ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Μάη 2019
Σελ. /24
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019
ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΟΥΣ

Κλιμακώνεται η μάχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Πάτρα, Καισαριανή, Χαϊδάρι, Πετρούπολη και Ικαρία για την επανεκλογή της στη δημοτική αρχή στον β' γύρο της ερχόμενης Κυριακής 2 Ιούνη. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΚΚΕ, Κώστας Πελετίδης, Ηλίας Σταμέλος, Μιχάλης Σελέκος, Βαγγέλης Σίμος και Νίκος Λαρδάς αντίστοιχα, καθημερινά πραγματοποιούν εξορμήσεις και περιοδείες στις γειτονιές και τους τόπους δουλειάς των δήμων. Καλούν το λαό να επανεκλέξει τις αγωνιστικές δημοτικές αρχές, για να δοθεί συνέχεια στην αγωνιστική διεκδικητική πορεία, κόντρα σε κυβερνήσεις, επιχειρηματικά συμφέροντα και ΕΕ.

ΙΚΑΡΙΑ
Ψήφος για δημοτική αρχή στο πλευρό του λαού και των αγώνων του

Το μοναδικό δίλημμα στο οποίο καλείται να απαντήσει ο λαός της Ικαρίας μπροστά στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών είναι αν την επομένη των εκλογών θα έχει δημοτική αρχή που θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του λαού και των αγώνων του για την ανακούφισή του από την αντιλαϊκή πολιτική και τη διεκδίκηση των δικών του αναγκών, ή διαχειριστή της πολιτικής αυτής που θα είναι εδώ και την επομένη των εκλογών, τοπικών και βουλευτικών, είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μέσα από ιδιωτικοποιήσεις, χαράτσια, αύξηση ανταποδοτικών τελών, ελαστικές μορφές εργασίας κ.ο.κ., θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες για τη θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ικαρίας, χαιρετίζοντας όλο αυτόν τον κόσμο, τους Ικαριώτες και της Ικαριώτισσες, «που με αυτοπεποίθηση, πείσμα και ενθουσιασμό, έδωσαν αυτήν τη μάχη κόντρα "στις αντιΚΚΕ συμμαχίες" και τις μεταπηδήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και άλλων διαφόρων "ανεξάρτητων" από το ένα ψηφοδέλτιο στο άλλο, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το "ανεξάρτητο" ψηφοδέλτιο της Πανικαριακής Ενότητας Αλλαγής (ΠΕΑ) που στηρίζεται ανοιχτά από στελέχη της ΝΔ, ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ».

Οπως τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση», παρά το αντιΚΚΕ μέτωπο, το οποίο ενίσχυσαν «με ψευδολογία και κενού περιεχομένου "μεγαλόπνοους σχεδιασμούς"», ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συγκέντρωσε ποσοστό 34% στο δήμο της Ικαρίας και 7 έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, «που αποτελούν εγγύηση για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών για την επόμενη τετραετία στο δήμο μας».

Ο Ν. Λαρδάς, υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας, μιλώντας σε πρόσφατη συγκέντρωση
Ο Ν. Λαρδάς, υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας, μιλώντας σε πρόσφατη συγκέντρωση
«Το αποτέλεσμα μέσα στις συνθήκες που διεξήχθησαν οι εκλογές αποτελεί μια επιτυχία της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Εκφράζει την αναγνώριση της προσπάθειας, του έργου και των προτεραιοτήτων που θέσαμε στη διοίκηση του δήμου. Είναι γνωστό ακόμα και σε όσους δεν ψήφισαν τη "Λαϊκή Συσπείρωση" ότι τον μετατρέψαμε σε μετερίζι αγώνα για την ανακούφιση του λαού της Ικαρίας», επισημαίνει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Ευχαριστούμε τους Ικαριώτες και τις Ικαριώτισσες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας εμπιστεύτηκαν με αυτό το σημαντικό ποσοστό να εκπροσωπήσουμε μια διαφορετική αντίληψη για το χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι δεδομένη και οι επιλογές που έκαναν οι Ικαριώτες σεβαστές».

Οπως τονίζει, «τώρα το δίλημμα που μπαίνει μπροστά στην κάλπη είναι: Θα συνεχιστεί η θετική πορεία δίπλα στο λαό του νησιού και τις ανάγκες του, που έδωσε αποτελέσματα και ανταποκρίθηκε στις προτεραιότητες της λαϊκής οικογένειας, ή θα γυρίσουμε πίσω σε δήμο απλό διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής;».

«Σε αυτήν την προσπάθεια - συνεχίζει - καλούμε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο, όλους αυτούς που επέλεξαν κάτι διαφορετικό στον α' γύρο και έχουν επιφυλάξεις ή επιμέρους διαφωνίες, να απαντήσουν στα βασικά διλήμματα, στηρίζοντας για δήμαρχο τον Ν. Λαρδά».

«Καλούμε τον ικαριακό λαό που έκανε μια διαφορετική επιλογή στον πρώτο γύρο, να μην επιτρέψει η ψήφος του να μετρηθεί σαν ψήφος υποστήριξης επικίνδυνων "αναπτυξιακών σχεδιασμών". Να μην επιτρέψει να γίνουν νέοι πειραματισμοί στη διοίκηση του δήμου, άλλωστε δοκιμάστηκαν και στο παρελθόν και κρίθηκαν από τους Ικαριώτες».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τον ικαριώτικο λαό με την ψήφο του:

-- «Να υποστηρίξει τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου.

-- Να κλείσει την πόρτα στη διαφαινόμενη προοπτική συμπράξεων με τους ιδιώτες που έχουν τη "λύση" για όλα τα προβλήματα του νησιού (διαχείριση απορριμμάτων - ιαματικές πηγές κ.λπ.).

-- Να υποστηρίξει την προσπάθεια υπεράσπισης του ορεινού όγκου της Ικαρίας από την επίθεση που έχει εξαπολύσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου με στόχο την τελική εκχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ, βάζοντας εμπόδια στους επικίνδύνους ενεργειακούς σχεδιασμούς».

Καλεί τον ικαριώτικο λαό «να υποστηρίξει τη "Λαϊκή Συσπείρωση" γιατί του είπε την αλήθεια, δεν έταξε, δεν είπε και ούτε πρόκειται ποτέ να πει ψέματα σε κανέναν για να πάρει μια ψήφο. Να υποστηρίξει τη "Λαϊκή Συσπείρωση" γιατί δεν υπάρχουν λύσεις μαγικές, δεν υπάρχουν σωτήρες, υπάρχει μόνο ο δύσκολος, αλλά όμορφος αγώνας για μια αξιοπρεπή ζωή. Ενας αγώνας με αυταπάρνηση, χωρίς προσωπικές σκοπιμότητες, χωρίς μεγάλα λόγια».

Καλεί τους Ικαριώτες και τις Ικαριώτισσες «να πάμε την επόμενη Κυριακή ενωμένοι στο γνωστό δρόμο που έμπρακτα έχουμε αποδείξει ότι ακολουθούμε. Για να έχουμε μια δημοτική αρχή που θα ενώνει το λαό στον κοινό αγώνα για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που έχουμε μπροστά μας. Κανένας να μη λείψει από αυτόν τον αγώνα μέχρι την Κυριακή. Πολύ περισσότερο, κανείς να μη λείψει από τον αγώνα μετά τις επαναληπτικές εκλογές».

ΠΑΤΡΑ
Κάλεσμα μάχης για να μείνει ο δήμος στα χέρια του λαού
  • Στο πλευρό εργαζομένων που αγωνίζονται ο Κώστας Πελετίδης
  • Την Παρασκευή η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση

«Μπροστά οι ανάγκες του λαού!». Με αυτό το σύνθημα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Πατρέων καλεί στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μάη στις 20.30, στην πλατεία Τριών Συμμάχων, και θα μιλήσει ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης.

Συνεχείς είναι οι εξορμήσεις, οι περιοδείες και οι συγκεντρώσεις στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς, με το μαζικό κάλεσμα στους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό της Πάτρας να εκλέξει ξανά δήμαρχο τον Κ. Πελετίδη, να αναδείξει ξανά στη διοίκηση του δήμου τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: «Με τη συμμετοχή σου στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής να διασφαλίσεις τη δική σου νίκη, τη νίκη του πατραϊκού λαού. Για να συνεχιστεί το φιλολαϊκό έργο. Για να μείνει ο δήμος στα χέρια του λαού».

Χτες ο Κ. Πελετίδης παρευρέθηκε στην κινητοποίηση των απεργών υπαλλήλων της Τράπεζας Πειραιώς, που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από το υποκατάστημα, στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Πατρέως, και δήλωσε τη στήριξή του στον αγώνα τους ενάντια στην απόσχιση του τμήματος των «κόκκινων» δανείων. Ο δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι η δημοτική αρχή είναι κοντά τους, λέγοντάς τους ότι πρέπει να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, καθώς είναι μια μάχη που αφορά όλους τους εργαζόμενους.

ΧΑΪΔΑΡΙ
Το δίλημμα είναι δήμαρχος συμπαραστάτης του λαού ή μάνατζερ επιχειρηματικών συμφερόντων

Την Παρασκευή στο Παλατάκι η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση

Από τη χτεσινή περιοδεία
Από τη χτεσινή περιοδεία
«Την Κυριακή 2 Ιούνη βάζουμε μπροστά τις ανάγκες μας»: Το κάλεσμα αυτό απευθύνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο λαό του Χαϊδαρίου, μπροστά στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών, με στόχο την επανεκλογή του δημάρχου Μιχάλη Σελέκου και τη συνέχιση της αγωνιστικής πορείας του δήμου.

Με καθημερινό πρόγραμμα εξορμήσεων, περιοδειών και συσκέψεων απευθύνεται τόσο σε όσους στήριξαν το ψηφοδέλτιό της την περασμένη Κυριακή, αυξάνοντας σημαντικά το ποσοστό και τις ψήφους που συγκέντρωσε, όσο και σε εκείνους που έκαναν διαφορετικές επιλογές στην κάλπη.

Η σχετική δραστηριότητα και το πλατύ άνοιγμα θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Παρασκευής με την κεντρική συγκέντρωση, στις 8.30 μ.μ. στο Παλατάκι, με ομιλητή τον Μ. Σελέκο.

«Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: Θέλουμε δήμαρχο αγωνιστή ή ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων; Θέλουμε τον δήμαρχο συμπαραστάτη στα μικρά και μεγάλα προβλήματα του χαϊδαριώτικου λαού ή δήμαρχο μάνατζερ σε δήμο - Ανώνυμη Εταιρεία;», είναι το ερώτημα που απευθύνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην ανακοίνωση που μοιράζεται χέρι χέρι σε όλες τις γειτονιές μαζί με το ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο. Η ανταπόκριση των δημοτών είναι ιδιαίτερα θετική, καθώς πολλοί σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν πως έχουν ήδη δώσει την απάντηση στο δίλημμα, απάντηση που θα εκφραστεί με την επανεκλογή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» την Κυριακή.

Στην κατεύθυνση αυτή, χτες το πρωί έγινε εξόρμηση σε γονείς και δασκάλους στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με εργαζόμενους και δημότες στο κολυμβητήριο της πόλης. Το απόγευμα ο Μ. Σελέκος έκανε περιοδεία σε καταστήματα, καφετέριες και καφενεία στο Δάσος. «Ο αγώνας συνεχίζεται», διαπίστωναν πρώτοι όσοι συναντούσε ο δήμαρχος. «Συνεχίστε», ήταν η προτροπή τους, προσθέτοντας πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα έχει και τη δική τους στήριξη και βοήθεια.

Οι περιοδείες συνεχίζονται τις μέρες που απομένουν, ενώ έχουν προγραμματιστεί και συσκέψεις. Σήμερα ο Μ. Σελέκος θα συζητήσει με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου, ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με εξόρμηση στο 4ο Δημοτικό Σχολείο και στη Λαϊκή Αγορά στο Δαφνί.

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Συνεχίζουμε για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων

Την Παρασκευή στις 20.00 σε συγκέντρωση στην πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή, θα μιλήσει ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, Ηλ. Σταμέλος

«Αυτήν την Κυριακή εκλέγουμε ξανά δήμαρχο αγωνιστή, εκλέγουμε ξανά τον Ηλία Σταμέλο.

Η Καισαριανή δε χρειάζεται "πειράματα". Συνεχίζουμε αγωνιστικά, αυτό που αξίζει στην πόλη μας και στο λαό της.

Με ψηλά το κεφάλι ψηφίζουμε αυτή την Κυριακή για την ιστορία της Καισαριανής και τους αγώνες που πρέπει να συνεχιστούν.

Η δημοτική αρχή της Καισαριανής ξεχρέωσε την πόλη, χωρίς να φορτώσει τα χρέη στο λαό. Μην το ξεχνάς!

Οχι στο χαράτσωμα.

Μπροστά στην κάλπη σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα, τις δικές μας ανάγκες. Η Καισαριανή να συνεχίσει να βρίσκεται στα χέρια του λαού της!».

Τα παραπάνω ακούγονταν στη χτεσινή εξόρμηση στη λαϊκή αγορά που πραγματοποίησε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καισαριανής με επικεφαλής τον δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο, Ηλία Σταμέλο. Οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που βρέθηκαν στη διοίκηση του δήμου την τελευταία πενταετία, δίνουν μια μάχη υψηλών απαιτήσεων, με συνεχή έγνοια την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιδιώκουν να μετατρέψουν και το δήμο Καισαριανής σε μακρύ χέρι της κυβέρνησης, προσαρμοσμένο στους αντιλαϊκούς στόχους της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Και αυτή η μάχη επιβραβεύεται από τους κατοίκους της πόλης. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια και οι φράσεις από καρδιάς, οι ζεστές χειραψίες στην περιοδεία στη λαϊκή. «Μην το βάλεις κάτω. Και αυτήν την Κυριακή ακόμα πιο πολλοί». «Δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει η Καισαριανή χέρια».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καισαριανής απευθύνει κάλεσμα πλατιά σε όλο το λαό, για να μην υπάρξει καμία χαμένη ψήφος την Κυριακή. Απευθύνεται πλατιά και σε αυτούς που έκαναν άλλη επιλογή μπροστά στην κάλπη στον 1ο γύρο, αλλά εκτιμούν και εμπιστεύονται τη συνέπεια, την εντιμότητα, τη μαχητικότητα της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αφήνουν λεπτό χαμένο. Καθημερινά πραγματοποιούνται εξορμήσεις στους γονείς στα νηπιαγωγεία, στα δημοτικά, στους παιδικούς σταθμούς της πόλης, αλλά και στις παιδικές χαρές, όπου συγκεντρώνονται νέοι άνθρωποι, που αποφάσισαν να φτιάξουν τη ζωή τους και βρήκαν αποκούμπι στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, που για τη συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών είναι δωρεάν.

Ο Ηλ. Σταμέλος χτες το βράδυ έδωσε το «παρών» στην αποχαιρετιστήρια συνάντηση των Τμημάτων Χορών του Δήμου στο Πολιτιστικό Κέντρο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή στις πολιτιστικές ομάδες του δήμου είναι δωρεάν, κόντρα στο πλαίσιο της «ανταποδοτικότητας» που αποτελεί κατεύθυνση των κυβερνήσεων και της ΕΕ για τους δήμου.

Ο δήμαρχος σήμερα το πρωί και αύριο Πέμπτη το απόγευμα θα περιοδεύσει στα μαγαζιά, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και εμπόρους.

Σήμερα Τετάρτη, ο Ηλ. Σταμέλος, στις 6.30 μ.μ., θα περιοδεύσει μαζί με τη Σεμίνα Διγενή στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Την Παρασκευή στις 8 το βράδυ θα μιλήσει στη μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή.

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Προχωράμε μπροστά με καταξιωμένους αγωνιστές στη δημοτική αρχή

Την Παρασκευή, στις 8 μ.μ., στη Στρογγυλή Πλατεία η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση

Με πείσμα και δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο, πόρτα την πόρτα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» δίνει και στην Πετρούπολη τη μάχη του δεύτερου γύρου, αποφασισμένη να την κερδίσει, με την εκ νέου εκλογή κομμουνιστή αγωνιστή δημάρχου, του Βαγγέλη Σίμου. Οι περιοδείες είναι καθημερινές στην πόλη και χτες ο Β. Σίμος επικεφαλής κλιμακίου επισκέφτηκε το πρωί τα ΚΑΠΗ της πόλης και το απόγευμα τα εμπορικά καταστήματα της οδού Πετρουπόλεως, όπου συνομίλησε με περαστικούς αλλά και επαγγελματίες. Με θέρμη του ευχήθηκαν καλή επιτυχία, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την επίλυση προβλημάτων, ενώ συζήτησαν μαζί του ζητήματα που τους απασχολούν, με τον δήμαρχο να ενημερώνει για το έργο που έγινε, αλλά και τις δυσκολίες που συνάντησε η δημοτική αρχή, συνέπεια της υποχρηματοδότησης. Σήμερα ο Β. Σίμος θα περιοδεύσει ξανά σε εμπορικά καταστήματα της πόλης, όπως και στο δημοτικό κολυμβητήριο και γυμναστήριο.

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μάη, στις 8 μ.μ., στη Στρογγυλή Πλατεία της Πετρούπολης.

Κατά τη χτεσινή περιοδεία μοιράστηκε ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που απευθύνεται στο λαό της πόλης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Η δική μας ταυτότητα είναι η αγωνιστική μας δράση, η αλήθεια, η καθαρή στάση μας, η τιμιότητά μας όλα αυτά τα χρόνια. Εμείς δεν συμμετέχουμε σε υπόγειες συνεννοήσεις και συνδιαλλαγές για καρέκλες και αξιώματα. Επιλέγουμε να μιλήσουμε με τον ίδιο το λαό της Πετρούπολης, που μας ανέδειξε καθαρά πρώτη δύναμη.

Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα είναι πολλά. Η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της Περιφέρειας τα οξύνει ακόμα περισσότερο. Ζούμε όλοι τα αποτελέσματα της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, του παγώματος των προσλήψεων. Για να κρατήσουμε την πόλη μας όρθια, καθαρή και όμορφη, δίνουμε καθημερινό αγώνα με τους εργαζόμενους κόντρα στην πολιτική των μνημονίων και των ματωμένων πλεονασμάτων, που θέλει να παραδώσει ολόκληρους τομείς σε ιδιωτικά συμφέροντα. Ο λαός μας να πληρώνει πανάκριβα για υποβαθμισμένες υπηρεσίες.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!

Σας καλούμε να συνεχίσουμε την αγωνιστική πορεία που έχουμε βαδίσει όλα αυτά τα χρόνια. Να είναι ξανά στο τιμόνι της διοίκησης η "Λαϊκή Συσπείρωση", δήμαρχος αγωνιστής, ο Βαγγέλης Σίμος!».

Θέλουμε δημοτική αρχή με προτεραιότητα την ανακούφιση του λαού και όχι την επιβάρυνσή του

Θέτοντας ανάμεσα σε άλλα τα βασικά διλήμματα ενόψει της κάλπης την Κυριακή, η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπογραμμίζει:

«Ολο αυτό το διάστημα ακούσαμε πολλά. Ψέματα, κάλπικες υποσχέσεις, κούφια λόγια. Δεν έλειψαν οι συκοφαντίες και η λάσπη. Πήραν την πρώτη απάντηση.

Θέλουμε δήμαρχο τον Βαγγέλη Σίμο που έχει καταργήσει στους παιδικούς σταθμούς τα τροφεία και όχι τον κ. Βλάχο που τα επέβαλε στη θητεία του ως δήμαρχος.

Θέλουμε δήμαρχο τον Βαγγέλη Σίμο που έφερε το δήμο στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη και όχι δήμαρχο τον κ. Βλάχο που θέλει το δήμο να φορολογεί άγρια ακόμη και με τον ΕΝΦΙΑ.

Θέλουμε δήμαρχο τον Βαγγέλη Σίμο που παλεύει για προσλήψεις στην Καθαριότητα, στο Πράσινο και τις άλλες κοινωνικές υπηρεσίες στην πόλη μας και όχι τον κ. Βλάχο που ως δήμαρχος ήταν πρωταθλητής στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και των υπηρεσιών του δήμου.

Θέλουμε δήμαρχο τον Βαγγέλη Σίμο που αναβάθμισε τις αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές της πόλης μας για να τις απολαμβάνουν 5.500 συμπολίτες μας, αριθμός ρεκόρ πανελλαδικά, και όχι δήμαρχο που θέλει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό να είναι πολυτέλεια για λίγους.

Θέλουμε τη στήριξή σας για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την εξυπηρέτηση των πραγματικών λαϊκών αναγκών.

Να μην επιτρέψουμε αυτή η πορεία να αντιστραφεί!

Συνεχίζουμε μαζί, όπως κάναμε πάνω από 40 χρόνια και χτίσαμε μια πόλη στολίδι για τη Δυτική Αθήνα. Για να παραμείνει η Πετρούπολη η πόλη του λαού και της νεολαίας της, της άθλησης και του πολιτισμού.

Για να μην παραδοθεί στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η Πετρούπολη δεν είναι για πούλημα.

Συνεχίζουμε μαζί για να μην υλοποιηθεί ο σχεδιασμός που θέλει την πόλη μας να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο όλης της Αττικής με τη χωματερή στο ανενεργό λατομείο Μουσαμά.

Στην Πετρούπολη έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να φτιάξουμε μια πόλη καλύτερη. Απλώνουμε το χέρι σε κάθε τίμιο αγωνιστή, σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να συμπορευτούμε σε μια μεγάλη απαιτητική μάχη για την πόλη μας. Εχουμε αποδείξει ότι παίρνουμε υπόψη κάθε δημιουργική πρόταση και κριτική παρατήρηση που προωθεί τα λαϊκά συμφέροντα. Είναι γνωστό από τις δεκάδες αγωνιστικές πρωτοβουλίες που πήραμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι οποίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Προχωράμε μπροστά με δήμαρχο νέο, αγωνιστή και δύναμη που αποτελείται από νέους καταξιωμένους αγωνιστές».

Δήλωση στήριξης στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Από τον Γιώργο Χερουβή, πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Χερουβής, πρώην μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές της Κυριακής 2 Ιούνη στην Ικαρία, αναφέρει:

«Αγαπητοί συμπατριώτες/σσες.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 ψηφίζουμε "Λαϊκή Συσπείρωση".

Αν κάθε εκλογική αναμέτρηση μας θέτει το ζήτημα της επιλογής, η προχθεσινή αναμέτρηση, αλλά και αυτή της επόμενης Κυριακής βρίσκει την πατρίδα μας στο χειρότερο σημείο της νεότερής της Ιστορίας. Μία Ελλάδα υπό ουσιαστική οικονομικοπολιτική κατοχή, έκθετη σε πλείστους κινδύνους, με κυριότερο τον τουρκικό επεκτατισμό και με μια κυβέρνηση και ένα κόμμα, κατ' όνομα Αριστερά, που πρόδωσαν, διέσυραν και δυσφήμησαν ό,τι συγκροτούσε και συγκροτεί το ήθος της Αριστεράς.

Υπό αυτές τις συνθήκες και μετά το προχθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα και την επαπειλούμενη παλινόρθωση του παλιού σάπιου πολιτικού συστήματος, η συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων και κυρίως των δυνάμεων της Πατριωτικής Αριστεράς, αλλά και όλων όσοι εξακολουθούν να αντιστέκονται, αποτελεί όχι μόνο χρήσιμη, αλλά και αναγκαία επιλογή για να ανακοπεί ο σημερινός κατήφορος.

Στην προχθεσινή αναμέτρηση, αλλά και αυτήν της επόμενης Κυριακής συμπυκνώνεται όχι μόνο το μήνυμα για το ποια Ικαρία θέλουμε, αλλά και για το ποια Ελλάδα θέλουμε. Αυτό μόνο συνδυασμοί και πολιτικές δυνάμεις που επέδειξαν σταθερότητα και αγωνιστική στάση στην υπεράσπιση των συμφερόντων του τόπου και του λαού, του έθνους και των εργαζομένων, των νέων και των συνταξιούχων, απ' όλα τα μετερίζια, με συνέπεια και συνέχεια, μπορούν να προωθήσουν.

Θέλω να πιστεύω ότι ο συνδυασμός της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με επικεφαλής τον Νικόλαο Λαρδά, που με την έμπρακτη στάση τους στα χρόνια των μνημονίων έδειξαν την αγάπη τους γι' αυτόν τον τόπο, αλλά και τη συνέπειά τους στο να παλέψουν για τις αρχές τους ενάντια στους πολλούς χαμαιλέοντες και ριψάσπιδες, παρέχουν τα εχέγγυα αυτά.

Ετσι, ως ένας απλός Ικαριώτης που ενδιαφέρεται για το νησί μας, στην εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής επιλέγω να στηρίξω το συνδυασμό της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και τον υποψήφιό της τον Νικόλαο Λαρδά.

Αυτό καλώ να πράξουν και όλοι όσοι/ες πιστεύουν, αλλά και αγωνίζονται στην πράξη για την πολύπλευρη ανάπτυξη του τόπου, όπου οι άνθρωποι που παράγουν τον πλούτο θα δρέπουν τους καρπούς του ιδρώτα τους.

Αυτό καλώ να πράξουν και όλοι όσοι/ες πιστεύουν ότι μας αξίζει να ζούμε σε μια ελεύθερη και δημοκρατική Ικαρία, σε μια ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική Ελλάδα, χωρίς μνημόνια και επιτροπείες».

Προτεραιότητα οι ανάγκες του λαού μας

Δήλωση του Μιχάλη Σελέκου, δημάρχου Χαϊδαρίου και εκ νέου υποψήφιου

Σε δήλωσή του ο Μιχάλης Σελέκος σημειώνει τα εξής:

«Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους και όλες εσάς που στηρίξατε τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και εμένα προσωπικά στον α' γύρο των δημοτικών εκλογών.

Θέλω όμως και να απευθυνθώ και σε όλους εσάς που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας κάνατε άλλες επιλογές, στηρίξατε τους άλλους συνδυασμούς.

Ολοι σας ξέρετε ότι παλέψαμε με τα δύσκολα, δεν κρυφτήκαμε πίσω από τα προβλήματα, αντίθετα ασχοληθήκαμε με όλα τα μικρά και τα μεγάλα γιατί προτεραιότητά μας ήταν, είναι και θα είναι οι ανάγκες του λαού του Χαϊδαρίου, οι ανάγκες όλων εμάς. Γι' αυτό δεν γίναμε μεσάζοντες επιχειρηματικών συμφερόντων, δεν μετατρέψαμε το δήμο σε ΑΕ για να κερδίζουν οι λίγοι σε βάρος των πολλών. Σε δύσκολους καιρούς που όλοι περάσαμε, ο δήμος ήταν στήριγμα και όχι εχθρός του λαού.

Σας καλώ, ανεξαρτήτως τι ψηφίσατε στον πρώτο γύρο, την επόμενη Κυριακή να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι για να μείνει ο δήμος Χαϊδαρίου δίπλα στο λαό και τις ανάγκες του. Σας καλώ να υπερασπιστείτε την αλήθεια, την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά.

Συνεχίζουμε! Μπροστά οι ανάγκες του λαού!».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ