ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Φλεβάρη 2011
Σελ. /32
10 ΦΛΕΒΑΡΗ
Πρώτος σταθμός για την οργάνωση της απεργίας

Ανάγκη για τους εργαζόμενους να απαντήσουν στην ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης, οργανώνοντας παντού την πάλη τους
Ανάγκη για τους εργαζόμενους να απαντήσουν στην ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης, οργανώνοντας παντού την πάλη τους
Σημαντικός σταθμός για τις ταξικές δυνάμεις, μπροστά στην προετοιμασία της απεργιακής μάχης στις 23 Φλεβάρη, είναι η 10 Φλεβάρη. Πρόκειται για τη μέρα ολοήμερης κινητοποίησης των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ, προκειμένου «να οργανώσουμε μαζί την πάλη παντού. Μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας. Το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, δεν μπορεί να καθορίζεται από τη θέληση των εκμεταλλευτών μας». Σε αυτή την κατεύθυνση, έχουν οριστεί τα δημαρχεία των πόλεων ενιαίος τόπος συγκέντρωσης και εκκίνησης συλλαλητηρίων, στις 6 μ.μ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της, καλεί «όλα τα μέλη των ΔΣ των σωματείων σε δράση, με περιοδείες, συζητήσεις σε τόπους δουλειάς. Για την επιτυχία της απεργίας, να συγκροτήσουμε ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ σε κάθε τόπο δουλειάς. Τα κύρια ζητήματα πάλης: ΣΣΕ - ακρίβεια - φορολογία - ασφαλιστικό - απολύσεις, ανεργία - υγεία».

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΠΑΜΕ καλεί τις ταξικές δυνάμεις σε δράση για τις 10 Φλεβάρη:

  • Στον ιδιωτικό τομέα: Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις, συζητήσεις, συσκέψεις στους τόπους δουλειάς, αξιοποιώντας διαλείμματα και άλλους τρόπους για να συζητήσουμε και να παρθούν αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία.
  • Στο Δημόσιο: Να αξιοποιηθεί η στάση εργασίας που υπάρχει 11.30 π.μ. - έως λήξη ωραρίου για συγκεντρώσεις, μαζώξεις σε κάθε χώρο με πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, των επιτροπών αγώνα, ενημερώνοντας και καλώντας όλους τους εργαζόμενους σε αγώνα. Να αξιοποιηθούν οι συσκέψεις και να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις - παραστάσεις για ζητήματα που αφορούν τον κάθε χώρο (Υγείας, απολύσεων, συμβασιούχων κ.λπ).
  • Οι συνταξιούχοι το πρωί να οργανώσουν συγκέντρωση και πορεία που θα υποστηριχτεί από δυνάμεις του ΠΑΜΕ, από συλλόγους γυναικών και άλλους φορείς. Το απόγευμα, οι συνταξιούχοι συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις - παρεμβάσεις που θα γίνουν ανά δήμο.
  • Οι φοιτητές και οι σπουδαστές συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις στους δήμους.

Και επισημαίνει: «Στις 10 Φλεβάρη, 6 το απόγευμα, με ενιαίο τόπο συγκέντρωσης και εκκίνησης από τα Δημαρχεία των πόλεων, θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις, συζητήσεις σε χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα καφενεία, στις πλατείες, σε σούπερ μάρκετ. Οι συγκεντρώσεις αυτές θα καταλήγουν σε πολυσύχναστους χώρους, αναδείχνοντας το πρόβλημα της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων, της ανεργίας, των απολύσεων, των αυξήσεων στα εισιτήρια, της ακρίβειας. Τα συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, οι Λαϊκές Επιτροπές θα αναπτύξουν αγωνιστικές παρεμβάσεις σε τόπους δουλειάς και σε συνοικίες για οξυμένα λαϊκά προβλήματα».

Σε όλη τη χώρα

Στη Θεσσαλονίκη, για τις 10 Φλεβάρη, το αγωνιστικό ραντεβού ορίστηκε στις 6.30 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου. Την Τρίτη 8 Φλεβάρη, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ οργανώνει σύσκεψη στο ΕΚΘ, στις 7 μ.μ., με τη συμμετοχή συνδικάτων και εργαζομένων για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων. Επιπλέον σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, από το πρωί, προγραμματίζονται να γίνουν παρεμβάσεις στα νοσοκομεία, περιοδείες σε όλους τους χώρους της ΔΕΗ και εξορμήσεις σε βιοτεχνίες και άλλους χώρους δουλειάς. Συγκεντρώσεις θα γίνουν σε Κατερίνη, Κιλκίς, Σέρρες, Νάουσα, στα Μουδανιά (Χαλκιδική), στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή, στη Δράμα, σε Ξάνθη και Καβάλα, όπου, επιπλέον, θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό των ταμείων των νοσοκομείων. Σε Φλώρινα, Καστοριά και Γρεβενά, το πρωί, θα γίνουν παρεμβάσεις στα νοσοκομεία και στη συνέχεια μαζικές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, μόρφωσης και κατοικίας.

Στον Πειραιά το αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή. Επιπλέον, στις 8 Φλεβάρη το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν πικετοφορίες, σε όλους τους δήμους. Στις 10 Φλεβάρη, εκτός από το συλλαλητήριο, θα γίνουν το πρωί παρεμβάσεις σε διάφορους χώρους (π.χ. στο ΓΕΝΕ).

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αττικής καλεί τις ταξικές δυνάμεις να συμμετάσχουν την Τρίτη 8 Φλεβάρη στη στάση εργασίας του κλάδου (11 π.μ. - λήξη ωραρίου) με προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Βάθης. Επιπλέον, στις 10 Φλεβάρη, το Συνδικάτο καλεί όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, είτε είναι συμβασιούχοι (που έχουν 24ωρη απεργία) είτε είναι μόνιμοι (και έχουν στάση από 11 π.μ. έως λήξη ωραρίου), σε κάθε δήμο να δράσουν με συγκεντρώσεις, καταλήψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Στη Σάμο το ραντεβού ορίστηκε στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Σάμου.


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Την Πέμπτη η παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση

Στις 10 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος και από εκεί πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

Διεκδικώντας φάρμακο και Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, μαζί με τους εργαζόμενους, εντείνουν την αγωνιστική τους δράση
Διεκδικώντας φάρμακο και Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, μαζί με τους εργαζόμενους, εντείνουν την αγωνιστική τους δράση
«Παλεύουμε για την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Δυναμώνουμε τη συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα για να ανοίξουμε το δρόμο για οικονομία και εξουσία που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων». Με αυτά τα λόγια, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ - ΟΤΑ) καλούν στην παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, την Πέμπτη 10 Φλεβάρη στην πλατεία Συντάγματος, στις 10 π.μ., και σε πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν: «Οι Συνταξιούχοι, η Εργατική Τάξη και τα λαϊκά στρώματα δέχονται την πιο άγρια επίθεση σε όλα τα δικαιώματα και ό,τι με αίμα και θυσίες κατακτήθηκε. Οι αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., έχουν ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση που βιώνουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Το πάγωμα των συντάξιμων αποδοχών μας για πέντε χρόνια, η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, η επιβολή του ΛΑΦΚΑ, η επιβάρυνση από την αλλαγή της φορολογικής κλίμακας, η αύξηση στον ΦΠΑ, οι αυξήσεις στα φάρμακα, η εμπορευματοποίηση της Υγείας, οι ενοποιήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία για τον κλάδο της Υγείας, με τη μείωση την κρατικής συμμετοχής, καθώς πολλά ακόμη μέτρα έχουν κάνει τη ζωή μας αφόρητη και μας οδηγούν στην εξαθλίωση».

Οι συνεργαζόμενες οργανώσεις διεκδικούν:

  • Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν ενιαίο και καθολικό σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  • Να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον κλάδο Υγείας, κάθε είδους πληρωμή των ασθενών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.
  • Κανένα δημόσιο νοσοκομείο, πολυϊατρείο, ή νοσοκομείο του ΙΚΑ, ή άλλου Ταμείου να μην κλείσει ή να συγχωνευτεί.
  • Αμεσες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών για πλήρη κάλυψη των αναγκών. Κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org