ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2007
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Μεγάλη γιορτή της νεολαίας
  • Την Κυριακή 7 Οκτώβρη από τις 7 το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο
  • Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν για την ενίσχυση της νεολαίας των πυρόπληκτων περιοχών

Με μια μεγάλη εκδήλωση, την Κυριακή 7 Οκτώβρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο, σημαδεύεται η κόκκινη γιορτή της νεολαίας, το 33ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «ΟΔΗΓΗΤΗ», μια μεγάλη γιορτή που ταυτόχρονα είναι και αφετηρία για τη νέα εξόρμηση της οργάνωσης.

Η κόκκινη πολιτεία φέτος στήνεται στο ΣΕΦ. Εκεί θα χτυπήσει η καρδιά της νεολαίας και των εργαζομένων. Με πρόσκληση το σύνθημα του Φεστιβάλ: «Μη στριμώχνεσαι στα μέτρα τους - Με το ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει». Μια μεγάλη γιορτή - εφαλτήριο της έντασης της πολιτικής εξόρμησης της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, που με νέα δύναμη και ευθύνη απευθύνεται πλατιά στους εργαζόμενους και τη νεολαία, για την οργάνωση της πάλης, για την αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος στη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Ακόμα, θα παραβρεθεί ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) Μιγκέλ Μαδέιρα.

Αμέσως μετά, το χώρο θα πλημμυρίσουν με τις μελωδίες τους οι: Βασίλης Καζούλης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Φίλιππος Πλιάτσικας, Διονύσης Τσακνής.

Τα έσοδα του Φεστιβάλ θα διατεθούν για την ενίσχυση της νεολαίας των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας, ως μια γνήσια έκφραση αλληλεγγύης από την Κομμουνιστική Νεολαία προς τους νέους, τους μαθητές των περιοχών που επλήγησαν από τις φωτιές. Η μάχη της διακίνησης του εισιτηρίου, του οποίου η τιμή είναι 5 ευρώ, συνεχίζεται μέχρι και την τελευταία στιγμή, ενώ η ανταπόκριση της νεολαίας και των εργαζομένων καταγράφεται μέχρι στιγμής ιδιαίτερα θετική. Εισιτήρια θα διακινούνται και την ημέρα της εκδήλωσης έξω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος του ΣΕΦ παραχωρήθηκε στην ΚΝΕ δωρεάν για το σκοπό της εκδήλωσης.

Οι πύλες του ΣΕΦ θα είναι ανοιχτές από τις 7 το απόγευμα. Εκτός από το πλούσιο πρόγραμμα της εκδήλωσης, στο χώρο θα φιλοξενηθεί έκθεση πολιτικής αφίσας για τον Τσε Γκεβάρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τη δολοφονία του κομμουνιστή επαναστάτη και θα προβληθεί ειδικό βίντεο.

Πούλμαν για την εκδήλωση

Για τη διευκόλυνση της μετάβασης στην εκδήλωση, θα υπάρξουν λεωφορεία από τις εξής περιοχές:

- Καματερό: 6.30 μ.μ. από τη στάση Μανάρα.

- Πετρούπολη: 6.30 μ.μ. από τα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης (25ης Μαρτίου).

- Αργυρούπολη: 6.30 μ.μ. από το δημαρχείο της Αργυρούπολης.

- Ελληνικό: 6.30 μ.μ. από την πλατεία Σουρμένων.

- Ηλιούπολη: 6.30 μ.μ. από το μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

- Γλυφάδα: 6.30 μ.μ. από τον Αγ. Τρύφωνα στην Τερψιθέα.

Ακόμα, θα υπάρχουν δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ) για την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων.

Ραντεβού οργανώσεων ΚΚΕ - ΚΝΕ

Τα ραντεβού των οργανώσεων ΚΚΕ και ΚΝΕ είναι τα παρακάτω:

- Πειραιάς, Αττική: Πύλη 6.

- Βόρειες, Βορειοανατολικές, Βορειοδυτικές, Ανατολικές συνοικίες: Πύλη 7.

- Δυτικές, Νοτιοδυτικές, Νοτιοανατολικές, Νότιες συνοικίες και Κλαδικές: Πύλη 3.

- Α΄ Αθήνας: Πύλη 4.

- ΑΕΙ - ΤΕΙ: Προσυγκέντρωση στην έξοδο του σταθμού του ΗΣΑΠ.

Εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ
  • Σύσκεψη φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή, στις 8 μ.μ., στο καφενείο - ουζερί «ΕΛΕΝΗ», Πιερράκου 50, Ανω Ιλίσια. Θέμα συζήτησης: «Μετά τις εκλογές οργανώνουμε τη λαϊκή αντεπίθεση ενάντια στην αντιλαϊκή καταιγίδα». Θα μιλήσει ο Γ. Πρωτούλης, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
  • Εκδήλωση - συζήτηση για το αποτέλεσμα των εκλογών και τους νέους αγώνες, διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή 5 Οκτώβρη οι ΚΟΒ Νάουσας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα γίνει στις 8.30 μ.μ., στο Στέκι Νεολαίας του Δήμου Νάουσας. Θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Σε πολιτική εκδήλωση της Αχτίδας του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Ανω Πόλη, θα μιλήσει σήμερα Παρασκευή 5 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ., ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας.
  • H ΚΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ καλεί στο γλέντι που διοργανώνει αύριο Σάββατο 6/10, στις 9 μ.μ., στην ταβέρνα «ΣΤΟΑ» (πριν τον Καρακόλιθο Λιβαδειάς). Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Εκδήλωση - συζήτηση με εργαζόμενους από το χώρο του εμπορίου διοργανώνει την Κυριακή 7 Οκτώβρη, στις 8 μ.μ., στο καφέ «Ελληνικόν», η Αχτίδα Εμπορίου - Υπηρεσιών της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Θα μιλήσει η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου.
  • Η ΚΟ Δανίας του ΚΚΕ διοργανώνει συζήτηση, με θέμα τις πρώτες εκτιμήσεις για την εκλογική επιτυχία του ΚΚΕ και την προοπτική του μεταναστευτικού κινήματος να παλέψει από καλύτερες θέσεις, την Κυριακή 7 Οκτώβρη.
  • Οι ΚΟΒ στις Αστικές Συγκοινωνίες του ΚΚΕ διοργανώνουν συζήτηση γύρω από τα εκλογικά αποτελέσματα, την προοπτική που ανοίγεται για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και την πρόταση του ΚΚΕ για την οργάνωση της πάλης, την Τετάρτη 10/10, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα της ΚΟΑ, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου.
  • Οι κομματικές επιτροπές ετεροδημοτών Πελοποννήσου (Μεσσηνίας, Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας, Λακωνίας Αρκαδίας, Αργολίδας και Ζακύνθου) του ΚΚΕ καλούν τους συντρόφους, οπαδούς και φίλους του Κόμματος να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που γίνεται την Πέμπτη 11 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου), με θέμα την ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων.
Τηλεοπτική μετάδοση της ομιλίας της Αλ. Παπαρήγα

Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα από το 33ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», την Κυριακή 7/10, στις 8 μ.μ., στο ΣΕΦ, θα μεταδοθεί: Από τον «902 TV» σε απευθείας μετάδοση και από την ΕΤ-1 (σε μαγνητοσκόπηση) στις 9.30 μ.μ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ