ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000
Σελ. /48
Να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες

Σύντροφοι,

Είναι αποδεκτή και επικροτώ ανεπιφύλακτα την πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση ενός αντιιμπεριαλιστικού μετώπου που θα έχει μπροστάρηδες τους κομμουνιστές και δυνάμεις τέτοιες που είναι ενάντια στην κυβερνητική - αντεργατική πολιτική. Θα παλέψουμε, θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για την ανατροπή αυτής της κυβερνητικής πολιτικής. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις όποιες αδυναμίες μας, ώστε να μην επαναληφθούν λάθη, που οδήγησαν στον πολύ αργό βηματισμό μας. Να ξαναβρεί το Κόμμα μας τον παλιό επαναστατικό του χαρακτήρα. Επίσης, νομίζω πως θα έπρεπε να τερματιστεί το καθεστώς των μόνιμων επαγγελματικών στελεχών, δηλαδή τα μέλη της ΚΕ να αντικαθίστανται μετά από 2 θητείες. Ετσι αν αποδειχθεί ότι κάποιος σύντροφος δε δουλεύει σωστά ή είναι ανεπαρκής, θα πρέπει να αντικατασταθεί. Εκτός αυτού, το 50% των μελών της ΚΕ θα πρέπει να είναι εργάτες και αγρότες.

Επιπλέον, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το Κόμμα πρέπει να αποκτήσει τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν την ανατροπή του ανατολικού μπλοκ. Λάθος της τότε ηγεσίας, οι ευθύνες σοβαρές.

Τελειώνοντας να πω ότι το Κόμμα πρέπει να αποκαταστήσει τη μνήμη του Στάλιν και το έργο του. Βέβαια ο Λένιν ήταν ο εμπνευστής της ιδέας για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, όμως ο Στάλιν το έκανε πράξη. Ο Κόκκινος Στρατός τότε κατατρόπωσε τις στρατιές του Χίτλερ, αφήνοντας εκατομμύρια νεκρούς στο πεδίο της μάχης. Για το τιτάνιο αυτό έργο του Στάλιν το Κόμμα σιώπησε, το αγνόησε. Δεν είπαμε μια λέξη για τα εκατομμύρια των νεκρών. Ζητωκραυγάσαμε όμως υπέρ της περεστρόικα.

Συντροφικά

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΑΓΙΑΤΗΣ

ΚΟΒ Πόλης,

ΝΟ Κέρκυρας



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ