ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Μάρτη 2019
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προκλητική και επικίνδυνη παρέμβαση οργανώσεων του διεθνούς εργατοπατερισμού

Επιστολή προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ευρώπης και όλου του κόσμου απέστειλαν Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα της Ελλάδας, με την οποία καταγγέλλουν την προκλητική και επικίνδυνη παρέμβαση των ITUC (Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία) και ΣΕΣ (Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων) στις εσωτερικές υποθέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας.

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες μέρες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, προώθησε στις ελληνικές αρχές επιστολές των ITUC και ΣΕΣ, μέσω των οποίων οι οργανώσεις αυτές ζητούσαν την παρέμβαση των κρατικών μηχανισμών για την προστασία της συνδικαλιστικής μαφίας!

Δεν πρόκειται βέβαια για τυχαίες οργανώσεις: Η ΣΕΣ είναι μόνο κατ' όνομα συνδικαλιστική οργάνωση, αφού έχει δημιουργηθεί και χρηματοδοτείται από την ΕΕ. Αντίστοιχα, η ITUC είναι συνέχεια της ψυχροπολεμικής ICFTU που είχε δημιουργηθεί από την CIA και ο ρόλος της ήταν η προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών. Ηταν η οργάνωση που συνεργαζόταν με τη χουντική ΓΣΕΕ, τα συνδικάτα των λευκών ρατσιστών στο απαρτχάιντ και άλλα πολλά. Χαρακτηριστικό του ρόλου τους είναι ότι στο συνέδριο της ITUC το 2010 κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρωθυπουργός του 1ου μνημονίου, Γ. Παπανδρέου...

Η παρέμβαση των ITUC - ΣΕΣ έχει στόχο τη στήριξη των εργοδοτών και των ανθρώπων τους

Καταγγέλλοντας την προκλητική παρέμβαση, των ITUC και ΣΕΣ, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους τα εξής:

«Εκ μέρους των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων της Ελλάδας που υπογράφουν το παρακάτω κείμενο, αλλά επίσης εκ μέρους χιλιάδων εργαζομένων και συνδικάτων από όλους τους κλάδους, σας στέλνουμε τη συγκεκριμένη επιστολή οργής και αγανάκτησης.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι σε συνεννόηση με τον πρώην πρόεδρο της ΓΣΕΕ, οι γενικοί γραμματείς των ΣΕΣ - ITUC επικοινώνησαν με τις ελληνικές αρχές, ζητώντας ουσιαστικά τη λήψη κατασταλτικών μέτρων εναντίον των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων και ειδικότερα προς τους αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΓΣΕΕ που εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Εδώ και μήνες, στην Ελλάδα οι οργανώσεις μας έχουν καταγγείλει τη συγκεκριμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ. Την ίδια πλειοψηφία στην ηγεσία που συνυπέγραψε τις μειώσεις μισθών των εργαζομένων της Ελλάδας και παρέδωσε το δικαίωμα της απεργίας. Εχουμε καταγγείλει ανοιχτά την προσπάθεια της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να δεχτεί την παρουσία και παρέμβαση εργοδοτών στα συνδικάτα της Ελλάδας (...).

Ρωτάμε λοιπόν το εξής:

Με ποια δικαιοδοσία οι ITUC - ΣΕΣ εμπλέκονται στις εσωτερικές διαδικασίες του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος;

Με ποια δικαιοδοσία οι ITUC - ΣΕΣ επιτίθενται εναντίον των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων της Ελλάδας που εκπροσωπούνται με 10 μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, 3 μέλη στην Εκτελεστική Επιτροπή, 6 μέλη στο Γενικό Συμβούλιο, 4 μέλη στην Ελεγκτική Επιτροπή και των άλλων οργάνων των συνδικάτων; Με ποια δικαιοδοσία οι ITUC - ΣΕΣ επιτίθενται εναντίον συνδικάτων και συνδικαλιστών που υπερασπίζονται τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και λογοδοτούν απέναντι στους εργαζόμενους που τους εξέλεξαν;

Με ποια δικαιοδοσία οι ITUC - ΣΕΣ απαιτούν τη χρήση των μηχανισμών καταστολής εναντίον των νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων των ελληνικών συνδικάτων και μάλιστα το ζητάνε από τις κυβερνήσεις που επέβαλαν στην Ελλάδα τα μνημόνια και απαγόρεψαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία;

Με ποια δικαιοδοσία ανακοινώνουν οι ITUC - ΣΕΣ ότι η ΓΣΕΕ θα κάνει Συνέδριο στις 4 Απρίλη, όταν κάτι τέτοιο δεν έχει αποφασιστεί από κάποιο συλλογικό όργανο του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος;

Η παρέμβαση των ITUC - ΣΕΣ έχει στόχο τη στήριξη των εργοδοτών που θέλουν να εκλεγούν ως αντιπρόσωποι των εργαζομένων, τη στήριξη μιας συνδικαλιστικής μαφίας που στηρίζεται από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις των μνημονίων.

Ποια συνδικάτα δέχονται προέδρους ΑΕ και τραπεζίτες ως μέλη; Μάλλον για τις ITUC - ΣΕΣ είναι φυσιολογικό να εκπροσωπούν τους εργαζόμενους άτομα με εισόδημα 30, 40 ή 50 φορές πάνω από τον μισθό του εργαζόμενου.

Η προκλητική παρέμβαση των ITUC - ΣΕΣ στα εσωτερικά θέματα του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος στηρίζεται μόνο στην επιδίωξή τους να διατηρήσουν στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας μια ηγεσία με πρακτικές συνδικαλιστικής μαφίας! Μια ηγεσία που στήριξε τα αντεργατικά μέτρα και προστάτεψε τις πολυεθνικές της Ελλάδας ενάντια στα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές που αγωνίζονται πραγματικά για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Στην τυφλή τους προσπάθεια να επιτεθούν εναντίον των αγωνιστικών, πραγματικά εργατικών συνδικάτων της Ελλάδας, δεν κράτησαν ούτε καν τα τυπικά προσχήματα.

Τα συνδικάτα της Ελλάδας, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, οι εκλεγμένοι στα συνδικαλιστικά όργανα της Γενικής Συνομοσπονδίας που αγωνιζόμαστε για συνδικάτα των εργατών και όχι των εργοδοτών δεν θα τους παραδώσουμε τα συνδικάτα.

Υπεύθυνοι για να αποφασίσουν για το παρόν και το μέλλουν των οργανώσεών τους είναι οι εργαζόμενοι της κάθε χώρας, χωρίς ξένες επεμβάσεις. Η επέμβαση των ITUC - ΣΕΣ είναι προκλητική και επικίνδυνη.

Εμείς συνεχίζουμε στην υπηρεσία των εργαζομένων και των διεκδικήσεων για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Σε αυτούς χαρίζουμε τη συνδικαλιστική μαφία των εργοδοτών, της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων.

Εμείς αγωνιζόμαστε για Συνέδριο με πραγματικούς αντιπροσώπους.

Συνέδριο με εργοδότες δεν μπορεί να γίνει».

Την επιστολή υπογράφουν:

-- Οι Ομοσπονδίες Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Λογιστών, Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών.

-- Τα Εργατικά Κέντρα: Σάμου, Παλλεσβιακό, Αρτας, Ζακύνθου, Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Λάρισας, Θεσπρωτίας, Αγρινίου.

Αντιδρούν ήδη μια σειρά οργανώσεις

Σε αυτή την προκλητική προσπάθεια παρέμβασης στα εσωτερικά ζητήματα των συνδικάτων της Ελλάδας απαντούν ήδη μια σειρά οργανώσεις.

Είναι χαρακτηριστική η επιστολή - απάντηση της Συνομοσπονδίας CATUS της Σερβίας, μέλος της ITUC, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θεωρούμε καλό το να μην παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές σας υποθέσεις... και να επιλύσετε τα προβλήματά σας μέσα στις δικές σας δομές».

Η προσπάθεια της συνδικαλιστικής μαφίας της Ελλάδας να επιβάλει τις οργανώσεις - μαριονέτες των ιμπεριαλιστών ως «προστάτες», τους εκθέτει ανεπανόρθωτα και στο διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα...



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ