ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2016
Σελ. /24
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Παρακαταθήκη οι συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

ΑΡΤΑ
ΑΡΤΑ
Από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις που οργάνωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Στην Αττική, εκτός από την Αθήνα και τον Πειραιά, συγκέντρωση έγινε στην Ελευσίνα, με τους διαδηλωτές να βάζουν φωτιά σε αντίγραφο του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου όταν η πορεία έφτασε μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής.

Απεργιακή συγκέντρωση έγινε επίσης στο Λαύριο, με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της πόλης να σημειώνει πως πρόκειται για τη μαζικότερη των τελευταίων χρόνων. Μικρά καταστήματα παρέμειναν μαζικά κλειστά ενώ και σούπερ μάρκετ έκλεισαν μετά από παρέμβαση των σωματείων και των ίδιων των εργαζομένων. Η πορεία μετά τη συγκέντρωση κατέληξε στα καταστήματα «ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ» και «ΤΖΑΜΠΟ», τα οποία έθεσε σε απεργιακό κλοιό.

Σε Μακεδονία και Θράκη οι απεργιακές κινητοποιήσεις χαρακτηρίστηκαν από τη μαζική συμμετοχή αγροτών και αυτοαπασχολούμενων. Ενδεικτικά, στις Σέρρες, στην κεφαλή της πορείας μπήκαν τρακτέρ από τα μπλόκα, όπως και στη Νάουσα, όπου οι αγρότες από το μπλόκο της διασταύρωσης συμμετείχαν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση.

Στο Βόλο, έγινε μαζική εργατική διαδήλωση, μαζί με αγρότες από τη Ζαγορά και το μπλόκο του Αερινού. Η πορεία που ακολούθησε ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Στα Τρίκαλα, χιλιάδες απεργοί συμμετείχαν στη συγκέντρωση και στη συνέχεια έγινε μαχητική πορεία στους δρόμους, με τα ασθενοφόρα των εργαζομένων του ΕΚΑΒ και του νοσοκομείου να μπαίνουν στην κεφαλή. Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν ακόμα σε Ελασσόνα, Φάρσαλα, Αλμυρό, Σκόπελο, Σκιάθο, Καλαμπάκα.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Στη Χαλκίδα, η πορεία κατέληξε στο μπλόκο των αγροτών στην Υψηλή Γέφυρα. Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι συγκεντρωμένοι απεργοί στη Λαμία τους αγρότες από το μπλόκο της Ανθήλης, όπου μεταφέρθηκε στο τέλος η συγκέντρωση και στήθηκε γλέντι στον πρόχειρο οικίσκο της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου.

Με τους απεργούς από τα μεταλλεία και τις ελαιοαποθήκες να δίνουν το στίγμα, έγινε η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, στην πλατεία Λαού στην Αμφισσα. Γιγαντοπανό στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου ανάρτησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα Γιάννενα, ενώ στο μπλόκο των αγροτών, στη γέφυρα στην είσοδο της πόλης, κατευθύνθηκε η απεργιακή συγκέντρωση και στην Αρτα. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πρέβεζα.

Χιλιάδες απεργοί συναντήθηκαν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πάτρα με τους αγρότες που έφεραν τα τρακτέρ τους στην πλατεία Γεωργίου, αλλά και τους μεταφορείς που κατέφτασαν με τα φορτηγά τους. Σωματεία και φορείς διαδήλωσαν μαζί με τα μπλόκα των μικρομεσαίων αγροτών σε Καλαμάτα, Αργος και Αμαλιάδα.

Στο Ηράκλειο τα σωματεία βρέθηκαν στις εισόδους της ΒΙΠΕ και τα μεγάλα εργοστάσια της περιοχής, με αποτέλεσμα η απεργία να έχει σχεδόν καθολική συμμετοχή. Στα Χανιά βρέθηκαν στις αποθήκες των σούπερ μάρκετ ΙΝΚΑ και τα μεγάλα εμπορικά της πόλης. Επίσης, αποκλείστηκε το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο και αναρτήθηκε γιγαντοπανό. Μαζικά συλλαλητήρια έγιναν επίσης σε Λέσβο, Σάμο, Ικαρία, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Σύρο, Χίο και άλλα νησιά.


ΣΑΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ

ΚΙΛΚΙΣ
ΚΙΛΚΙΣ

ΠΡΕΒΕΖΑ
ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΑΤΡΑ

Eurokinissi

ΠΑΤΡΑ

Την Τετάρτη απήργησαν Τύπος και ΜΜΕ

Το μπλοκ του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ
Το μπλοκ του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ
Με την απεργία των εργαζομένων στον Τύπο και τα ΜΜΕ ξεκίνησαν την Τετάρτη οι κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, με κεντρικό αίτημα να αποσύρει η κυβέρνηση το αντιασφαλιστικό της σχέδιο. Στο πλαίσιό της, το ΠΑΜΕ Τύπου οργάνωσε συγκέντρωση στην Ομόνοια, με τη συμμετοχή της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Τύπο και το Χαρτί. Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ ο Θωμάς Πάντζος, γραμματέας της ΟΒΣΑ. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Μηλιώνης, μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, όπου καλούσαν σε συγκέντρωση οι Ενώσεις του Τύπου. Ανάμεσα σε αυτούς που πήραν το λόγο για να χαιρετίσουν την απεργιακή συγκέντρωση ήταν ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, και ο Λεωνίδας Σακκάς, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων.


Η συγκέντρωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν στην πλατεία Κλαυθμώνος η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ενώ ακολούθησε πορεία στη Βουλή. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Λαϊκή Ενότητα, το ΕΠΑΜ, φορείς των αυτοαπασχολούμενων και των επιστημόνων. Στο τέλος της συγκέντρωσης έγιναν μικρής έκτασης επεισόδια ανάμεσα στην Αστυνομία και ομάδες αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών.Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ