Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 31 Μάρτη 2013 - αριθ. φύλλου: 11514

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Πολύμορφη χειραγώγηση από τα μονοπώλια

Το διαδίκτυο δημιουργεί στο χρήστη του την ψευδαίσθηση της ελευθερίας. Οτι μπορεί εύκολα να συνδεθεί με εκατομμύρια υπολογιστές σε όλο τον πλανήτη, να προσπελάσει αρχεία, να επικοινωνήσει με τους φίλους του. Εμφανίζεται σαν μια μεγάλη άναρχη θάλασσα από δεδομένα, όπου ο καθένας μπορεί να σερφάρει και να βάλει την τάξη που ο ίδιος επιθυμεί. Στην πραγματικότητα, όμως, τάξη στα δεδομένα βάζουν εκείνοι που έχουν τα οικονομικά μέσα, για να επεξεργαστούν αυτόν τον τεράστιο όγκο πληροφοριών και οι υπόλοιποι εν αγνοία τους κινούνται μέσα στους δρόμους που χάραξαν οι κάτοχοι των αναγκαίων κεφαλαίων.


ΣΕΛ.  9


ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
Νέα επίθεση στα δικαιώματά τους

Το χρόνιο πρόβλημα της συνταξιοδότησης των καλλιτεχνών - λογοτεχνών έρχεται στην επικαιρότητα επιτακτικά, ζητώντας τη λύση του, μέσα στο γενικότερο τοπίο της πιο οξυμένης επίθεσης στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  3
ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Τις θέλουν στα συνδικάτα ως εργαλεία ενσωμάτωσης

Την ίδια γλώσσα μιλούν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η ΕΕ και η κυβέρνηση και όταν πρόκειται για τις εργαζόμενες γυναίκες. Με αφορμή τη διεξαγωγή του 35ου Συνεδρίου της, η ΓΣΕΕ, το Ινστιτούτου Εργασίας παρουσιάζει το Σχέδιο Δράσης για την «Προώθηση και ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα όργανα εκπροσώπησής τους», σχέδιο εκπαίδευσής τους στην ενσωμάτωση.


ΣΕΛ.  16
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στο κεφάλαιο η αρχαιολογική έρευνα

Η αναγκαστική, λόγω της κρατικής υποχρηματοδότησης, αναζήτηση «χορηγών» για την αρχαιολογική έρευνα, η συνέχιση προγραμμάτων μέσω έκτακτων επιχορηγήσεων των φορέων υλοποίησής τους ή απλώς η συρρίκνωσή τους στο πλαίσιο του «εφικτού», αναδείχτηκαν στην 26η Επιστημονική Συνάντηση για το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία - Θράκη, που διοργάνωσαν πρόσφατα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το υπουργείο Πολιτισμού.


ΣΕΛ.  4   -   5
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
«Νομότυπα» ακατάλληλες και επικίνδυνες

ΣΕΛ.  7

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ