνήσεις και κόμματα των ΗΠΑ και της ΕΕ, προκειμένου να εξοικειώσουν τους λαούς με τα δήθεν αντιτρομοκρατικά μέτρα. Η 11η Σεπτεμβρίου έγινε το πρόσχημα για την εντονότερη επίθεση του ιμπεριαλισμού κατά των λαών και χωρών, η πρόφαση για τη θεσμική νομιμοποίηση της παρακολούθησης και των υποκλοπών, της διείσδυσης στην προσωπική ζωή. Αυτό αποδείχνει και η πληθώρα συμφωνιών με τις ΗΠΑ και την ΕΕ για τις παρακολουθήσεις. Μέσα στο σύστημα των «νόμιμων» υποκλοπών λειτουργούν και τα συστήματα των παράνομων.

Οσα υποστηρίζονται ή διοχετεύονται από διάφορα ΜΜΕ, δίκην αστυνομικού μυθιστορήματος, στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό του λαού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να πείσει για όσα υποστηρίζει, επειδή βρίσκεται και η ίδια μπλεγμένη στο κουβάρι των ανταγωνισμών και αντιπαραθέσεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ευθύνεται για πράξεις και συνειδητές παραλείψεις:

Για την παρέλευση 11 μηνών μέχρι να γνωστοποιήσει το θέμα και ενώ στο διάστημα αυτό έγιναν βήματα σημειωτόν.

Επειδή δεν έσπευσε, αμέσως μόλις το πληροφορήθηκε, να αποκλείσει τους ευαίσθητους τομείς της Vodafone και να διενεργήσει έρευνα.

Επειδή υποστηρίζει ότι δέχεται ως πραγματικά γεγονότα όσα ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος της Vodafone.

Η κριτική του ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση εντάσσεται στη συνολική γραμμή της ψευτοαντιπολίτευσης που ασκεί στη ΝΔ. Συγκαλύπτει τα ουσιώδη γεγονότα, αφού είναι συνυπεύθυνο για τις «νόμιμες» συμφωνίες παρακολούθησης που οι κυβερνήσεις του υπέγραψαν με την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται φύσει και θέσει μέσα στο λεγόμενο «αντιτρομοκρατικό αγώνα», είναι και αυτό μέρος της ιμπεριαλιστικής επίθεσης.

Οι συνεχείς αναφορές του ΣΥΝ στην ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια ενισχύουν τις αυταπάτες που καλλιεργούνται, ότι είναι δυνατό στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής αρένας να υπάρξει σεβασμός στα δικαιώματα και στις ελευθερίες που δικαιούται ο λαός.

Η απάντηση στα πολλά ερωτήματα που έχει εγείρει η υπόθεση των υποκλοπών δεν πρόκειται να προέλθει από όποια εξεταστική επιτροπή, ούτε από τη δήθεν ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Οι δράστες και όσοι βρίσκονται πίσω τους έχουν τον τρόπο να κρατούν καλά τα μυστικά.

Το πολιτικό θέμα που τίθεται μπροστά στο λαό είναι να κατανοήσει ότι η δύναμη και η οργάνωση της πάλης του αποτελούν την καλύτερη απάντηση και το μέσο για την κατάργηση των αντιλαϊκών συμφωνιών παρακολούθησης, για την κατάργηση γενικά της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΑΘΗΝΑ 8/2/06

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου σε Πράγα - Βουδαπέστη

Αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, αποτελούμενη από τους Θέμη Γκιώνη, Γραμματέα του ΚΣ και Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ, αναχωρεί σήμερα Πέμπτη 9 Φλεβάρη για την Πράγα. Η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ αποδέχτηκε την πρόσκληση που της έγινε από την Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας και θα συμμετάσχει σε συναντήσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης που έχουν προγραμματιστεί εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η κυβέρνηση της Τσεχίας έθεσε θέμα απαγόρευσης της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας επειδή προβάλλει «την αντίληψη της ταξικής πάλης, του Μαρξισμού - Λενινισμού και της βίαιης επανάστασης» και απαίτησε να αλλάξει το πρόγραμμα και το καταστατικό της, θέτοντας προθεσμία μέχρι τις αρχές του Μάρτη. Η επίθεση αυτή ενάντια στην ΚΕΝ Τσεχίας - και κατ' επέκταση του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας Μοραβίας - αποτελεί μέρος της αντικομμουνιστικής εκστρατείας που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι προσπάθειες απαγόρευσης της ΚΕΝ Τσεχίας έχουν καταδικαστεί από πολλά πολιτικά κόμματα, νεολαιίστικες και φοιτητικές οργανώσεις και φορείς.

Η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ θα μεταβεί αύριο 10 Φλεβάρη στη Βουδαπέστη, για να εκπροσωπήσει την Οργάνωση στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο και την Κυριακή, 11-12 Φλεβάρη.

«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ»
Αλλαγή αριθμού τηλεφωνικού κέντρου

Αλλάζει από τη Δευτέρα ο αριθμός κλήσης του τηλεφωνικού κέντρου της «Σύγχρονης Εποχής» και μιας σειράς υπηρεσιών του «Ριζοσπάστη» (τμήμα κυκλοφορίας, κλπ.), που βρίσκονται στην οδό Σόλωνος 130 (και Θεμιστοκλέους). Ο νέος αριθμός είναι 210.3320.800



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ