ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
Σελ. /32
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Κοροϊδεύουν το λαό οι λεγόμενες «αντιμνημονιακές» δυνάμεις

MotionTeam

«Με ισχυρό ΚΚΕ στην κάλπη και στους αγώνες ανοίγουμε το δρόμο της αντεπίθεσης για την ανατροπή», σημείωσε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, μιλώντας χτες βράδυ στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην Καλαμαριά.

Ανάμεσα σε άλλα σημείωσε: «Τι θα προκύψει π.χ. αν έχουμε μια κυβέρνηση των λεγόμενων «αντιμνημονιακών» δυνάμεων; Λένε ότι θα διαπραγματευτούν μέσα στην ΕΕ, διακηρύσσοντας ότι θέλουν την Ελλάδα να παραμείνει ενσωματωμένη στην ΕΕ. Και μόνο που διακηρύσσουν αυτό το στόχο κάνουν τη διαπραγμάτευση ένα κενό χαρτί. Κατά τη δική μας αντίληψη διαπραγμάτευση υπέρ του ελληνικού λαού και των άλλων λαών, δεν μπορεί να γίνει μέσα στην ΕΕ, μέσα σ' αυτή τη λυκοσυμμαχία.

Η νέα διάταξη των δυνάμεων, που προέκυψε στο Ευρωκοινοβούλιο, από τις ευρωεκλογές του 2009, οδήγησε το 97% των αποφάσεων να φέρει την υπογραφή των πολιτικών δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και των φιλελεύθερων κομμάτων. Τίποτα δεν έχει αλλάξει ούτε και θα αλλάξει μετά τις 6 Μαΐου στα πλαίσια της ΕΕ. Οι διαπραγματεύσεις τους λοιπόν και με τη διακήρυξη ότι μένουμε μέσα στην ΕΕ θα οδηγήσει στον πολλαπλασιασμό των εκβιασμών.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα λέει ότι μπορεί να προκύψει από τις εκλογές "νέο μπλοκ εξουσίας", με βάση τη συνεργασία που έχει κάνει με κάποιους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η θέση του αλλά και ο μικρομεγαλισμός του τον οδηγεί να κάνει προτάσεις κυβέρνησης αποδοχής ή και στήριξης στον υπερσυντηρητικό κ. Καμμένο! Επομένως, όταν μιλά για "νέο μπλοκ εξουσίας", εννοεί μια άλλη κυβέρνηση που θα επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση μέσα στην ΕΕ. Την ίδια ώρα που σε έχουν δεδομένο κ. Τσίπρα και δηλώνεις ότι θα παραμείνεις στην ΕΕ και στο ευρώ, αδυνατίζεις ή δεν αδυνατίζεις την διαπραγματευτική σου ικανότητα; Κι όταν τα λες όλα αυτά συνειδητά και ξέρεις ότι σε έχουν στο χέρι, τότε δεν γεννιέται αβίαστα το ερώτημα γιατί τα λες, ποιον πας να κοροϊδέψεις; Ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους οι εργαζόμενοι.

Είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα αυτό που προτείνουμε εμείς: Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων. Ετσι ο λαός παίρνει στα χέρια του όλο τον πλούτο που υπάρχει στη χώρα».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
Ισχυρό ΚΚΕ για πανίσχυρο εργατικό λαϊκό κίνημα

Στη φαρμακοβιομηχανία «ΕΛΠΕΝ» στην Παλλήνη, περιόδευσε χτες το μεσημέρι ο Γιάννης Γκιόκας, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην περιφέρεια Αττικής και συνομίλησε με τους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Ο Γ. Γκιόκας συζήτησε με τους εργαζόμενους της επιχείρησης για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από τα βάρβαρα μέτρα, αλλά και για τα νέα ακόμα πιο σκληρά που έρχονται και ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος και τους κάλεσε να βγάλουν με την ψήφο τους ισχυρό ΚΚΕ.

«Ολο το προηγούμενο διάστημα συζητήσαμε με τους εργαζόμενους και συμβάλαμε στην οργάνωση και ανάπτυξη της πάλης τους ενάντια στα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα», τόνισε ο υποψήφιος του ΚΚΕ, μιλώντας στους εργαζόμενους και συμπλήρωσε ότι: «Η στάση των εργαζομένων σήμερα, ο προβληματισμός και η ανησυχία, οι αγωνίες που έχουν για τα μέτρα που έρχονται την επόμενη ημέρα των εκλογών επιβεβαιώνουν την εκτίμηση που κάνει το ΚΚΕ ότι πρέπει η κάλπη στις 6 του Μάη να βγάλει ένα ισχυρό ΚΚΕ. Να βγάλει ένα ετοιμοπόλεμο ισχυρό πανίσχυρο εργατικό λαϊκό κίνημα έτσι ώστε και να αναχαιτίσουμε την επίθεση που προετοιμάζουν τα κόμματα του κεφαλαίου, η ΕΕ και το ΔΝΤ την επόμενη ημέρα των εκλογών, αλλά και ταυτόχρονα να ανοίξουμε το δρόμο, να ανοίξουμε την προοπτική, να βάλουμε τις βάσεις για ριζικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο λαός μας. Και η ριζική αλλαγή είναι η πρόταση του ΚΚΕ που μιλάει για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για αποδέσμευση από ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους και εργατική λαϊκή εξουσία».

Ο Γ. Γκιόκας επισήμανε ότι «ο λαός πρέπει να ξεμπερδεύει και με τα εκβιαστικά διλήμματα, με τα οποία τον τρομοκρατούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και με τις αυταπάτες για εύκολες λύσεις που καλλιεργούν οι λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις και ουσιαστικά κρατά εγκλωβισμένο το λαό μας στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, στα πλαίσια αυτού του δρόμου ανάπτυξης και επομένως στις 6 του Μάη ισχυρό ΚΚΕ για πανίσχυρο εργατικό λαϊκό κίνημα».

ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Την εμπιστοσύνη σας στο ΚΚΕ εκφράστε την και στην κάλπη

Μία μόλις ώρα απέχει από τον Πειραιά η Αίγινα και η εικόνα που αναδείχτηκε κατά τη χτεσινή περιοδεία της Ελπίδας Παντελάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιας βουλευτής Α' Πειραιά, είναι εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.

Το Κέντρο Υγείας είναι πλήρως υποβαθμισμένο, η εφορία οδεύει προς κλείσιμο. Τα εισιτήρια είναι πανάκριβα (από Πειραιά 10 ευρώ το άτομο και 27 ευρώ το ΙΧ με συμβατικό καράβι). Αποτέλεσμα; Μειώνεται ο τουρισμός, κλείνουν τα μαγαζιά. Οι εσωτερικές συγκοινωνίες είναι σε πλήρη αποδιοργάνωση. Για να μαγειρέψουν και να πιουν νερό αγοράζουν εμφιαλωμένο, καθώς το νερό που μεταφέρεται με υδροφόρες είναι ακατάλληλο και ακόμα δεν έχει γίνει σύνδεση με την ΕΥΔΑΠ. Η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται με προβλήματα, το φιστίκι που είναι το ντόπιο προϊόν είναι ανυπεράσπιστο και μένει αδιάθετο και όλοι απειλούνται από ανεργία.

Αυτά προέκυψαν από τις συζητήσεις με τους εργαζόμενους, στο Κέντρο Υγείας, στην Πυροσβεστική, στην εφορία, στα σούπερ μάρκετ, στα μαγαζιά και με τους ίδιους τους κατοίκους. Ολοι όμως αναγνώριζαν την δράση και τη συμπαράσταση που είχαν από τις δυνάμεις του ΚΚΕ στην περιοχή στην αντιμετώπιση πολλών ζητημάτων όπως όταν μπήκαν μπροστά σε κινητοποιήσεις στο δήμο για να μη γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού.

Η Ελπίδα Παντελάκη τόνισε:«Αυτή η εμπιστοσύνη του κόσμου απέναντι στο ΚΚΕ και η αγανάκτησή του για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, δεν πρέπει να σκορπίσει. Ο λαός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες ότι με μια άλλη κυβέρνηση μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα. Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και την αγανάκτησή του να την εκφράσει και στη κάλπη. Με την ψήφο του να στηρίξει το ΚΚΕ, τη μόνη φερέγγυα δύναμη για την οργάνωση της πάλης του, για να οργανώσει την αντεπίθεσή του, να αναχαιτίσει τη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα που έρχεται αλλά ακόμα και για να αποσπάσει κατακτήσεις και να πάρει στο τέλος ο ίδιος την εξουσία».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΑΣ
Με το ΚΚΕ ο λαός μπορεί να σηκώσει κεφάλι

Στους σπουδαστές του ΤΕΙ της Καλαμάτας μίλησε προχτές ο Αντώνης Κατσάς, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Μεσσηνία, ενώ λίγο νωρίτερα περιόδευσε στους διοικητικούς υπαλλήλους του Ιδρύματος. Στην ομιλία του ο Αντ. Κατσάς, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Οι εκλογές για το ΚΚΕ δεν είναι πανάκεια για τη λύση των προβλημάτων. Είναι ένα μέρος μόνο, και μάλιστα όχι το πιο σημαντικό, της όλης πολιτικής διεργασίας. Με άλλα λόγια, οι εκλογές θα δείξουν κατά πόσο ο λαός είναι αποφασισμένος και έτοιμος, συναισθανόμενος τη δύναμή του, να σηκώσει το κεφάλι, να αποτινάξει τα δεσμά που του κατασκεύασαν ήδη και ετοιμάζουν ακόμη περισσότερα, οι δυνάστες αυτού του κόσμου, οι πολυεθνικές, τα μονοπώλια, η πλουτοκρατία με όργανά τους το ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ και εκτελεστές το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Το δίλημμα λοιπόν είναι εάν θα βγει ο εργαζόμενος λαός πιο ενισχυμένος με πολύ ενισχυμένο το ΚΚΕ, που είναι ο γνήσιος, αυθεντικός, συνεπής και αταλάντευτος υπερασπιστής και εκφραστής των συμφερόντων του ή θα βγουν πιο ενισχυμένοι οι δυνάστες, τα όργανα και οι εκτελεστές τους.

Οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι απολύτως ρεαλιστικές και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο αντιμετωπίζονται με τόσο μένος, με διαστρέβλωση και κατασυκοφάντηση από το πολιτικό κατεστημένο και τα όργανά του. Η ρεαλιστικότητά τους όμως εξαρτάται απολύτως από τη συνειδητοποίησή τους από τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας μας, από τη ριζοσπαστικοποίηση της συνείδησής τους και από την ενεργή πολιτική παρέμβαση και δράση».

Σε ό,τι αφορά στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τις «προτάσεις συνεργασίας», αφού ανέφερε ότι ο όρος «αριστερά» σήμερα δυστυχώς έχει ξεχειλώσει τόσο που άλλοι την χρησιμοποιούν σαν άλλοθι του συμβιβασμού τους, άλλοι σαν εργαλείο παραπλάνησης, έθεσε τα ερωτήματα: «Πώς συμβιβάζεται ένα αριστερό κόμμα να υποστηρίζει τα όργανα του ταξικού αντίπαλου των εργαζομένων, την ΕΕ - ΟΝΕ - Μάαστριχτ; Να χρησιμοποιεί ψεύδη και να παραπλανά το λαό με προτάσεις όπως αυτές για τις 50 έδρες και τις μονοεδρικές; Που όλο το προηγούμενο διάστημα συνεργάζεται σε Δήμους, Νομαρχίες, Περιφέρειες, Σωματεία, κ.λπ. με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ακόμη και το ΛΑ.Ο.Σ. ενάντια στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ;».

ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ
Ο λαός χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε ένα ισχυρό ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ φοβούνται, γιατί και την επόμενη μέρα θα βρίσκεται στα μπλόκα της λαϊκής συμμαχίας για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Γι αυτό πρέπει να στοχεύσουμε σωστά. Να ενισχύσουμε αποφασιστικά και στην κάλπη το Κόμμα», τόνισε η Σοφία Καλαντίδου, υποψήφια βουλευτής Κιλκίς, μιλώντας χτες βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην πλατεία Ειρήνης της πόλης του Κιλκίς.

«Ολοι ξέρουμε με ακρίβεια - τόνισε - τι θα κάνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετά τις εκλογές, τι θα κάνουν όλοι όσοι βγάζουν αντιμνημονιακές κορόνες αλλά ταυτόχρονα αναζητούν ρόλο στη διαχείριση για τη διατήρηση της κυριαρχίας του εκμεταλλευτικού συστήματος. Κανείς, μετά τις εκλογές, δεν δικαιολογείται να πει ότι εξαπατήθηκε, ότι προδόθηκε. Η επόμενη μέρα θα είναι πολύ χειρότερη, μια νέα κόλαση για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες, τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τους νέους. Την ίδια ώρα που τρομοκρατούν με τον δήθεν κίνδυνο της ακυβερνησίας και του χάους, έχουν έτοιμες τις εναλλακτικές λύσεις, είτε λέγονται κεντροδεξιές, είτε λέγονται κεντροαριστερές, καθώς όλοι τούτοι στοιχίζονται στο μονόδρομο της ΕΕ για να μην κινδυνέψουν τα κέρδη των αφεντικών».

Κάλεσε το λαό να εμπιστευθεί το ΚΚΕ. «Ξέρετε ότι δεν θα κάνουμε πίσω, ότι την επόμενη των εκλογών θα είμαστε δίπλα σε όποιον δοκιμάζεται, ότι τη δύναμη που παίρνουμε τη βάζουμε στην υπηρεσία του λαού και όχι των αξιωμάτων. Σήμερα είναι η ώρα της προσωπικής ευθύνης, σήμερα και αύριο οι αγώνες για την ευημερία του λαού χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε ισχυρό ΚΚΕ. Είναι στο χέρι σας να το δυναμώσετε, να μη σκορπίσετε την ψήφο σας δεξιά και αριστερά. Δεν πρέπει να νομιμοποιήσουμε τη συνέχιση της καταστροφής της ζωής μας. Αντίθετα πρέπει αποφασιστικά να δείξουμε τη δύναμή μας και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι με τη μαζική υπερψήφιση του ΚΚΕ».

ΠΑΥΛΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ
Για να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης

«Και μόνο για τον εκβιασμό που δέχονται σήμερα οι εργαζόμενοι αξίζει να τρομοκρατήσουν τους εκμεταλλευτές τους και στην κάλπη. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και όλες οι παραφυάδες τους δεν έχουν προσυμφωνήσει μόνο σε νέες θυσίες, θέλουν το λαό και υποταγμένο, με σκυμμένο το κεφάλι. Πρέπει να πάρουν απάντηση. Πρέπει να δοθεί μήνυμα. Την άλλη μέρα των εκλογών δε θα υπάρχει μόνο κυβέρνηση αλλά πρέπει να υπάρχει και ένα ισχυρό κίνημα αγώνα, ασυμβίβαστο και ανυποχώρητο», σημείωσε ο Παύλος Φαρμάκης, υποψήφιος βουλευτής Σερρών του ΚΚΕ, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε στα χωριά Ροδολίβος, Πρώτη, Κορμίστα και Ηλιοκώμη.

Κάλεσε τους φτωχούς αγρότες, τον εργαζόμενο λαό, να προσέλθουν στην κάλπη με όπλο την πείρα τους και με το βλέμμα στην επόμενη μέρα. Να συμβάλουν στο άνοιγμα του δύσκολου αλλά ελπιδοφόρου δρόμου της λαϊκής αντεπίθεσης. Να ψηφίσουν αλλά και να συστρατευθούν αγωνιστικά με το ΚΚΕ χωρίς δεσμεύσεις για ιδεολογική προσχώρηση. Να πάρουν επιτέλους την τύχη τους στα χέρια τους.

«Μην πισωγυρίσετε, μην υποκύψετε στα διλήμματα, στην τρομοκρατία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ» είπε. «Μην υποκύψετε, γιατί ένα πράγμα που πρέπει να βγάλει η κάλπη είναι εντελώς το αντίθετο. Τρομοκρατημένοι πρέπει να είναι οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοεξαγωγείς, οι εφοπλιστές. Τρομοκρατημένη στην Ελλάδα πρέπει να είναι η άρχουσα τάξη, η Κομισιόν, η τρόικα, το ΔΝΤ. Μην πισωγυρίσετε, μην τους πιστεύετε. Το αντίθετο. Τρομοκρατήστε τους. Οι εκλογές στις 6 του Μάη είναι μια μάχη που δεν πρέπει να πάει χαμένη για το λαό. Δυνατό ΚΚΕ, δυνατός λαός. Αυτό πρέπει να είναι το νέο στοιχείο που θα βγάλει η κάλπη».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ
Θα νικήσει ο λαός, με το ΚΚΕ μπροστάρη

MotionTeam

«Το ΚΚΕ ενισχυμένο και εκλογικά θα αποτελέσει την εμπροσθοφυλακή για να μπορέσει το λαϊκό κίνημα να γίνει δύναμη ανατροπής», σημείωσε ο Κώστας Σταμπολίδης, υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης, μιλώντας χτες το απόγευμα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Χαραυγή.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Τα μνημόνια είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που διαμορφώνεται στα πλαίσια της ΕΕ από τις χώρες - μέλη της ΕΕ, τις αστικές κυβερνήσεις τους με τη σύμφωνη γνώμη και της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Αρα η διαχωριστική γραμμή είναι η θέση απέναντι στην ΕΕ, την Συνθήκη του Μάαστριχτ και τις υπόλοιπες αποφάσεις της. Κριτήριο για την εργατική τάξη και τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι η θέση απέναντι στην ΕΕ, η οποία είναι δημιούργημα των μονοπωλίων με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας τους σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού.

Οι λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις λειτουργούν ως αναχώματα και θα αποτελέσουν τους εταίρους για "κεντροαριστερές" ή "κεντροδεξιές" κυβερνήσεις αλλά και για "αριστερές" κυβερνήσεις με πυρήνα τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του Καμμένου. Ολα αυτά τα "εναλλακτικά" σενάρια σύμφωνα με τις διακηρύξεις τους, για αναδιαπραγμάτευση των μνημονίων, αναδιανομή του εισοδήματος κ.τ.λ., είναι ενταγμένα στην προσπάθεια αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος, στα πλαίσια διαχείρισης του καπιταλισμού.

Εμείς δεν υποσχόμαστε ότι με ένα ανεβασμένο ΚΚΕ θα λυθούν ως διά μαγείας τα προβλήματα του λαού. Ανεβασμένο ΚΚΕ συμβάλλει στην αναπτέρωση της αισιοδοξίας και ελπίδας του λαού, συμβάλλει στη ριζοσπαστικοποίηση της συνείδησης. Αλλά κυρίως επειδή η μάχη θα κριθεί στην οργάνωση και την πάλη των εργαζομένων, το ΚΚΕ ενισχυμένο και εκλογικά αποτελεί ισχυρή εμπροσθοφυλακή για να μπορέσει το λαϊκό κίνημα να γίνει δύναμη αποτροπής των χειρότερων που έρχονται και πάνω από όλα δύναμη ρήξης και ριζικής ανατροπής. Μπορεί ο λαός να μας εμπιστευτεί, γιατί θέλουμε να τον κάνουμε πρωταγωνιστή. Θα νικήσει ο λαός, με το ΚΚΕ μπροστάρη».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ
Κριτήριο ψήφου η κατάσταση στην Υγεία

Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στο χώρο της Υγείας στη Λάρισα περιόδευσε ο Γιώργος Λαμπρούλης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό. Μίλησε με τους εργαζόμενους που του έθεσαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σημειώνοντας πως δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας, με ελαστικές σχέσεις εργασίας και χαμηλές αμοιβές και με την αβεβαιότητα για το αύριο να τους τυραννά.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά ο υποψήφιος του ΚΚΕ επισήμανε: «Ο ιδιωτικός τομέας Υγείας γιγαντώνεται στη Λάρισα και σ' ολόκληρη τη Θεσσαλία, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που υπηρετεί και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται, κερδοσκοπικά, στο χώρο παροχής υγειονομικών υπηρεσιών. Την ίδια ώρα, ο λεγόμενος δημόσιος τομέας συνεχώς υποβαθμίζεται και αυτό αποτελεί συγκεκριμένη πολιτική επιλογή και βοηθάει στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και στην αύξηση της κερδοφορίας του. Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα και τα Κέντρα Υγείας πνέουν τα λοίσθια, λόγω των τεράστιων περικοπών χρηματοδότησης από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και συνεχίστηκε, με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και αγριότητα, από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Αυτή η πολιτική έχει ως αποτέλεσμα ο λαός, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να μένουν ανοχύρωτοι και πολλές φορές κι αβοήθητοι για προβλήματα που αφορούν στην υγεία και στην ίδια τη ζωή τους.

Η λύση βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν για όλους σύστημα Υγείας, στο οποίο θα ενταχθούν και οι ιδιωτικές δομές, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας. Καλούμε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, ώστε από καλύτερες θέσεις να δοθεί η μάχη για τα ζητήματα που αφορούν και στην εργασία τους, αλλά και στην υγεία του λαού μας».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ