ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Προπομπός διώξεων αγωνιστών το κυνήγι μαγισσών στο ίντερνετ

Ανακοίνωση με αφορμή τη σύλληψη του 27χρονου για βλασφημία μέσα από ιστοσελίδα

Με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» καταγγέλλει τη σύλληψη και άσκηση ποινικής δίωξης για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων σε βάρος νεαρού, ο οποίος διατηρούσε ιστοσελίδα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook με αναφορές στον «Γέροντα Παστίτσιο».

Προειδοποιεί ότι η άρση του απορρήτου για ένα ξεπερασμένο πλημμέλημα, το κατέβασμα της προσωπικής σελίδας και η σύλληψη του νεαρού χρήστη του ίντερνετ αποτελούν προπομπό του συστήματος. Με τα ίδια εργαλεία και τους ίδιους μηχανισμούς, θα κυνηγήσουν αύριο το λαϊκή αγωνιστή, τον απεργό εργάτη, τον κομμουνιστή, το λαό που παλεύει για το δίκιο του και για τη δική του εξουσία.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Καταδικάζουμε τη σύλληψη και άσκηση ποινικής δίωξης για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων σε βάρος νεαρού, ο οποίος διατηρούσε ιστοσελίδα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook με αναφορές στον "Γέροντα Παστίτσιο". Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, τους ριζοσπάστες επιστήμονες, κάθε καλοπροαίρετο και τίμιο άνθρωπο, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις

Να θυμηθούν:

-- Τα τελευταία χρόνια, το αστικό πολιτικό σύστημα έχει επιδείξει μια άνευ προηγουμένου νομοθετική πρωτοβουλία, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εγχώριο επίπεδο, που δίνει τη δυνατότητα στους διωκτικούς μηχανισμούς να παρακολουθούν και να καταγράφουν κάθε μορφή επικοινωνίας, να συλλέγουν πλήθος προσωπικών δεδομένων, να προχωρούν σε βιομετρικό φακέλωμα και δημιουργία τράπεζας DNA. Τις νομοθετικές αυτές παρεμβάσεις συμπληρώνουν οι γνωστές κατασταλτικές πρακτικές παρακολούθησης σε διαδηλώσεις, αγωνιστικές κινητοποιήσεις, συνελεύσεις εργατικών συνδικάτων, ακόμη και με τη χρησιμοποίηση προβοκατόρικων ενεργειών.

Να αναρωτηθούν:

-- Για την αξιοθαύμαστη σπουδή των αστυνομικών και διωκτικών αρχών, που ξέθαψαν ξεχασμένες στο χρόνο ποινικές διατάξεις περί βλασφημίας για να ποινικοποιήσουν την όποια σατυρική δεινότητα του νεαρού χρήστη του ίντερνετ, μετά και από σχετική παρέμβαση της φασιστικής, ρατσιστικής και αντικομμουνιστικής Χρυσής Αυγής, που προπαγανδίζει και εξαπολύει δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος βιοπαλαιστών μεταναστών, συστήνει δουλεμπορικά παραρτήματα για να προσφέρει πάμφθηνο, αλλά πάν' απ' όλα ελληνικό εργατικό αίμα στους ...χειμαζόμενους μεγαλοεπιχειρηματίες.

-- Γιατί τα ίδια τεχνολογικά εργαλεία του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν έχουν επιτύχει τη διαλεύκανση πλήθους επώνυμων καταγγελιών για πλαστά προφίλ στο Facebook, που φέρονται να έχουν δημιουργηθεί από πρόσωπα και φορείς που ούτε έχουν προβεί ούτε επιθυμούν να προβούν σε τέτοιου είδους διαδικτυακή προβολή, με κραυγαλέα περίπτωση την πρόσφατη καταγγελία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας;

Να προβληματιστούν:

-- Η δήθεν διαδικτυακή δημοκρατία, η λεγόμενη αμεσοδημοκρατική δύναμη του ίντερνετ, του Facebook και των λοιπών μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι φενάκη. Γιατί η δημοκρατία δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Αλλη η δημοκρατία για τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, άλλη η "δημοκρατία" για τους εργάτες και το λαό.

Η πραγματική δημοκρατία για την πλειοψηφία του λαού κατακτιέται μέσα στον αγώνα του, την οργάνωση, την πάλη ενάντια στους εκμεταλλευτές του, σε αυτούς που κλέβουν τον παραγόμενο πλούτο, που φτιάχνουν νόμους για την ποινικοποίηση της ριζοσπαστικής σκέψης και της αγωνιστικής δράσης, που παρακολουθούν με κάθε σύγχρονο μέσο τη δράση και τη ζωή τους μέσα στους χώρους δουλειάς, την επικοινωνία τους και την έκφραση των απόψεών τους σε κάθε μορφή και στο διαδίκτυο.

Επομένως:

Η άρση του απορρήτου για ένα ξεπερασμένο πλημμέλημα, το κατέβασμα της προσωπικής σελίδας και η σύλληψη του νεαρού χρήστη του ίντερνετ αποτελεί προπομπό. Με τα ίδια εργαλεία και τους ίδιους μηχανισμούς, θα κυνηγήσουν αύριο το λαϊκή αγωνιστή, τον απεργό εργάτη, τον κομμουνιστή, το λαό που παλεύει για το δίκιο του και για τη δική του εξουσία. Γι' αυτό το σκοπό αβαντάρουν τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Δε νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας και αντιπαλεύουμε με τη δράση τους κάθε παρόμοια εκφοβιστική και αντιδραστική δίωξη, γιατί:

"Πρώτα ήρθαν και συλλάβανε τους κομμουνιστές. - Δε μίλησα γιατί δεν ήμουνα κομμουνιστής.

Μετά ήρθαν για τους Εβραίους. - Δε μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος.

Μετά συλλάβανε τους εργάτες των συνδικάτων. - Δε μίλησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.

Μετά τους καθολικούς. - Δε μίλησα γιατί δεν ήμουν καθολικός.

Αλλά όταν ήρθαν να πιάσουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να μιλήσει"».

Ο Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΓΣ ΤΟΥ ΟΗΕ
Σταθερή προσήλωση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Διαβεβαιώσεις για πλήρη στήριξη των επεμβάσεων στην ευρύτερη γειτονιά μας

Διαβεβαιώσεις από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη πως η Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση, θα συνεχίσει να παίζει το «σταθεροποιητικό ρόλο» στην περιοχή, δηλαδή θα συνεχίσει την ενεργό συμμετοχή στην προώθηση της ιμπεριαλιστικής στρατηγικής, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλος.

Παρουσιάζοντας τα αντιλαϊκά «επιτεύγματα» της τρικομματικής συγκυβέρνησης στην Ελλάδα, είπε πως «η προσπάθεια αυτή έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα». Ο ίδιος διατύπωσε το δόγμα της βαθύτερης εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αφορούν την ευρύτερη γειτονιά μας, υποστηρίζοντας ότι «τα ζωτικά εθνικά μας συμφέροντα ευθυγραμμίζονται με την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ευημερίας και της περιφερειακής ασφάλειας».

Η «ειρήνη» και η «ασφάλεια» που ευαγγελίζονται το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, αφορά τα συμφέροντα των μονοπωλίων και περνάει μέσα από το σχέδιο για τη νέα Μέση Ανατολή, μέρος του οποίου είναι οι επεμβάσεις στη Β. Αφρική και στη Συρία. Σ' αυτό το πλαίσιο, ο Ελληνας ΥΠΕΞ διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα «συμβάλλει για να επιτευχθεί σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη στην Ανατολική Μεσόγειο, ώστε να προωθηθεί η ενεργειακή ασφάλεια και η διαφορετικότητα πηγών και προμηθευτών για την ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά».

Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ κάλεσε τα Σκόπια να εγκαταλείψουν τις αδιάλλακτες θέσεις τους, ενώ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό κάλεσε την Τουρκία να δώσει απτά σημάδια του πλήρους σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

Ο Δ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε στη Ν. Υόρκη με τον Τούρκο ομόλογό του Α. Νταβούτογλου, όπου καταλήχθηκε ο δεύτερος να επισκεφτεί την Ελλάδα στις 10 Οκτώβρη. Στην ατζέντα της επίσκεψης Νταβούτογλου θα είναι η προετοιμασία του 2ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, που προγραμματίζεται για το Γενάρη του 2013. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν και το ζήτημα της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών.

Τέλος, ο Δ. Αβραμόπουλος υπέγραψε μαζί με τους ομολόγους του από την Ιταλία και την Αλβανία, Τ. Τέρζι και Ε. Παναρίτι, Μνημόνιο Κατανόησης (Memorandum of Understanding) με το οποίο οι τρεις χώρες εκφράζουν την πολιτική τους στήριξη στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ (Trans-Adriatic Pipeline), για τη μεταφορά αερίου από το κοίτασμα του Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη.

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ
Εκδηλώσεις αύριο σε Κερασίτσα και Τρίπολη

Στο πλαίσιό τους διοργανώνεται και η 29η Πορεία Ειρήνης

Από παλιότερη πορεία ειρήνης, στη διαδρομή Κερασίτσα - Τρίπολη
Από παλιότερη πορεία ειρήνης, στη διαδρομή Κερασίτσα - Τρίπολη
H ΕΕΔΥΕ και οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου διοργανώνουν αύριο, Κυριακή 30 Σεπτέμβρη, την 29η Πορεία Ειρήνης. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. από την Κερασίτσα της Αρκαδίας, στο χώρο που βρίσκεται το μνημείο του Γρ. Λαμπράκη, όπου θα γίνουν καταθέσεις στεφάνων και χαιρετισμοί. Ακολούθως με οχήματα οι συγκεντρωμένοι θα μεταβούν στο ΙΚΑ της Τρίπολης, απ' όπου στις 6.30 μ.μ. θα ξεκινήσει πορεία για την κεντρική πλατεία της Τρίπολης.

Εκεί, στις 7 μ.μ., θα ξεκινήσει εκδήλωση με ομιλία του προέδρου της ΕΕΔΥΕ, Σταύρου Τάσσου. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων και μουσικό πρόγραμμα από τον Γιώργο Σαρρή. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γρηγόρη Λαμπράκη. Η ΕΕΔΥΕ και οι Επιτροπές Ειρήνης της Πελοποννήσου καλούν το λαό να διατρανώσει την αντίθεσή του στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στην ελληνική εμπλοκή σε αυτούς, να απαιτήσει την αποδέσμευση της Ελλάδας από τα δεσμά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Να ψηφιστεί η πρόταση νόμου του ΚΚΕ

Ψήφισμα για τη στήριξη της πρότασης νόμου του ΚΚΕ, για την κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων της δανειακής σύμβασης κατέθεσε προχτές στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ η «Αγωνιστική Συνεργασία». Το ψήφισμα έγινε ομόφωνα δεκτό.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org