Πέμπτη 28 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΗΡΙΑΝΝΑΣ - ΠΕΡΙΚΛΗ
Σήμερα αναμένεται η εισαγγελική πρόταση

Σήμερα αναμένεται η πρόταση εισαγγελέα στη δίκη, σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο, της Ηριάννας και του Περικλή. Οι δύο νέοι βρίσκονται στη φυλακή μετά την καταδίκη τους τον Ιούνη του 2017, με βάση το άρθρο 187Α, τον γνωστό «τρομονόμο». Εχουν καταδικαστεί ως μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Μοναδικό στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο DNA.

Στην κατάθεσή τους επιστήμονες βιολόγοι - γενετιστές αποδόμησαν πλήρως την... απόδειξη ενοχής. Για το αμφιλεγόμενο DNA κατατέθηκε ότι το δείγμα είναι «κακής ποιότητας και μικρής ποσότητας». Για την βιολόγο της Αστυνομίας, η οποία προΐσταται στο Τμήμα Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών και συνέταξε τη γενική έκθεση, αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα: «Δεν ακολούθησε τα πρότυπα του εργαστηρίου της, διαφωνεί και με την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και με το ίδιο της το εργαστήριο...». «Το μείγμα γενετικού υλικού είναι ακόμα πιο αναξιόπιστο. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για ταύτιση».

Αξίζει να επισημανθεί, όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, ότι το DNA του μάρτυρα, που βρήκε τα όπλα στην Πανεπιστημιούπολη και τα έπιασε «με γυμνά χέρια», δεν βρέθηκε πουθενά. Σημειωτέον, ο πληροφοριοδότης της Αστυνομίας Γ. Παπαλάμπρος, που είχε βρει τα επίμαχα όπλα στην Πανεπιστημιούπολη και έχει δώσει σειρά αντιφατικών καταθέσεων, παρότι οι συνήγοροι των δύο νέων ζήτησαν από το δικαστήριο να κλητευθεί, παραμένει άφαντος...


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org