ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Ιούνη 2017
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Απαγορεύει» την πολιτική συζήτηση η εργοδοσία σε εργοστάσιο της Αττικής

Καταγγελία από την ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ μετά την προσπάθεια παρεμπόδισης περιοδείας στο χώρο δουλειάς

Την εργοδοσία της «Froneri Ελλάς ΑΕ» (πρώην «Nestle») καταγγέλλει η ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ αφού παρεμπόδισε το Κόμμα και τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του, να εισέλθει στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στον Ταύρο για να μιλήσει με τους εργαζόμενους. Η συγκεκριμένη επίσκεψη, χτες, του στελέχους του Κόμματος, που εμποδίστηκε από την εργοδοσία, ήταν ενταγμένη στην καθημερινή πλούσια δραστηριότητα των ΚΟ του ΚΚΕ, ενημέρωσης και συζήτησης με την εργατική τάξη στα εργοστάσια και στους άλλους χώρους δουλειάς.

Μάλιστα, η εργοδοσία, μέσω της εκπροσώπου της, δήλωσε ότι είναι θέμα «αρχής» να μη δέχονται πολιτικά κόμματα και ότι «απαγορεύει» ακόμα και στους εργαζόμενους να κάνουν πολιτικές συζητήσεις μέσα στο χώρο δουλειάς! Επιπλέον, είχαν το θράσος να πουν ότι όποια συζήτηση γινόταν, θα ήταν μόνο με εκπροσώπους της επιχείρησης και όχι με τους εργαζόμενους. Πρόκειται για περιστατικό που επιβεβαιώνει ότι ο φόβος των καπιταλιστών είναι να μην έρθει σε επαφή το ΚΚΕ με τους εργαζόμενους, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΤΟ Βιομηχανίας, δηλώνοντας ότι δεν θα κάνει τη χάρη στην εργοδοσία, αλλά θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία της.

Η ανακοίνωση της ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, που από χτες διακινείται στους εργαζόμενους, αναφέρει:

«Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο φόβος των καπιταλιστών, της εργοδοσίας, είναι να μην έρθει σε επαφή το ΚΚΕ με τους εργαζόμενους, γι' αυτό και βάζουν συνειδητά εμπόδια.

Είναι κούφια λόγια και υποκριτικά, αυτά που η εργοδοσία με περίσσιο θράσος δηλώνει, ότι "σέβεται τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα στην επιχείρηση". Ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν ότι μέσα στο εργοστάσιο της FRONERI ("Nestle") στον Ταύρο, η ευαισθησία τους για "δημοκρατία" αρχίζει και τελειώνει έξω από την πύλη του εργοστασίου, αποδεικνύοντας με τον πιο σαφή τρόπο ότι μέσα από την πόρτα επικρατεί η δικτατορία των μονοπωλίων και προσπαθούν να επιβάλουν "σιγή νεκροταφείου".

Δεν θα τους περάσει. Το ΚΚΕ δεν θα τους κάνει τη χάρη, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να σπάσουμε την τρομοκρατία της εργοδοσίας, θα αξιοποιήσουμε όλους τους τρόπους για να συζητήσουμε και να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι το αντικειμενικό συμφέρον των εργατών, αυτών που παράγουν τον πλούτο, τον οποίο όμως καρπώνονται μια χούφτα πλουτοκράτες.

Οι Κομματικές Οργανώσεις Τροφίμων του ΚΚΕ θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την οργάνωση του κλάδου, για τη συγκέντρωση δυνάμεων ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα. Εδώ είναι η θέση κάθε εργάτη που καταλαβαίνει το ταξικό του συμφέρον.

Μπορούμε να τους ανατρέψουμε με ισχυρό ΚΚΕ και δυνατό εργατικό κίνημα».

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο για Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες

«Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες αγωνιζόμαστε οργανωμένα και ενωμένα ενάντια στον καπιταλισμό - Παλεύουμε για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό»: Με το σύνθημα αυτό η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει, την Παρασκευή 30 Ιούνη και το Σάββατο 1 Ιούλη, το 17ο Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο για Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες, στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια (Πατησίων 307).

Το Σάββατο 1 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Για την επιτυχία του Διημέρου, οι Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής, ώστε οι εκδηλώσεις να δώσουν ώθηση στην κοινή πάλη όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία, φυλή και γλώσσα που μιλούν.

Ιδιαίτερη προσπάθεια γίνεται από τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ για να δώσει μαζικό «παρών» στις εκδηλώσεις η νέα και η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, η νεολαία που δουλεύει ή σπουδάζει. Χιλιάδες, άλλωστε, είναι τα μεταναστόπουλα και τα προσφυγόπουλα που ζουν στην Ελλάδα και πολλά από αυτά είναι «δεύτερης γενιάς».

Μάλιστα, την Παρασκευή 30 Ιούλη, πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, στις 8.30 μ.μ., πραγματοποιείται συζήτηση με θέμα την «ανάγκη οργάνωσης και συμμετοχής των νέων μεταναστών και προσφύγων στην πάλη ενάντια στον καπιταλισμό, για τον σοσιαλισμό».

Η Στέλλα Παπαοικονόμου, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Αττικής της ΚΝΕ, σε δηλώσεις της στον «Ριζοσπάστη», σημειώνει ότι με αφορμή το Διήμερο στο ΦΙΞ, η Οργάνωση απευθύνεται ειδικά στους νέους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας, είτε γεννήθηκαν είτε μεγάλωσαν εδώ: «Θέλουμε να συζητήσουμε μαζί τους όλα τα προβλήματα που βιώνουν, στη δουλειά, στη μόρφωση, για το διαρκές άγχος τους σε σχέση με τα νομιμοποιητικά έγγραφα κ.λπ.». Συμπληρώνει ότι μετά τα μεγάλα κύματα μεταναστών από την Αλβανία και τα υπόλοιπα Βαλκάνια, που πλέον τα παιδιά τους έχουν μεγαλώσει αρκετά και πολλά έχουν γεννηθεί εδώ, οι ροές δεν σταματούν, συνεχίζονται και από άλλες χώρες. «Κάνουμε λοιπόν προσπάθεια να αναδείξουμε σε νέους, Ελληνες και μετανάστες, ότι η μετανάστευση δεν είναι τυχαίο γεγονός, ότι έχει αιτίες: τους πολέμους, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τελικά το ίδιο το σύστημα που γεννά αυτά τα φαινόμενα, τον καπιταλισμό. Οτι η διέξοδος από αυτήν την κατάσταση βρίσκεται στην πάλη για την ανατροπή, για να πάρει την εξουσία η εργατική τάξη. Παλεύουμε, λοιπόν, να γίνει τρόπος ζωής, από τη νεαρή ηλικία, η κοινή πάλη όλων των εργαζομένων, χωρίς διακρίσεις με βάση τη χώρα προέλευσης, το χρώμα, τη φυλή, τη θρησκεία κ.λπ. Να ανέβει ο βαθμός οργάνωσης ειδικά των νέων μεταναστών και προσφύγων στα σωματεία, η συμμετοχή στη διεκδίκηση, στη λαϊκή πάλη». Ανάμεσα στις δυσκολίες με τις οποίες έχει να αναμετρηθεί αυτή η προσπάθεια, ξεχωρίζει ο φόβος και η ανασφάλεια που χαρακτηρίζει την καθημερινότητα μεγάλου μέρους αυτών των παιδιών.

Το στέλεχος της ΚΝΕ υπογραμμίζει τέλος την ανάγκη να δυναμώσει κι άλλο η παρέμβαση των κομμουνιστών στα μεταναστόπουλα και τα προσφυγόπουλα. Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι η ανασύνταξη του κινήματος και το δυνάμωμα του Κόμματος μέσα στους τόπους δουλειάς έχουν ως απαραίτητο όρο την ένταξη τέτοιων παιδιών στην οργανωμένη πάλη, μαζί με τα παιδιά των Ελλήνων εργαζομένων.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκεντρώσεις και περιοδείες σε συνοικίες και τόπους δουλειάς

Συγκεντρώσεις και περιοδείες με σύνθημα «Με δυνατό ΚΚΕ και Κοινωνική Συμμαχία ο λαός έχει τη δύναμη να αλλάξει την πορεία» διοργανώνονται το επόμενο διάστημα από Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής του Κόμματος:

Σήμερα Τετάρτη:

-- Στις 7 π.μ., ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί το εργοτάξιο του μετρό στον Πειραιά, στην Δεληγιάννη.

-- Στις 12 μ., ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, θα επισκεφτεί την εταιρεία LAVIFARM για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 11.30 π.μ., η Χριστίνα Μπέλλα, μέλος της ΕΠ Αττικής, θα επισκεφτεί τη Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη Αλίμου για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΚΟΒ Ν. Ζωής Περιστερίου καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία έναντι ΚΕΠ (Πελοπίδα & Βύρωνος), με ομιλήτρια τη Σπυρέτα Παναγή, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Καθαριστριών καλούν σε συγκέντρωση στην αίθουσα Λογιστών, με ομιλήτρια τη Μαρία Θεοφίλη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟΒ του 3ου Διαμερίσματος Αθήνας καλούν σε συγκέντρωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του 3ου Διαμερίσματος (Τριών Ιεραρχών 74), με ομιλήτρια την Αθηνά Τσάμη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 7.30 μ.μ., σε συγκέντρωση στο Λαύριο, στο Αγαλμα Μεταλλωρύχων, θα μιλήσει ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Αύριο Πέμπτη:

-- Στις 7 π.μ., ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί το εργοτάξιο του μετρό στην πλατεία Κοραή, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη οικοδόμων, στην αίθουσα του Παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων Περιστερίου (Θεοφράστου & 40 Εκκλησιών), θα μιλήσει ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 11.30 π.μ., ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, στέλεχος του Κόμματος, θα επισκεφτεί τον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Αττικής στο Περιστέρι, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Την Παρασκευή 30 Ιούνη:

-- Στις 7 π.μ., ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί το εργοτάξιο του μετρό στο τμήμα του λιμανιού, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στη Σαλαμίνα θα περιοδεύσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

-- Στις 1.30 μ.μ., στην «Apivita», θα περιοδεύσει ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Το πρόγραμμα του Διημέρου
Την Παρασκευή 30 Ιούνη

Στις 8 μ.μ., παραδοσιακοί χοροί από τη Σρι Λάνκα.

Στις 8.30 μ.μ., συζήτηση για την ανάγκη οργάνωσης και συμμετοχής των νέων μεταναστών και προσφύγων στην πάλη ενάντια στον καπιταλισμό, για τον σοσιαλισμό.

Στις 9.30 μ.μ., μουσικοθεατρική παράσταση για την προσφυγιά και τον πόλεμο από το συγκρότημα της ΤΟ Δυτικής Αθήνας του ΚΚΕ.

Στις 11 μ.μ., λαϊκό γλέντι.

Το Σάββατο 1 Ιούλη

Στις 8 μ.μ., χορευτικό από τον Ρωσικό Σύλλογο «Μπεριόσκα».

Στις 8.30 μ.μ., ομιλία από τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στις 9.15 μ.μ., χορευτικό από το συγκρότημα «Μολδάβα», της Ενωσης Ελληνομολδαβικής Φιλίας.

Στις 9.45 μ.μ., χορευτική παράσταση με τίτλο «Από το Δούναβη στον Εβρο», από το Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών.

Στις 10.30 μ.μ., γλέντι με παραδοσιακά τραγούδια.

  • Στο ΦΙΞ θα λειτουργήσει και τις δύο μέρες παιδότοπος με πλούσια δραστηριότητα: Παιδικές κατασκευές - ζωγραφική, παράσταση Καραγκιόζη, διαδραστικό παιχνίδι με θέμα «Αναζητώντας την Ειρήνη», μουσικοθεατρικά, χορευτικό με παιδιά από το Μπαγκλαντές, παιδική παράσταση από ταχυδακτυλουργό κ.ά.


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ