ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Ιούνη 2007
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ασυμβίβαστοι πολέμιοι με το σύστημα, υπερασπιστές του καθημερινού αγώνα του λαού

Απάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε άρθρο της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας»

Αναφερόμενη, κατά την ομιλία της στα Τρίκαλα, σε άρθρο της «Ελευθεροτυπίας» κατά του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε:

«Σήμερα η εφημερίδα της κεντροαριστεράς "Ελευθεροτυπία" - και δε διστάζουμε αν αύριο μας κόψουν από το χώρο που μας δίνουν, γιατί πραγματικά είναι μια εφημερίδα που μας δίνει χώρο - φιλοξενεί ένα άρθρο δημοσιογράφου της κι όχι αναγνώστη, που λέει το εξής πράγμα, στην ουσία: Κάνει κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ γιατί, λέει, δεν κάνει την κριτική που πρέπει στο ΚΚΕ, αφού δε θυμίζει στο ΚΚΕ ότι είναι το κόμμα που έχει καλύψει όλα τα εγκλήματα που έχουν γίνει στην ανθρωπότητα!!! Και του λέει, γιατί δεν του κάνεις την κριτική, γιατί φοβάσαι την κριτική στο ΚΚΕ, μήπως σε πουν αντικομμουνιστή; Δίνει γραμμή τι είδους κριτική θα μας κάνει το ΠΑΣΟΚ...

Βεβαίως, να μας κάνει κριτική. Καλοδεχούμενη. Αλλά η "κομψή" κι "ευγενική" εφημερίδα της "κεντροαριστεράς" δίνει γραμμή για ωμό αντικομμουνισμό. Αλλο κριτική και αντιπαράθεση στο ΚΚΕ κι άλλο η κριτική "της κονσέρβας" που κάνει τόσα χρόνια η γνωστή παραδοσιακή δεξιά και των "κονσερβοκουτιών".

Και την ίδια ώρα λέει προς το ΠΑΣΟΚ: Γιατί δεν προσπαθείς να ρίξεις τους τόνους απέναντι στον ΣΥΝ και ο ΣΥΝ να ρίξει και αυτός τους τόνους, γιατί μας χρειάζεται μια "κεντροαριστερά"...

Αν τα λέμε αυτά είναι γιατί, βεβαίως, το κύριο βάρος στην προεκλογική μας εκστρατεία θα το δώσουμε στην ανάπτυξη των θέσεών μας. Ομως, δεν είναι δυνατόν να μην αποκαλύπτουμε ένα πράγμα, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει. Απευθυνόμαστε στο λαό και σ' αυτούς που διαφωνούν μαζί μας. Μιλάμε, όμως, για τον απλό λαό που διαφωνεί, γιατί έτσι έχει καταλάβει, ή έχει πειστεί, δε διαφωνεί από συμφέρον, και του λέμε: μήπως ήρθε η ώρα να βγάλει συμπεράσματα γιατί το ΚΚΕ θεωρείται ένα άλλο κόμμα, ένα διαφορετικό κόμμα; Ολα τ' άλλα κόμματα, όταν μιλάνε κομψά και κάνουν καλή αντιπαράθεση με μας, μας λένε ένα επιχείρημα: ότι "εσείς έχετε άλλη πολιτική και δεν μπορούμε να συζητήσουμε μαζί σας. Εσείς είσαστε κάτι άλλο"...

Για μας αυτό είναι εύσημα και τίτλος τιμής. Ναι, είμαστε κάτι άλλο. Δεν το κρύβουμε. Αυτό που είμαστε.

-- Είμαστε ένα κόμμα πολέμιος, ασυμφιλίωτος αντίπαλος με την πλουτοκρατία του τόπου, με το κεφάλαιο, με τα μονοπώλια.

-- Είμαστε ασυμβίβαστος αντίπαλος της ΕΕ, γιατί είναι η οργάνωση των μονοπωλίων.

-- Είμαστε πολέμιοι αυτού που λένε παγκοσμιοποίηση. Γιατί αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο διεθνής ιμπεριαλισμός.

-- Είμαστε ένα κομμάτι της εργατικής τάξης αυτού του τόπου. Ο πολιτικός εκφραστής των συμφερόντων της εργατικής τάξης, αλλά και όλου του εργαζόμενου λαού.

-- Είμαστε το κόμμα που παλεύει η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της να έρθουν στην εξουσία, για μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας, κόντρα στο κεφάλαιο. Παλεύουμε και δεν το κρύβουμε για το σοσιαλισμό.

Παρ' όλα αυτά έχοντας πάντα σκοπό μας το σοσιαλισμό - άλλωστε γι' αυτό ιδρύθηκε το ΚΚΕ κι όχι για να είναι "αλατοπίπερο" του αστικού συστήματος - δεν ξεχνάμε ποτέ ότι πρέπει να είμαστε παρόντες στον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων. Παλεύουμε για μικρές και μεγάλες κατακτήσεις των εργαζομένων, αφού δεν έχει έρθει, για διάφορους λόγους, η ώρα της τελικής νίκης.

Δεν υποτιμάμε κανένα πρόβλημα που απασχολεί τον εργάτη, τον υπάλληλο, το μικρομεσαίο, τη γυναίκα και το νέο. Δεν υπάρχουν μικρά και μεγάλα προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα που απασχολούν το λαό.

Κι επειδή είμαστε πολέμιοι ασυμβίβαστοι μ' αυτό το σάπιο σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης και του πολέμου, είμαστε και υπερασπιστές του καθημερινού αγώνα του λαού. Είμαστε σε θέση, όταν έχουμε δύναμη, να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο το εργατικό και λαϊκό κίνημα να κάνει αγώνες και να έχει αποτελέσματα».
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org