ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2023
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2023
Ανεβάζουν «στροφές» οι Κομματικές Οργανώσεις

Στο 32,98% η κάλυψη μετά το 2ο «κλείσιμο»

Για τα καλά έχει «ανάψει» η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2023 του ΚΚΕ. Η κάλυψη του συνολικού πλάνου άγγιξε το 33%, μετά το 2ο κατά σειρά «κλείσιμο» που έγινε τη Δευτέρα 6 Νοέμβρη. Συγκεκριμένα έφτασε στο 32,98%. Οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ ανεβάζουν στροφές, διευρύνουν το πολιτικό άνοιγμά τους με το κουπόνι στο χέρι, συγκεντρώνουν συνεχώς προσφορές από φίλους και οπαδούς, πολλοί από τους οποίους συμβάλλουν στην εξόρμηση στο πλάι των ΚΟΒ. Το στίγμα δίνουν και τα πολλά «κόκκινα μεροκάματα» που κατατίθενται σε αυτή την προσπάθεια.

Ιδιαίτερα αμφίρροπη θα είναι φέτος, όπως όλα δείχνουν, η «κούρσα» μεταξύ των Οργανώσεων Περιοχής. Αυτό ομολογεί και η μέχρι τώρα κατάταξη μετά το 2ο «κλείσιμο».

Στις πρώτες δυο θέσεις κρατιούνται η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 39,06% και η ΚΟ Αττικής με 36,76%. Στην 3η ανέβηκε, ξεκινώντας την εφόρμησή της, η ΚΟ Εξωτερικού με 35,40% από 23,45% την προηγούμενη βδομάδα. Από κοντά ακολουθεί η ΚΟ Ηπείρου με 35,31% κάνοντας επίσης μια σημαντική δρασκελιά άνω του 10% από το 1ο «κλείσιμο». Σχεδόν πλάι πλάι έπονται οι ΚΟ Θεσσαλίας με 31,56%, Κρήτης με 31,10% και Κεντρικής Μακεδονίας με 31,09%. Λίγο πιο πίσω, έχοντας ξεπεράσει και αυτή το φράγμα του 30% βρίσκεται η ΚΟ Αιγαίου με 30,93%.

Ακολουθούν κατά σειρά ετοιμάζοντας την αντεπίθεσή τους οι ΚΟ Πελοποννήσου με 28,86%, Δυτικής Μακεδονίας με 28,29%, Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας με 25,07% και Δυτικής Ελλάδας με 24,81%.

Ακάθεκτη συνεχίζει και η ΚΝΕ καλύπτοντας το 32,34% του πλάνου της. Η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» έχει καλύψει το 27,71% και του «902» το 20%.

Με φόρα έχει ξεκινήσει τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης η ΚΟ Αττικής, έχοντας καλύψει το 36,76% του πλάνου της και με αρκετές Τομεακές Οργανώσεις να έχουν πιάσει τους επιμέρους στόχους των πρώτων ημερών δίνοντας μαχητικό τόνο για τη συνέχεια.

Οδηγεί την κούρσα

Από τη θέση του οδηγού συνεχίζει αυτή την προσπάθεια η Τομεακή Οργάνωση Μεταφορών, που όπως μας εξηγεί ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, μέλος του Τομεακού Γραφείου και της Επιτροπής Περιοχής Αττικής, στα πρώτα βήματα της Οικονομικής Εξόρμησης η ΤΟ έχει καλύψει πάνω από το μισό του πλάνου της, όντας στο 58,96%.

Υπογραμμίζει πως τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος «δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να φτάσει το κουπόνι σε πολλούς εργαζόμενους του κλάδου, σε μεγάλους χώρους δουλειάς με ιδιαίτερη σημασία όπως στα καράβια, στο λιμάνι, στο αεροδρόμιο, στις αστικές συγκοινωνίες και αλλού».

«Ηδη καταγράφονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα όπως αυτό αποτυπώνεται στη μέχρι τώρα κάλυψη του πλάνου», επισημαίνει και προσθέτει πως εκατοντάδες εργαζόμενοι «ενισχύουν το ΚΚΕ, το Κόμμα τους, γιατί ξέρουν ότι αυτό βρίσκεται δίπλα τους, μπαίνει μπροστά, διεκδικεί, οργανώνει και δείχνει την ελπίδα και τη διέξοδο. Σταθερή ώθηση αποτελούν οι προσφορές και τα "κόκκινα μεροκάματα" που δίνουν και τα μέλη του Κόμματος».

Στέκεται επίσης στις συνθήκες που επικρατούν, όπως την ακρίβεια που έχει τσακίσει το λαϊκό εισόδημα, τους ανεπαρκείς μισθούς που τελειώνουν στις πρώτες μέρες του μήνα, και «κάνουν ακόμα πιο σημαντική την επιλογή του εργαζόμενου να ενισχύσει από το υστέρημά του το ΚΚΕ».

Σημειώνει ακόμη τις πολλές περιπτώσεις νέων ηλικιακά εργαζομένων, που για πρώτη φορά ενισχύουν το Κόμμα, εγκαινιάζοντας έτσι νέους διαύλους επικοινωνίας μαζί του.

Για τη συνέχεια τονίζει πως μακριά από κάθε επανάπαυση οι Κομματικές Οργανώσεις «με σχέδιο, με χαρτί και μολύβι, χώρο τον χώρο, εργαζόμενο τον εργαζόμενο θα πλατύνουν περαιτέρω το άνοιγμα για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, για να πιαστούν και να υπερκαλυφτούν όλα τα πλάνα».

Ορμητικά έχει μπει στη μάχη και η ΤΟ Δυτικού Τομέα Αττικής, που βρίσκεται στη 2η θέση έχοντας καλύψει το 46,73% του πλάνου της.

Αξιοποιούμε τις μεγάλες δυνατότητες

Ο Νίκος Καλούτσης, μέλος του Τομεακού Γραφείου, τονίζει πως «με ιδιαίτερη μαχητικότητα ξεκινήσαμε για ακόμη μια χρονιά την Οικονομική μας Εξόρμηση για την ενίσχυση του Κόμματός μας και στον τομέα των οικονομικών».

Σημειώνει ότι οι στόχοι είναι φιλόδοξοι προκειμένου «να υπερκαλύψουμε τα τεράστια έξοδα της πολύμηνης προεκλογικής μας δουλειάς και να εξασφαλίσουμε τους πόρους για ένα ακόμη πιο αποφασιστικό πολιτικό άνοιγμα μπροστά στις μάχες που έχουμε μπροστά μας και είναι απαιτητικές και από οικονομική άποψη».

Υπογραμμίζει ακόμη το πείσμα που διακρίνει την προσπάθεια μελών και φίλων, κόντρα και στις επιδιώξεις να φιμωθεί το Κόμμα μέσω απαράδεκτων προστίμων όπως το πρόσφατο για τη διακίνηση κουπονιών.

Για τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν αναφέρει πως «γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μέσα από το μεγάλο πολιτικό μας άνοιγμα έχουμε διευρύνει τους δεσμούς μας και με νέα τμήματα εργαζομένων που έχουν τη διάθεση να συζητήσουν, να συμπορευτούν μαζί μας και πολλοί να ενισχύσουν οικονομικά το Κόμμα μας.

Αυτές τις δυνατότητες επιβεβαιώνουν και τα αποτελέσματα στην περιοχή μας τόσο στις βουλευτικές όσο και στις περιφερειακές και δημοτικές, η τελευταία νικηφόρα μάχη με την ανάδειξη της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ξανά στη διοίκηση του δήμου Πετρούπολης».

Σημειώνει ακόμη πως πολύτιμος σύμμαχος στην εξόρμηση είναι «οι δεκάδες οπαδοί και φίλοι σε κάθε περιοχή που ήδη απευθύνονται με το κουπόνι στο χέρι», ενώ στο πλάι όλων αυτών μας αναφέρει ότι με φροντίδα ετοιμάζονται εκδηλώσεις που θα έχουν τη δική τους συμβολή στην υπερκάλυψη των στόχων.

Τέλος αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει η άμιλλα και ανάμεσα στις ΚΟΒ του Τομέα, που ωθεί την καθεμία να θέσει τον πήχη ακόμα ψηλότερα. Προς το παρόν, στις 3 πρώτες θέσεις βρίσκονται αυτές της Δυτικής Πετρούπολης με 43,23%, Ανω Πετρούπολης με 42,7% και Γεροβουνού με 39,17%.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ