Σάββατο 28 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Κοροϊδεύουν το λαό οι λεγόμενες «αντιμνημονιακές» δυνάμεις

MotionTeam

«Με ισχυρό ΚΚΕ στην κάλπη και στους αγώνες ανοίγουμε το δρόμο της αντεπίθεσης για την ανατροπή», σημείωσε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, μιλώντας χτες βράδυ στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην Καλαμαριά.

Ανάμεσα σε άλλα σημείωσε: «Τι θα προκύψει π.χ. αν έχουμε μια κυβέρνηση των λεγόμενων «αντιμνημονιακών» δυνάμεων; Λένε ότι θα διαπραγματευτούν μέσα στην ΕΕ, διακηρύσσοντας ότι θέλουν την Ελλάδα να παραμείνει ενσωματωμένη στην ΕΕ. Και μόνο που διακηρύσσουν αυτό το στόχο κάνουν τη διαπραγμάτευση ένα κενό χαρτί. Κατά τη δική μας αντίληψη διαπραγμάτευση υπέρ του ελληνικού λαού και των άλλων λαών, δεν μπορεί να γίνει μέσα στην ΕΕ, μέσα σ' αυτή τη λυκοσυμμαχία.

Η νέα διάταξη των δυνάμεων, που προέκυψε στο Ευρωκοινοβούλιο, από τις ευρωεκλογές του 2009, οδήγησε το 97% των αποφάσεων να φέρει την υπογραφή των πολιτικών δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και των φιλελεύθερων κομμάτων. Τίποτα δεν έχει αλλάξει ούτε και θα αλλάξει μετά τις 6 Μαΐου στα πλαίσια της ΕΕ. Οι διαπραγματεύσεις τους λοιπόν και με τη διακήρυξη ότι μένουμε μέσα στην ΕΕ θα οδηγήσει στον πολλαπλασιασμό των εκβιασμών.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα λέει ότι μπορεί να προκύψει από τις εκλογές "νέο μπλοκ εξουσίας", με βάση τη συνεργασία που έχει κάνει με κάποιους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η θέση του αλλά και ο μικρομεγαλισμός του τον οδηγεί να κάνει προτάσεις κυβέρνησης αποδοχής ή και στήριξης στον υπερσυντηρητικό κ. Καμμένο! Επομένως, όταν μιλά για "νέο μπλοκ εξουσίας", εννοεί μια άλλη κυβέρνηση που θα επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση μέσα στην ΕΕ. Την ίδια ώρα που σε έχουν δεδομένο κ. Τσίπρα και δηλώνεις ότι θα παραμείνεις στην ΕΕ και στο ευρώ, αδυνατίζεις ή δεν αδυνατίζεις την διαπραγματευτική σου ικανότητα; Κι όταν τα λες όλα αυτά συνειδητά και ξέρεις ότι σε έχουν στο χέρι, τότε δεν γεννιέται αβίαστα το ερώτημα γιατί τα λες, ποιον πας να κοροϊδέψεις; Ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους οι εργαζόμενοι.

Είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα αυτό που προτείνουμε εμείς: Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων. Ετσι ο λαός παίρνει στα χέρια του όλο τον πλούτο που υπάρχει στη χώρα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ