ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Ιούλη 2011
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τους συμβασιούχους

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών
Με βασικό στόχο και αίτημα κανείς συμβασιούχος να μην απολυθεί, να παραμείνουν όλοι στις θέσεις εργασίας τους και να αποκτήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά, η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης μαζί με το σωματείο και τους ίδιους τους εργαζόμενους προχώρησαν χτες σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών.

Στην είσοδο του υπουργείου οι εργαζόμενοι του δήμου ανάρτησαν πανό που έγραφε: «Οχι στα αντιλαϊκά μέτρα, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και λίγο αργότερα μια αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον δήμαρχο εκλεγμένο με το ΚΚΕ Θωμά Κοτσαμπά, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρη Κουκουλόπουλο.

Στη συνάντηση ο δήμαρχος Πετρούπολης ζήτησε να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου - πολλές συμβάσεις έχουν λήξει και αναμένονται και άλλες το αμέσως επόμενο διάστημα - και να παρθεί η απόφαση άμεσα για να μπορούν να λειτουργούν οι υπηρεσίες και οι δομές του δήμου κανονικά ώστε οι κάτοικοι της Πετρούπολης να τις απολαμβάνουν κανονικά. Επεσήμανε, δε, πως σήμερα ο δήμος έχει πολλές οργανικές θέσεις που παραμένουν κενές και καλύπτονται από συμβασιούχους. Αυτό το καθεστώς ομηρίας σε βάρος των εργαζομένων πρέπει να σταματήσει, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρης Κουκουλόπουλος αναγνώρισε πως οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Δήμο Πετρούπολης καλύπτουν πραγματικές ανάγκες και ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι μόνιμοι. Ωστόσο, η πολιτική της κυβέρνησης, με τη λογική της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων που τη διέπει, δεν επιτρέπει ουσιαστικά να στελεχωθούν οι υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό.

ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΣΤΗΝ ΟΣΥΠΑ
Εγκαλούν τους οδηγούς ταξί...

Απάντηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην ΟΣΥΠΑ, για την απαράδεκτη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ)

Στην απαράδεκτη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) που καλεί τους οδηγούς ταξί να μην αποκλείουν τα αεροδρόμια για να μην πληγεί ο ...τουρισμός, απαντάνε με χτεσινή ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Ομοσπονδία. Συγκεκριμένα, ο ΟΣΥΠΑ αναφέρει: «Κάνουμε έκκληση στους συνδικαλιστικούς τους φορείς (σ.σ.: των ταξιτζήδων) και στον καθένα ξεχωριστά για την αποφυγή αποκλεισμού των αεροδρομίων μας, που όχι μόνο δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον τουρισμό, σε μια περίοδο μάλιστα που αποτελεί τη μοναδική ελπίδα για την άγρια δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία, αλλά και τεράστια προβλήματα στους συναδέλφους μας που εργάζονται σε περιφερειακά αεροδρόμια...».

Η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση ΥΠΑ, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, «καταγγέλλει τη στάση αυτή του προεδρείου της ΟΣΥΠΑ και χαιρετίζει τους αγώνες των ιδιοκτητών οδηγών ταξί, καλώντας τους σε αγώνες ταξικούς με το οργανωμένο και μαζικό μέτωπο της κοινωνικής συμμαχίας ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, για να ανατραπούν τα επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα τους οδηγήσουν ή στην ανεργία ή θα τους αναγκάσουν να εργασθούν με μισθούς και σε συνθήκες σύγχρονων δούλων με όλες τις τραγικές συνέπειες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Για να ενταχθεί και ο κλάδος των αυτοκινητιστών - ιδιοκτητών ταξί σε έναν ενιαίο δημόσιο φορέα μεταφορών ως συμπληρωματικό μέσο μεταφοράς».

Και σε άλλο σημείο, τονίζει: «Με την έκκλησή του προς τους ιδιοκτήτες ταξί το προεδρείο της ΟΣΥΠΑ κινείται στην ίδια τροχιά, επικαλούμενο και αυτή τη φορά τα προβλήματα που δήθεν προκαλούνται από τις κινητοποιήσεις στον τουρισμό. Ομως, οι πραγματικές αιτίες των προβλημάτων του τουρισμού δεν είναι οι αγώνες των εργαζομένων, που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους για μια ζωή με αξιοπρέπεια, αλλά οι υψηλές τιμές των υπηρεσιών των μεγαλοξενοδόχων, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, εξαιτίας της ληστρικής νοοτροπίας για μεγάλα και άμεσα κέρδη, οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα πλοία των εφοπλιστάδων και άλλες πολλές για τις οποίες ποτέ δε διαμαρτυρήθηκε η ηγεσία της ΟΣΥΠΑ. Δε διαμαρτυρήθηκε ακόμη ποτέ για την καταστροφική για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα κυβερνητική πολιτική, που τους απαγορεύει ουσιαστικά να πάρουν μία ανάσα από τον καθημερινό τους μόχθο πηγαίνοντας διακοπές και που οδηγεί στο κλείσιμο των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων και την αύξηση της ανεργίας στον κλάδο του τουρισμού».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΣΚ
«Οχι» στην κατάργηση και συγχώνευση

Ο ΟΣΚ μπορεί να προσφέρει δημόσια δωρεάν σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια για όλους, σημειώνει το σωματείο εργαζομένων του οργανισμού
Ο ΟΣΚ μπορεί να προσφέρει δημόσια δωρεάν σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια για όλους, σημειώνει το σωματείο εργαζομένων του οργανισμού
«Οχι στην κατάργηση, συγχώνευση και αποδυνάμωση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ)», απαιτεί με χτεσινή ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΣΚ και τονίζει: «Διασφάλιση και αναβάθμιση του Οργανισμού ως αρμόδιου τεχνικού φορέα του κράτους για την παροχή δημόσιων δωρεάν σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων για όλους. Διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη δικαιώματα».

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την απαράδεκτη πολιτική και τακτική της κυβέρνησης για την προώθηση και ψήφιση τροπολογίας με διαδικασίες «εξπρές», με την οποία θα καταργείται ο ΟΣΚ, όπως και δεκάδες άλλοι φορείς του Δημοσίου. «Ο ΟΣΚ», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, «δεν είναι απλά ένας κατασκευαστικός Οργανισμός του Δημοσίου, αλλά ο κατεξοχήν αρμόδιος κρατικός φορέας για την απαλλοτρίωση οικοπέδων - μελέτη - δημοπράτηση - επίβλεψη κατασκευής και εξοπλισμό των δημόσιων σχολικών κτιρίων, καθήκοντα που ο Οργανισμός εκτελεί με δικά του μέσα και προσωπικό».

Επιπρόσθετα, το Συντονιστικό Κοινωφελών Οργανισμών και φορέων του Δημοσίου (ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΟΔΔΥ, ΕΟΜΜΕΧ, ΟΠΕΓΕΠ, ΕΙΝ, ΕΘΙΑΓΕ, ΠΟΣΠΕΡΤ) με κοινή ανακοίνωσή τους καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική της κυβέρνησης να συζητά στο Υπουργικό Συμβούλιο και να αποφασίζει «για εμάς χωρίς εμάς», όπως σημειώνει. Στην ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι «οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί δεν έχουν σαν στόχο τον εξορθολογισμό και την καλύτερη λειτουργία των Οργανισμών και φορέων, αλλά τη δραστική συρρίκνωσή τους, την παράδοση του έργου τους σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και την άμεση ή έμμεση απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων».

Τέλος, το Συντονιστικό αποφάσισε να προχωρήσει μεθαύριο, Δευτέρα 1 Αυγούστου, στις 10 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών και κατόπιν έξω από το υπουργείο Αποκέντρωσης, απαιτώντας συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ