ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Δεκέμβρη 2013
Σελ. /24
ΝΕΟΛΑΙΑ
Παιδικές γιορτές σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη σήμερα και αύριο
  • Ολοκληρώνεται σήμερα το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στον Περισσό
  • Αύριο Κυριακή στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη πρωτοχρονιάτικη γιορτή

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν και φέτος το φεστιβάλ
Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν και φέτος το φεστιβάλ
Με θέατρο, εργαστήρι και γιορτινό ξεφάντωμα συνεχίζεται και ολοκληρώνεται το 4ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ για παιδιά και μεγάλους. Οι δύο προηγούμενες ημέρες των εκδηλώσεων στις 20 και 21 Δεκέμβρη αγκαλιάστηκαν από τα παιδιά που μαζί με τους γονείς τους βρέθηκαν σε έναν φιλόξενο ειδικά διαμορφωμένο χώρο και πέρασαν στιγμές δημιουργίας, επαφής με τέχνη φτιαγμένη για παιδιά, ξενοιασιάς. Μία πραγματική ανάσα για τα παιδιά και τους γονείς, που βιώνουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, που έχουν αναγκαστεί να βλέπουν σαν «πολυτέλεια» και τη γιορτινή έξοδο.

Το σημερινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι το εξής:

18.00 Εργαστήρι: «Μαγειρεύουμε για τα Χριστούγεννα». Τα παιδιά με την απαραίτητη καθοδήγηση και βοήθεια θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

19.30 «Η Αλίκη στη χώρα των Χριστουγέννων», μια μουσικοθεατρική παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες από την Ι. Μπόικο. Παραμονή Χριστουγέννων, η μικρή Αλίκη διαβάζει ένα παραμυθένιο βιβλίο για τα Χριστούγεννα και ονειρεύεται πως τα εκκρεμή στο Μαγικό Ρολόι θα χτυπήσουν 12 φορές και θα έρθουν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά. Ομως ξαφνικά, ο Ντιν και ο Ντον, τα εκκρεμή του ρολογιού, εξαφανίζονται! Μαθαίνοντας ότι τα εξαφάνισε η Μάγισσα και αυτά τώρα βρίσκονται στη Χώρα των Χριστουγέννων, η μικρή Αλίκη αποφάσισε να τα βρει! Με τη βοήθεια των φίλων της, του Γάτου, του Λαγού, της Νεράιδας των Χριστουγέννων και των παιδιών θεατών θα καταφέρουν να τα βρουν, ζώντας πολλές περιπέτειες, διασχίζοντας τη Χιονόχωρα, τη Χώρα των Σερπαντίνων και άλλα παραμυθένια μέρη... Το έργο απευθύνεται σε παιδιά 2-7 χρόνων.

Από τα εργαστήρια των προηγούμενων ημερών
Από τα εργαστήρια των προηγούμενων ημερών
20.30 Το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ θα κλείσει με πάρτι.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό (Λεωφόρος Ηρακλείου 145) με ελεύθερη είσοδο για τα παιδιά και τους γονείς τους.

Στο χώρο θα λειτουργούν βιβλιοπωλεία για μικρούς και μεγάλους με επιλεγμένους τίτλους βιβλίων που αποτελούν μία καλή πρόταση για τον ελεύθερο χρόνο που πολλοί καταφέρνουν να ξεκλέψουν την περίοδο των γιορτών, αλλά και για δώρα στους αγαπημένους.

Στη Θεσσαλονίκη

Αύριο Κυριακή 29 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί η πρωτοχρονιάτικη γιορτή για παιδιά που διοργανώνουν η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει:

-- Μουσικά παιχνίδια από ένα ξωτικό.

-- Δημιουργικά εργαστήρια κατασκευών και πειραμάτων. Γωνιά για facepainting.

-- Γιορτινές μελωδίες από το παιδικό μουσικό σύνολο του Μικρασιατικού Συλλόγου Αρετσούς και Δέρκων, με την επιμέλεια της Σοφίας Νάτσιου.

-- Δραματοποίηση του παραμυθιού «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα».

-- Παιδικό θέατρο αφιερωμένο στην αλληλεγγύη, βασισμένο σε ιστορίες που έγραψαν μαθητές Δημοτικού.

-- Αφήγηση παραμυθιού από την ηθοποιό Ελένη Μακίσογλου.

-- Θέατρο σκιών «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη», από τον Αγάπιο Αγαπίου.

Στο χώρο, καθ' όλη τη διάρκεια της γιορτής, θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου από τη «Σύγχρονη Εποχή».

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τα παιδιά μεταναστών

Αύριο Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, στο Συνδικάτο Οικοδόμων

Από παλιότερη γιορτή για παιδιά μεταναστών
Από παλιότερη γιορτή για παιδιά μεταναστών
Μια γιορτή με πολλές δραστηριότητες, παράσταση καραγκιόζη και πλούσια δώρα διοργανώνει αύριο το μεσημέρι η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ για τα παιδιά μεταναστών. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα φιλοξενηθεί στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας Βερανζέρου 1 (πλατεία Κάνιγγος).

Οπως αναφέρει η ΚΟ Αττικής στο κάλεσμά της:

«Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν τους εργάτες να τσακώνονται μεταξύ τους. Να φαγώνονται για το ποιος θα κερδίσει καλύτερη θέση στη φτώχεια που απλόχερα τους προσφέρει ο καπιταλισμός.

Θέλουν να μας πείσουν πως για τα βάσανα της ζωής μας φταίει κάποιος που είναι εργάτης σαν κι εμάς. Μόνο και μόνο, επειδή πιστεύει σε άλλο θεό, έχει άλλο χρώμα δέρματος, μιλάει άλλη γλώσσα.

Αυτοί που μας θέλουν χώρια και ανοργάνωτους έχουν όνομα. Είναι τα μεγάλα αφεντικά. Αυτοί που πλουτίζουν από τον ιδρώτα μας, από τη δικιά μας απλήρωτη δουλειά. Αυτοί που βγάζουν κέρδη ακόμα και από το θάνατό μας, κάνοντας πολέμους, για να δουλεύουν οι πολεμικές τους βιομηχανίες και για να βάζουν χέρι στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο των πατρίδων μας.

Τα μεγάλα αφεντικά και τα κόμματά τους, που δουλεύουν για το συμφέρον τους, είναι εκείνοι που ευθύνονται για τη ζωή που ζούμε. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τις πολιτικές τους βυθίζουν, με πρόσχημα την κρίση, τους εργάτες κάθε χρώματος και φυλής στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η δικιά τους πολιτική είναι αυτή που σπρώχνει Ελληνες και μετανάστες στην ανεργία, που θέλει να πετάξει στο δρόμο, άνεργους και μεροκαματιάρηδες, με τους πλειστηριασμούς των σπιτιών. Αυτήν την πολιτική στηρίζει και η Χρυσή Αυγή που επιτίθεται σε απεργούς και σε συνδικαλιστές, αδιαφορώντας αν είναι Ελληνες ή μετανάστες. Το εργατικό κίνημα έχει για εχθρό της, αυτό θέλει να τσακίσει.

Απέναντι σ' αυτούς που μας θέλουν χωρισμένους, γιατί μας φοβούνται, εμείς προτάσσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των εργατών κάθε εθνικότητας. Γιατί, αυτό που μας ενώνει είναι η τάξη μας και αυτό που μας κάνει δυνατούς είναι ο κοινός οργανωμένος αγώνας απέναντι στα μεγάλα αφεντικά και το σύστημά τους, τον καπιταλισμό και τα μονοπώλια. Απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ που μας καταδικάζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Αγώνας για να γίνουν λαϊκή περιουσία τα εργοστάσια, τα λιμάνια, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος της χώρας. Για να γίνουν οι εργαζόμενοι και οι σύμμαχοί τους, οι φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, αφέντες στη χώρα τους. Για να πάρουν την εξουσία, τη λαϊκή εξουσία. Για να καρπώνονται οι ίδιοι τον πλούτο που παράγουν.

Γι' αυτό κι αυτές τις γιορτινές μέρες, πιστοί στον προλεταριακό διεθνισμό, στην ταξική αλληλεγγύη, σε καλούμε να γιορτάσεις μαζί με τους κομμουνιστές».

Και στον Πειραιά

Γιορτή για παιδιά και για γονείς πραγματοποιεί σήμερα Σάββατο από τις 11 το πρωί η ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ. Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στα γραφεία της (Καραΐσκου 119 - Πλατεία Κοραή).

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα θεατρικό παιχνίδι γύρω από ένα παραμύθι και να βάλουν τη δική τους πινελιά στην εξέλιξή του. Με τη βοήθεια παιδαγωγών, μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, θα φτιάξουν πρωτότυπα γιορτινά στολίδια και κάρτες με την προσωπική δημιουργική σφραγίδα του καθενός τα οποία θα πάρουν μαζί τους. Η γιορτή θα κλείσει με πάρτι. Οι εκδηλώσεις για παιδιά θα γίνουν στον 4ο όροφο.

Ταυτόχρονα, στον 1ο όροφο οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση, με θέμα «Η προσφορά του σοσιαλισμού στην προσχολική αγωγή». Μια προσφορά που επεκτείνεται από το περιεχόμενό της το οποίο διέπνεε η σοβιετική παιδαγωγική σκέψη όσο και την έκτασή της η οποία κάλυπτε τεράστιο αριθμό παιδιών.

Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργεί Εκθεση Βιβλίου.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ