ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Ιούνη 2018
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Κινητοποίηση τη Δευτέρα για τα «καζάνια του θανάτου»

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων καλούν τη Δευτέρα 2 Ιούλη στις 7.30 μ.μ., η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος και η Ενωση Συλλόγων Γονέων Περάματος, με κύριο αίτημα «Εξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα». Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι. Η συγκέντρωση αρχικά είχε προγραμματιστεί για χτες αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας.

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού

Την κάλυψη των ελλείψεων της Πυροσβεστικής σε προσωπικό με την πρόσληψη όλων των επιλαχόντων του τελευταίου διαγωνισμού κατάταξης ζητά η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ).

Επισημαίνει ότι «τη χρονική περίοδο που διανύουμε το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη έλλειψη προσωπικού από όταν ανέλαβε τη δασοπυρόσβεση. Παράλληλα, έχει επιφορτιστεί και με νέες υποχρεώσεις από τη στελέχωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, των ιδιωτικοποιημένων αεροδρομίων και των εθνικών οδών, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι 2.165 πενταετείς συνάδελφοι που μονιμοποιήθηκαν καλύπτουν μόνο ένα μέρος των 4.000 κενών θέσεων μόνιμου προσωπικού που καταργήθηκαν με το νόμο 3938/2011 και αντικαταστάθηκαν με πυροσβέστες του θεσμού της 5ετούς θητείας, που η πλειοψηφία όμως αυτών υπηρετούσαν ήδη στο Πυροσβεστικό Σώμα ως εποχικοί πυροσβέστες».

Η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» τονίζει ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί με τη δράση της στο συνδικαλιστικό κίνημα την κάλυψη του συνόλου των πραγματικών κενών θέσεων του Πυροσβεστικού Σώματος με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και τη μονιμοποίηση όλων των πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα, στη Δασική Υπηρεσία και σε υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, «για να μπορέσει η υπηρεσία μας να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες της και να ανταποκριθεί πλήρως στις αρμοδιότητές της. Να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία του λαού και του κράτους και τον φυσικό πλούτο της χώρας».

Η ΕΑΚΠ διεκδικεί να πραγματοποιηθούν και οι προσλήψεις όλων των επιλαχόντων του διαγωνισμού κατάταξης του 2011 (των 63 ατόμων περίπου), οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις και τα προσόντα του διαγωνισμού και έχουν περάσει με επιτυχία όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις και δοκιμασίες.

Νεκροί πρόσφυγες σε τροχαίο

Τρεις νεκροί πρόσφυγες και επτά τραυματίες, ανάμεσά τους και δύο μικρά παιδιά, είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε νωρίς χτες το πρωί στην Εγνατία Οδό, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αλεξανδρούπολη, με κατεύθυνση προς τον νομό Ροδόπης. Το αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες, το οποίο μετέφερε τους πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία, εξετράπη της πορείας του και χτύπησε στις προστατευτικές μπάρες. Από τη σύγκρουση σκοτώθηκαν ακαριαία δύο άνδρες, ενώ μια γυναίκα εξέπνευσε κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Εβρου. Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι ο οδηγός και ο συνοδηγός του οχήματος (δουλέμποροι) διέφυγαν και αναζητούνται από την αστυνομία.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, έρχεται στην επιφάνεια το δράμα χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που πέφτουν θύματα των δουλεμπορικών κυκλωμάτων προκειμένου να γλιτώσουν από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΗΡΙΑΝΝΑΣ - ΠΕΡΙΚΛΗ
Σήμερα αναμένεται η εισαγγελική πρόταση

Σήμερα αναμένεται η πρόταση εισαγγελέα στη δίκη, σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο, της Ηριάννας και του Περικλή. Οι δύο νέοι βρίσκονται στη φυλακή μετά την καταδίκη τους τον Ιούνη του 2017, με βάση το άρθρο 187Α, τον γνωστό «τρομονόμο». Εχουν καταδικαστεί ως μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Μοναδικό στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο DNA.

Στην κατάθεσή τους επιστήμονες βιολόγοι - γενετιστές αποδόμησαν πλήρως την... απόδειξη ενοχής. Για το αμφιλεγόμενο DNA κατατέθηκε ότι το δείγμα είναι «κακής ποιότητας και μικρής ποσότητας». Για την βιολόγο της Αστυνομίας, η οποία προΐσταται στο Τμήμα Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών και συνέταξε τη γενική έκθεση, αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα: «Δεν ακολούθησε τα πρότυπα του εργαστηρίου της, διαφωνεί και με την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και με το ίδιο της το εργαστήριο...». «Το μείγμα γενετικού υλικού είναι ακόμα πιο αναξιόπιστο. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για ταύτιση».

Αξίζει να επισημανθεί, όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, ότι το DNA του μάρτυρα, που βρήκε τα όπλα στην Πανεπιστημιούπολη και τα έπιασε «με γυμνά χέρια», δεν βρέθηκε πουθενά. Σημειωτέον, ο πληροφοριοδότης της Αστυνομίας Γ. Παπαλάμπρος, που είχε βρει τα επίμαχα όπλα στην Πανεπιστημιούπολη και έχει δώσει σειρά αντιφατικών καταθέσεων, παρότι οι συνήγοροι των δύο νέων ζήτησαν από το δικαστήριο να κλητευθεί, παραμένει άφαντος...



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ