ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 28 Μάρτη 2006
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ
Καθολική συμμετοχή στην απεργία

Καταγγέλλουν ως επιχείρηση συκοφάντησης και τρομοκράτησης την εισαγγελική και αστυνομική εισβολή στο νοσοκομείο

Με καθολική συμμετοχή ξεκίνησε, χτες, η απεργία διαρκείας των γιατρών του νοσοκομείου Βόλου, που αντιδρούν στην εισαγγελική και αστυνομική «εισβολή» που έγινε, πριν μερικές μέρες, στο νοσοκομείο τους, προκειμένου να ελεγχθούν οι απουσίες γιατρών από την εφημερία τους. Οι γιατροί διεκδικούν την επίλυση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και την αναβάθμιση του ΕΣΥ. Στον αγώνα μπήκαν και οι άλλοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου με τρίωρη στάση εργασίας (1-3 μμ), που κήρυξε το σωματείο τους, ενώ σε συμπαράστασή τους απεργούν, σήμερα, οι συνάδελφοί τους στα άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλίας.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Υγειονομικών του νοσοκομείου Βόλου ζητάει να σταματήσει η τρομοκράτηση και η συκοφάντηση των εργαζομένων του νοσοκομείου και ν' αποσυρθούν, αμέσως, οι διώξεις που έχουν προαναγγελθεί. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να είναι ενιαίος και συντονισμένος ο αγώνας όλων των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, αναφέρεται στις αγωνιστικές διεκδικήσεις, που είναι:

  • Σύγχρονο και υψηλού επιπέδου, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και από την εργοδοσία και σταμάτημα και πλήρη κατάργηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με βάση τις ανάγκες κάλυψης και παροχής υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου στα λαϊκά στρώματα και μονιμοποίηση των συμβασιούχων και των εργαζομένων στους εργολάβους.
  • Σταδιακή μείωση, έως την πλήρη κατάργηση των υπερωριακών ωρών εργασίας - εφημεριών, χωρίς μείωση αποδοχών και σταδιακή αύξηση του βασικού μισθού, μείωση των ωρών εργασίας σε 6ωρο, πενθήμερο, 30ωρο, άμεση και ριζική βελτίωση των συνθηκών διαμονής των εργαζομένων που εκτελούν εφημερίες.
  • Αναγνώριση των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των προνοιακών ιδρυμάτων ως χώρων ανθυγιεινής εργασίας και ένταξη των επαγγελμάτων στα βαρέα και ανθυγιεινά, με καταβολή των αντίστοιχων επιδομάτων.
  • Πρώτο βασικό μισθό για τους νοσηλευτές και τους άλλους εργαζόμενους στα 1.300 ευρώ κι επιπλέον αμοιβή για τις υπερωρίες, για τους ειδικευόμενους γιατρούς στα 1.600 ευρώ και ανάλογης κλίμακας αμοιβή των επιμελητών γιατρών, προσαρμοσμένη στα χρόνια προϋπηρεσίας.
  • Να λειτουργήσει άμεσα η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Βόλου με πλήρες προσωπικό και πλήρη σύγχρονο εξοπλισμό, π.χ. λειτουργία ΜΑΘ και ανάπτυξη ΜΕΘ και αιμοδυναμικής μονάδας.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Τροπολογία επιτάχυνσης των ανατροπών
  • Στην πλήρη εφαρμογή του «γαλάζιου» 3371/05, αλλά και του «πράσινου» 3029/02 αποσκοπεί η κυβέρνηση με την κατάθεση της ρύθμισης που συζητείται στη Βουλή
  • Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι τραπεζοϋπάλληλοι. Στις 5.30 μ.μ. έξω από το Μετρό στο Σύνταγμα η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Με τη συσπείρωσή τους στο ΠΑΜΕ οι εργαζόμενοι στις τράπεζες μπορούν και πρέπει να απαντήσουν στην ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης
Με τη συσπείρωσή τους στο ΠΑΜΕ οι εργαζόμενοι στις τράπεζες μπορούν και πρέπει να απαντήσουν στην ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης
Την άρση των όποιων νομικών εμποδίων, προκειμένου να επιταχυνθεί η υλοποίηση των αντιασφαλιστικών μέτρων στον κλάδο των τραπεζών, επιδιώκει η κυβέρνηση με την τροπολογία που κατέθεσε την προηγούμενη Παρασκευή και σήμερα μπαίνει στη διαδικασία ψήφισης στη Βουλή. Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, αντιδρώντας σε αυτή την εξέλιξη, πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία, ενώ ήδη από χτες έχει ξεκινήσει η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στην Εμπορική.

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία και στη μάχη της περιφρούρησής της, παίρνοντας μαζικά μέρος στην προσυγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, σήμερα, στις 5.30 μ.μ., έξω από το Μετρό στο Σύνταγμα, για να ακολουθήσει η συγκέντρωση στη Βουλή. Στη Θεσσαλονίκη, οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στις 7.30 το πρωί στο κεντρικό κατάστημα της Εμπορικής (στην οδό Ιωνος Δραγούμη).

«Γαλάζια» επίθεση σε «πράσινο» φόντο

Με την προωθούμενη τροπολογία επιταχύνεται η εφαρμογή του νόμου 3371 που ψήφισε τον περασμένο Ιούνη η κυβέρνηση. Ο νόμος 3371 -εξειδικεύοντας την εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου 3029 του ΠΑΣΟΚ - βάζει ταφόπλακα στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, ενισχύοντας παραπέρα την ήδη τεράστια κερδοφορία των τραπεζών. Προβλέπει την ένταξη όλων των τραπεζοϋπαλλήλων και των σημερινών συνταξιούχων στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ για την κύρια σύνταξη και στο ΕΤΕΑΜ για την επικουρική. Παράλληλα, ιδρύει ένα Ταμείο-«μαϊμού», το ΕΤΑΤ, που ουσιαστικά αποσκοπεί στην κατάργηση των σημερινών επικουρικών ταμείων και των προσυνταξιοδοτικών καθεστώτων των εργαζομένων στις τράπεζες.

Ετσι, από τη μία αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (καθώς ένας μεγάλος αριθμός τους χάνει το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς) και οδηγεί στη δραστική μείωση των συντάξεων. Ενώ, από την άλλη, μειώνει τις εργοδοτικές εισφορές έως και 50% και, ταυτόχρονα, απαλλάσσει το τραπεζικό κεφάλαιο από τις τεράστιες οικονομικές του υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τις οποίες και φορτώνει στο ΙΚΑ, δηλαδή στο σύνολο των ασφαλισμένων του, χειροτερεύοντας ακόμα πιο πολύ την οικονομική του κατάσταση.

Μέσω της τροπολογίας εκφράζεται ξεκάθαρα η ένταση του αυταρχισμού του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, καθώς καταργείται ακόμα και το δικαίωμα προσφυγής στα δικαστήρια που προβλέπει ο νόμος 3371 για τους εργαζόμενους οι οποίοι διαφωνούσαν με την ένταξη των επικουρικών ταμείων τους στο επικουρικό του ΙΚΑ και στο ΕΤΑΤ. Η κυβέρνηση της ΝΔ υποχρεώνει με το «έτσι θέλω» την ένταξη του επικουρικού ταμείου ΤΕΑΠΕΤΕ (σε αυτό ασφαλίζονται οι εργαζόμενοι στην Εμπορική και ένα μεγάλο τμήμα της Πειραιώς) στο επικουρικό του ΙΚΑ και στο ΕΤΑΤ, προκειμένου να διευκολύνει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής. Αλλά καταργεί και στην πράξη το σύνολο των επικουρικών ταμείων στις τράπεζες, για το οποίο αρκεί και μόνο η αίτηση του εργοδότη, προκειμένου το ΕΤΑΤ να αναλάβει τις λειτουργίες τους και τελικά να τα καταστήσει ανενεργά (ο νόμος όριζε ότι έπρεπε να διαλυθούν για να γίνει κάτι τέτοιο).

Μονόδρομος η πάλη με το ΠΑΜΕ

Απέναντι σε αυτή την επίθεση, η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους, καθώς επικεντρώνει τις όποιες αντιρρήσεις της στην αντισυνταγματικότητα του νόμου 3371, και περιορίζει τις αντιδράσεις της κυρίως σε παρεμβάσεις θεσμικού χαρακτήρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις μία μέρα πριν την κατάθεση της τροπολογίας είχε αποφασίσει να αντιμετωπίσει την αντιασφαλιστική επίθεση και την επιχείρηση κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων κάνοντας γκάλοπ και μαζεύοντας υπογραφές!

Το ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, με ανακοίνωσή του, καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα, απαιτώντας κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Να διεκδικήσουν ενιαίο ταμείο κύριας ασφάλισης και ενιαίο επικουρικό ταμείο για όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους, στην προοπτική ενός δημόσιου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Δημαγωγικές αντεγκλήσεις

Υπερασπιζόμενος τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και επιβεβαιώνοντας την απόφαση της κυβέρνησης να κατεδαφίσει «εδώ και τώρα» τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και των εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα, με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίησή της, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης, δήλωσε χτες πως η κυβέρνηση της ΝΔ είναι «σταθερή στην πορεία της, εφαρμόζει τους νόμους και τις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει. Και δεν καταλαβαίνω πώς αυτό μπορεί να εμφανίζεται ως νέα μεταρρύθμιση. Είναι η εφαρμογή του νόμου για το Ασφαλιστικό των τραπεζών και τίποτα πέραν αυτού». Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, το χρονοδιάγραμμα, τόσο για την Εμπορική Τράπεζα όσο και για την ΑΤΕ, θα τηρηθεί στο ακέραιο.

Από την πλευρά τους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν χτες με δηλώσεις τους να συγκαλύψουν τις πολιτικές τους ευθύνες και να αθωώσουν τον αντιασφαλιστικό «νόμο Ρέππα» (3029/02). Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασάκης, κάλεσε την κυβέρνηση να «πάψει να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από νόμους του ΠΑΣΟΚ», ισχυριζόμενος δημαγωγικά ότι «οι νομοθετικές της πρωτοβουλίες δεν έχουν καμία σχέση με τον 3029 και όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση, αλλά κινούνται προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση».

Από την πλευρά του ο Ε. Βενιζέλος ανέφερε ότι «η συγκεκριμένη τροπολογία για το Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων είναι μνημείο πολιτικού αυταρχισμού και νομικής ανοησίας», αλλά επί της ουσίας... εγκαλούσε την κυβέρνηση ότι προχωράει σ' αυτό «χωρίς αναλογιστικές μελέτες, στο "κουτουρού"»...

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
Αντίσταση στην εμπορευματοποίηση της Yγείας

Παράσταση στο διοικητή του Νοσοκομείου «Αγία Ολγα»

Από τη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας του Συντονιστικού Φορέων Βορειοδυτικών Προαστίων στο διοικητή του «Αγία Ολγα»
Από τη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας του Συντονιστικού Φορέων Βορειοδυτικών Προαστίων στο διοικητή του «Αγία Ολγα»
Την αποφασιστικότητά τους να αποτρέψουν την εμπορευματοποίηση της Υγείας και την ιδιωτικοποίηση τομέων του Νοσοκομείου «Αγία Ολγα», αλλά και για την αναβάθμισή του ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής, εξέφρασε χτες αντιπροσωπεία του Συντονιστικού Φορέων Βορειοδυτικών Προαστίων που πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκησή του.

Στην αντιπροσωπεία του Συντονιστικού, που συσπειρώνει 17 φορείς και σωματεία της περιοχής, συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι συνταξιουχικών και γυναικείων οργανώσεων, αλλά και οι Παναγιώτης Τσουκαλάς, επικεφαλής της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Ιωνίας» και Βασίλης Λυκούρας, υποψήφιος δήμαρχος με την «Δημοκρατική Ενότητα Ηρακλείου».

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν στο διοικητή του «Αγία Ολγα», Βασίλη Κανελλόπουλο, την καθολική αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση και την υποβάθμιση που προωθείται στο νοσοκομείο, στις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στο ότι τα νοσοκομεία έχουν γίνει χώροι ανοιχτής επιχειρηματικής δράσης. Υπογράμμισαν ότι τα τελευταία χρόνια το Νοσοκομείο γίνεται δυσπρόσιτο για την πλειοψηφία των κατοίκων. Επισήμαναν ότι οι τεράστιες αναμονές στις λίστες για εξετάσεις, χειρουργεία, η αναμονή στα επείγοντα τις ημέρες των εφημεριών, είναι αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού και κρεβατιών και ταλαιπωρούν τους κατοίκους ιδιαίτερα από τα λαϊκά στρώματα. Αναφέρθηκαν ακόμα στην ανησυχία που έχει προκαλέσει στους κατοίκους της περιοχής η προσπάθεια να μετονομαστεί το νοσοκομείο και να ενισχυθεί η παρουσία της λεγόμενης δωρήτριας στη διοίκηση «για να δώσει καινούρια δωρεά». Και τόνισαν ότι διεκδικούν δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κ.ά.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Υποσχέσεις για ημίμετρα

Ημίμετρα - και αυτά όχι άμεσα - προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για τη λειτουργία του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, όπως προέκυψε από την απάντηση του υφυπουργού Υγείας Θανάση Γιαννόπουλου σε Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Βέρας Νικολαΐδου.

Ο Θ. Γιαννόπουλος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά υποστήριξε ότι τα απαραίτητα κονδύλια για την πλήρη επίλυση «ξεπερνούν τις δυνατότητες που έχουμε». Επιχείρησε πάντως να δικαιολογήσει την κατάσταση μιλώντας για «ηλικιακή φόρτιση από πλευράς νοσηλευτικής υπηρεσίας» και πρόσθεσε ότι η διαδικασία για την πρόσληψη 51 μονίμων υπαλλήλων έχει ολοκληρωθεί από το ΑΣΕΠ και ότι «μέσα σε ένα δίμηνο θα έχει ολοκληρωθεί συνολικά».

«Η απάντησή σας δεν ικανοποιεί» τόνισε ανταπαντώντας η Βέρα Νικολαΐδου, σημειώνοντας πως η κατάσταση «κάθε μέρα επιδεινώνεται». Οσον αφορά τις επικείμενες προσλήψεις, σημείωσε ότι «το προσωπικό που αναφέρεται δεν καλύπτει τις ανάγκες», αφού «λείπουν τουλάχιστον 200 νοσηλεύτριες από το νοσοκομείο». Υπενθύμισε ότι «υπάρχουν κινητοποιήσεις των εργαζομένων» και υπογράμμισε - έχοντας και προσωπική γνώση απ' το 1981 - ότι το νοσοκομείο δεν ήταν ποτέ σε κατάσταση σαν τη σημερινή. «Είναι αποτέλεσμα και της δικής σας πολιτικής», τόνισε η Βέρα Νικολαΐδου για να υπογραμμίσει ότι απαιτείται «επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Σχολιάζοντας συνολικά την κατάσταση στην Υγεία, η Βέρα Νικολαΐδου είπε ότι «όποιος δεν έχει λεφτά θα στοιβάζεται κάποια στιγμή σε αποθήκες ασθενών και όχι σε νοσοκομεία», ζητώντας «αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας και κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αμεση απάντηση στην αντιασφαλιστική επίθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Με αφορμή τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το ΚΚΕ καλεί τους τραπεζοϋπαλλήλους να αντιδράσουν άμεσα και αποφασιστικά, με στόχο την ακύρωση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ο ένας είναι συνέχεια του άλλου. Να αντιπαλέψουν την ένταξη των τραπεζοϋπαλλήλων στο ΙΚΑ, επιλογή επώδυνη τόσο για τους ίδιους όσο και για το ΙΚΑ και το σύνολο των ασφαλισμένων.

Να αποδυναμώσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό (πλειοψηφία ΟΤΟΕ - ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ) που στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν το "νόμο Ρέππα", ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου.

Στο πλαίσιο της γενικότερης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου κατά του συνόλου των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, η κυβέρνηση της ΝΔ επισπεύδει την εφαρμογή των αντεργατικών νόμων και ρυθμίσεων, τόσο του νόμου 3029/02 (νόμος Ρέππα) όσο και του 3371/05 της ΝΔ.

Οι νόμοι αυτοί, οι οποίοι συμπληρώνουν τις προηγούμενες αντεργατικές ρυθμίσεις της περιόδου '90 - '93, προβλέπουν:

Νόμος ΠΑΣΟΚ 3029/02

  • Μείωση των συντάξεων, αφού η σύνταξη των τραπεζοϋπαλλήλων υπολογίζεται όχι με τον τελευταίο μισθό, αλλά με την τελευταία 5ετία. Μείωση της σύνταξης στο 70% του μισθού από το 80%.
  • Ενταξη των ειδικών Ταμείων στο ΙΚΑ μέχρι την 31-12-2007.
  • Δημιουργία ειδικών επαγγελματικών Ταμείων συνταξιοδότησης.

Ο νόμος ΝΔ 3371/05

  • Αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που σε ορισμένα Ταμεία φτάνουν μέχρι και 7 χρόνια για τους άντρες και ακόμα περισσότερο για τις γυναίκες, οι οποίες μέχρι τότε μπορούσαν να κάνουν χρήση του δικαιώματος της πρόωρης συνταξιοδότησης.
  • Μειώνει δραστικά τις συντάξεις μέχρι και 20 ποσοστιαίες μονάδες.
  • Συρρικνώνει τις συντάξεις και καθορίζει την όποια αύξησή τους μέσω υπουργικών αποφάσεων.
  • Απαλλάσσει τους τραπεζίτες από την καταβολή θεσμοθετημένων υποχρεώσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ μειώνει κατακόρυφα τις εισφορές τους, αφού από το 2006 όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι εντάσσονται υποχρεωτικά στο ΙΚΑ.
  • Διατηρεί και διευρύνει το διαχωρισμό του εργαζομένου ανάλογα με το χρόνο ένταξης στα Ταμεία.

Πρόκειται για ρυθμίσεις επώδυνες για τους τραπεζοϋπαλλήλους όσο και για το σύνολο των ασφαλισμένων.

Με τις συγκεκριμένες τροπολογίες, η ΝΔ επιδιώκει να ξεπεράσει τα εμπόδια που δημιουργεί η δράση των εργαζομένων στην εφαρμογή των νόμων, προκειμένου να ικανοποιηθούν άμεσα και απρόσκοπτα οι απαιτήσεις των τραπεζιτών.

Μέσω των τροπολογιών, η κυβέρνηση της ΝΔ επιβάλλει την υποχρεωτική ένταξη των εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) και στο ΕΤΕΑΜ - ΙΚΑ πριν πραγματοποιηθεί και τελεσιδικήσει η διάλυση των επικουρικών ταμείων. Για τα υπόλοιπα (πλην Εμπορικής και Πειραιώς) Ταμεία, επιβάλλει μετά ένα μήνα από την επιβολή της αρνητικής γνώμης ενός εκ των δύο μερών την υποχρεωτική ένταξη στο ΕΤΑΤ και ΕΤΕΑΜ - ΙΚΑ.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους να αγωνιστούν άμεσα για ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Να καταδικάσουν αποφασιστικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που στηρίζουν όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις και προωθούν νέες.

Το ΚΚΕ καλεί το σύνολο των εργαζομένων να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των τραπεζοϋπαλλήλων και ενιαία να αναπτύξουν τους αγώνες τους, ενάντια στη βάρβαρη αντιασφαλιστική επίθεση που δέχονται.

Να αγωνιστούν για Δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, με μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αύξηση των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών».

Κλειστά τα φαρμακεία στον Πειραιά

Κλειστά θα είναι αύριο Τετάρτη, 29 Μάρτη, τα φαρμακεία του Πειραιά, με απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου της πόλης. Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται ανάμεσα σε άλλα για την έλλειψη ενιαίου τρόπου χορήγησης φαρμάκων από τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συνεχείς και άδικες περικοπές συνταγών και την έντονη καθυστέρηση αποπληρωμής των οφειλόμενων ποσών από τα ασφαλιστικά ταμεία.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ