ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Γενάρη 2009
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ
Ψάχνουν στοιχεία για την... προβοκάτσια

Συνεχίζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονικής επίθεσης εναντίον τριών ανδρών των ΜΑΤ τα ξημερώματα της Δευτέρας στα Εξάρχεια. Σε αυτές τις έρευνες έχουν εμπλακεί και ξένες μυστικές και αστυνομικές υπηρεσίες, όπως το FBI.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του 21χρονου αστυνομικού Δ. Μαντζούνη, του οποίου η πορεία της υγείας παραμένει σταθερή αλλά εξαιρετικά κρίσιμη. Οι γιατροί πάντως, τόνιζαν πως θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα για να βγουν σαφέστερα συμπεράσματα.

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ, πλέον, στρέφονται στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Και αυτό γιατί οι κάλυκες των 9 χιλιοστών - του δεύτερου όπλου που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση της Δευτέρας - ανήκουν στο πιστόλι που έπληξε το Β' Αστυνομικό Τμήμα της Ν. Ιωνίας στα τέλη Απριλίου του 2007 και το οποίο - πιθανότατα - είναι το όπλο που είχαν κλέψει άγνωστοι από τον φρουρό της οικίας του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως το ένα από τα δύο «καλάσνικοφ», που τραυμάτισαν σοβαρά το νεαρό αστυνομικό, είχε χρησιμοποιηθεί κατά της κλούβας των ΜΑΤ, δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, στο Γουδί.

Η Αντιτρομοκρατική αναζητά τόσο τους αγνώστους που κρύβονται πίσω από τον «Επαναστατικό Αγώνα» όσο και το μέρος που εκτιμούν πως κρύβουν τα όπλα τους. Σύμφωνα με διαρροές από την ΕΛΑΣ, στα εγκληματολογικά εργαστήρια βρίσκονται κασέτες κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης καταστημάτων της περιοχής ενώ ανασύρονται από το αρχείο της, παλαιότερες επιθέσεις και κλοπές οπλισμού και εκρηκτικών.

Σημειώνεται ότι από τις 72 προσαγωγές που πραγματοποίησε η Αστυνομία από την περιοχή των Εξαρχείων, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα οκτώ άτομα. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα για «παράνομη οπλοφορία». Από τους οκτώ συλληφθέντες χτες δικάστηκε μόνο ο ένας με τη διαδικασία του αυτόφωρου και αθωώθηκε. Το δικαστήριο δέχτηκε τον ισχυρισμό του ότι το ξίφος που βρέθηκε στο σπίτι του ήταν οικογενειακό κειμήλιο. Για τους υπόλοιπους επτά κατηγορούμενους, ορίστηκε ρητή δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι, εκτός από την ιδιοκτήτρια καφετέριας, η οποία μέσω του συνηγόρου της ζήτησε και πήρε προθεσμία για να δικαστεί σήμερα.

Περί νέας γενιάς τρομοκρατών

Οταν με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή και την ταυτόχρονη σε ελάχιστο χρονικό διάστημα δράση κουκουλοφόρων με τυφλά χτυπήματα και μολότοφ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας εκτιμούσαμε ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο μηχανισμών και υπηρεσιών, που οργανώνονται από το κράτος και δρουν καθοδηγημένα από κέντρα μέσα και έξω από την Ελλάδα με στόχο το λαϊκό κίνημα, πολλοί ήταν αυτοί που επιτέθηκαν στο ΚΚΕ και στον «Ριζοσπάστη» γι' αυτήν την εκτίμηση.

Ολοι αυτοί, όπως, π.χ., ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, η «Ελευθεροτυπία», η «Εποχή», η «Αυγή», το λεγόμενο «Δίκτυο», κάποιοι «αντικαπιταλιστές» σαν μερικούς του ΝΑΡ, κάποιοι δημοσιολόγοι και «διανοούμενοι», βγήκαν συλλήβδην να μιλήσουν για «κίνημα κατά της εξουσίας», την οποία περιόρισαν σε έναν και μόνο μηχανισμό της, κατηγορώντας μας για συστημικό κόμμα και άλλα τέτοια φαιδρά. Τι τους πείραξε; Το ότι μιλήσαμε για σχέδιο μηχανισμών και τους χαλάσαμε την επικίνδυνη για το οργανωμένο λαϊκό και οργανωμένο νεολαιίστικο κίνημα συνταγή της εξέγερσης του πουθενά. Το σχέδιο μηχανισμών... Ολοι τότε μίλησαν για κίνημα που οργανώνεται από το διαδίκτυο και τα SMS. Είχαμε τότε πει ότι ακόμη και αν ήταν έτσι πάλι οργανωμένο ήταν. Πάλι οι οργανωτές περίμεναν μπροστά στα κομπιούτερ. Δεν μπορεί να είναι διαφορετικά...

Ομως, πάλι συνέβη το εξής: Με αφορμή την προβοκατόρικη δολοφονική επίθεση σε βάρος των αστυνομικών, περίπου 10 λεπτά μετά την επίθεση σε βάρος αστυνομικών στα Εξάρχεια την περασμένη Δευτέρα, σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο (ιντιμίντια λέγεται), εμφανίστηκε αναλυτική περιγραφή του γεγονότος, με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με τον τόπο του συμβάντος. Εδωσαν όχι γενικά τα Εξάρχεια, αλλά το υπουργείο Πολιτισμού, τη Ζαΐμη και τη Νοταρά, τις δύο σφαίρες που χτύπησαν τον αστυνομικό και όλα αυτά από τις 3.20 π.μ. έως τις 3.30 π.μ. Το περίεργο είναι ότι τα έμαθαν όπως λένε από τους ασυρμάτους της αστυνομίας. Δεν προκαλεί ερωτήματα το γεγονός; Είναι τυχαίο; Και ότι το έμαθαν αμέσως, και ότι το πέρασαν στο συγκεκριμένο σάιτ (περίεργο αλήθεια) αμέσως, και ότι το έμαθαν από τους ασυρμάτους;

Δίνουν και ιδεολογική κάλυψη

Αλλά με αφορμή επίσης την προβοκατόρικη δολοφονική επίθεση σε βάρος των αστυνομικών, αναπτύσσεται μια φιλολογία για τη λεγόμενη «νέα γενιά τρομοκρατών», που εμφανίστηκε τώρα, με «επιθέσεις εν ψυχρώ σε αστυνομικούς». Ενώ άλλοι υποστηρίζουν τώρα ότι η ενέργεια δεν αποκλείεται να συνδέεται με τη «17Ν», που «δεν έχει εξαρθρωθεί». Αλλοι πασχίζουν να δώσουν και ιδεολογική κάλυψη σε τέτοιους μηχανισμούς της προβοκάτσιας, όπως, π.χ., ο Μ. Χρυσοχοΐδης με συνέντευξή του στο χθεσινό «Εθνος». Για να υπηρετήσουν το σχήμα που θέλουν να πλασάρουν περί ακραίας ριζοσπαστικής δράσης ενάντια στο σύστημα.

Το Κόμμα μας από τότε, με αφορμή τη σύλληψη μελών της «17Ν», έθετε πολλά ερωτήματα, όπως: Μήπως κάποιοι θέλουν να γίνουν κάποιες αποκαλύψεις για τη «17Ν» και να κλείσει η υπόθεση, ακριβώς γιατί αυτός ο μηχανισμός δεν τους είναι τόσο χρήσιμος και θέλουν να στρέψουν την προσοχή τους σε άλλες κατευθύνσεις, δηλαδή μηχανισμούς που να εμφανίζονται με λαϊκό έρεισμα; Μήπως ο σχεδιασμός της άρχουσας τάξης είναι να στραφεί η προσοχή στο σχηματισμό κάποιων μηχανισμών που θα στηθούν σε κάποια διαφορετική βάση και θα εμφανιστούν ως λαϊκές οργανώσεις, αλλά με δράση και μορφές που θα προκαλούν την καταστολή του εργατικού, γενικότερα του λαϊκού κινήματος;

Να σημειώσουμε ότι τα χτυπήματα στην κλούβα των ΜΑΤ και εναντίον των αστυνομικών έρχονται αμέσως μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη στα Εξάρχεια, γεγονός που χρησιμοποιείται από διάφορα κέντρα για να επιχειρήσουν να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση του κόσμου, ή και να δημιουργήσουν ψυχολογία πως η προβοκατόρικη δράση τους είναι η γνήσια δράση ενάντια στο σύστημα και όχι η οργανωμένη μαζική λαϊκή δράση ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων.

Ας μην ξεχνάμε πως, πρόσφατα, με αφορμή τη δράση των κουκουλοφόρων, αστικά ΜΜΕ παρουσίασαν άρθρα και συνεντεύξεις μέσα από τις φυλακές, μελών της «17Ν» που καλούσαν σε βία ενάντια στην κρατική βία. Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι ρεπορτάζ συγκεκριμένης εφημερίδας παρέθεσε πληροφορίες για μηνύματα που στάλθηκαν με μαζικό τρόπο σε κινητά τηλέφωνα πριν ακόμα ξεκινήσουν τα επεισόδια και πως πολλές πρεσβείες είχαν ειδοποιήσει τους πολίτες τους για τα επερχόμενα γεγονότα την ίδια μέρα πριν καν δολοφονηθεί ο 15χρονος μαθητής. Αν είναι αλήθεια όλα αυτά, τότε τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά και μεγάλα.

Προβοκάτσια μέρος ενός γενικότερου αντιλαϊκού σχεδίου

Είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη ενέργεια είναι μια προβοκάτσια και μέρος ενός γενικότερου αντιλαϊκού σχεδίου. Το ΚΚΕ με αφορμή το γεγονός κατήγγειλε ότι, αυτό, αποτελεί κρίκο της ίδιας αλυσίδας, που αφορά τη δράση μηχανισμών και κέντρων εντός και εκτός Ελλάδος. Η προβοκατόρικη δράση τους εκφράστηκε και με τη δράση των κουκουλοφόρων, μετά τη δολοφονία του 15χρονου στα Εξάρχεια. Οπως εκφράστηκε και με την επίθεση με καλάσνικοφ κατά της κλούβας των ΜΑΤ. Πραγματικός τους στόχος είναι το εργατικό - λαϊκό κίνημα και όχι η δημοκρατία και η λεγόμενη ομαλότητα, ούτε η αποσταθεροποίηση της χώρας, όπως ισχυρίστηκαν διάφορες πλευρές. Αυτές οι προβοκάτσιες αποσκοπούν στην τρομοκράτηση και στον εκφοβισμό λαϊκών στρωμάτων, στην υποταγή τους και στην ενίσχυση των μέτρων καταστολής.

ΠΑΣΟΚ
Ανοίγει νέο κύκλο «τρομοϋστερίας»

Νέο κύκλο «τρομολαγνείας» και «τρομοϋστερίας» επιχειρεί με κάθε τρόπο να εγκαινιάσει το ΠΑΣΟΚ σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να θέσει θέμα «αναβίωσης της τρομοκρατίας». Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την τελευταία επίθεση σε βάρος του αστυνομικού έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι η Ελλάδα «είναι η μόνη χώρα στην οποία η τρομοκρατία ξαναγεννήθηκε».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναπαράγοντας την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα περί «τρομοκρατικής απειλής» και αξιοποιώντας την τελευταία δολοφονική επίθεση εναντίον του αστυνομικού, έκανε λόγο για «επανίδρυση της τρομοκρατίας» και «αδράνεια των κυβερνητικών μηχανισμών». Στόχος του ΠΑΣΟΚ να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο γεγονός ώστε σε συνεργασία με την κυβέρνηση, να επιταχύνουν την προετοιμασία της κοινής γνώμης για νέα δήθεν ...«αντιτρομοκρατικά» μέτρα, τα οποία θα στοχεύουν στη συρρίκνωση λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Χαριλάου Τρικούπη ανέθεσε τους χειρισμούς στον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος μετά τις αρχικές δηλώσεις των Χρ. Παπουτσή, Χ. Καστανίδη και Γ. Παπακωνσταντίνου, που έθεσαν ερωτήματα για την «προέλευση της επίθεσης» ζητώντας να απαντηθεί το ερώτημα «αν οι επιθέσεις προέρχονται από τρομοκρατική οργάνωση ή από δράση παρακρατικών μηχανισμών», υποστήριξε ότι πρόκειται για «μια νέα πιο επικίνδυνη γενιά τρομοκρατών».

Εκφράζοντας μάλιστα απόλυτα το ΠΑΣΟΚ ο Μ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Αλφα» και φανερώνοντας την ανάγκη του συστήματος να αναβιώσει ο προβοκατόρικος ρόλος της «τροκοκρατίας», έσπευσε να επιτεθεί εναντίον όλων όσοι υπογράμμισαν ότι η δολοφονική επίθεση σε βάρος των αστυνομικών «αποτελεί προβοκάτσια». Οσοι, ισχυρίστηκε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, «προβάλλουν τις θεωρίες της προβοκάτσιας είναι απαράδεκτοι, δε σκέφτονται καθόλου την Ελλάδα, αγνοούν την Ελλάδα και προσπαθούν να εμπαίξουν και να κοροϊδέψουν 11 εκατομμύρια πολίτες και δεν ξέρω πόσα εκατομμύρια άλλους έξω από εδώ. Αυτές οι θεωρίες είναι απαράδεκτες και ανιστόρητες». Γίνεται φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει σε συνεργασία με την κυβέρνηση να ανακινήσει θέμα «τρομοκρατίας» για να την αξιοποιήσει όπως και στην περίπτωση της «17Ν» για την καταστολή μέχρι και την κατάργηση στοιχειωδών δικαιωμάτων λαϊκών ελευθεριών.

Μικρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στην είσοδο και την πινακίδα του Αστυνομικού Τμήματος Πατησίων, όταν στις 2.30 χθες τα ξημερώματα, άγνωστοι πέταξαν πέτρες και δύο βόμβες μολότοφ. Η μία από αυτές, εξερράγη ανάμεσα στα φυλάκια των σκοπών, εξωτερικά του κτιρίου. Ανάλογες ήταν και οι ζημιές, από αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς αποτελούμενους από γκαζάκια που είχαν τοποθετηθεί στα «Starbucks» στη Λ. Μεσογείων 232 στο Χολαργό αλλά και στο ΑΤΜ της «Εμπορικής Τράπεζας» στη Λ. Πάρνηθος στο Μενίδι.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ