ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Γενάρη 2021
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Προετοιμάζουμε τη μεγάλη πανεξόρμηση με τις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής

Με τον «Ριζοσπάστη» του Σαββατοκύριακου σε ειδικό ένθετο το πρώτο κείμενο

Για μια μεγάλη πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» που θα κυκλοφορήσει με ένθετο το πρώτο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο προετοιμάζονται οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα.

Αφίσες που προετοιμάζουν την υποδοχή του κειμένου, σποτάκι που κυκλοφορεί από χτες στο διαδίκτυο, πανό σε χώρους δουλειάς και συνοικίες και συζήτηση άνθρωπο τον άνθρωπο ήδη δημιουργούν κλίμα μαζικής διακίνησης της εφημερίδας μας.

Παράλληλα, Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ βρίσκονται σε άμιλλα, βάζοντας ψηλά τον πήχη της διακίνησης, επομένως και της πλατιάς συζήτησης με τον εργατόκοσμο και τη νεολαία γύρω από τις Θέσεις της ΚΕ.

Το θέμα του πρώτου κειμένου των Θέσεων είναι το εξής: «Ο απολογισμός και τα συμπεράσματα από τη δράση της ΚΕ και όλου του Κόμματος από το 20ό στο 21ο Συνέδριο - Το Κόμμα ως καθοδηγητής του επαναστατικού εργατικού κινήματος, της κοινωνικής συμμαχίας στην πάλη για τον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό».

Θα ακολουθήσει το δεύτερο κείμενο: «Η σημερινή διεθνής πραγματικότητα και το πολιτικό - στρατιωτικό πλαίσιο του σύγχρονου κόσμου. Η κατάσταση στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα και η δράση του ΚΚΕ. Οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην εγχώρια οικονομία και στο πολιτικό σύστημα της χώρας». Και, τέλος, θα δημοσιευτεί το τρίτο κείμενο: «Η ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας, η κατάσταση της εργατικής τάξης σήμερα, η πορεία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, η προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας και η παρέμβαση του ΚΚΕ».

Ολοι επί ποδός στη Θεσσαλία για μια μεγάλη διακίνηση

Σε δήλωσή του στον «Ριζοσπάστη» ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του Κόμματος, σημειώνει για τη μεγάλη αυτή μάχη:

«Με στόχο να γίνουμε πιο διεισδυτικοί σε ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις που σε αυτήν τη φάση έχουν αυτιά ανοιχτά απέναντι στο Κόμμα, σχεδιάζουμε και οργανώνουμε τη μάχη της πανεξόρμησης με τον "Ριζοσπάστη" με τις Θέσεις για το 21ο Συνέδριο.

Ζούμε σήμερα τον ασίγαστο αγώνα του παλιού με το νέο. Η μεγάλη, βαθιά οικονομική κρίση, η σήψη και τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος που ζούμε σήμερα είναι μια ακόμη απόδειξη ότι αυτό το σύστημα είναι σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Ταυτόχρονα αναδεικνύεται η ανάγκη μιας νέας κοινωνικής οργάνωσης, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Απ' αυτήν την άποψη, βασική θέση κατέχει η οργανωμένη προσπάθεια των ΚΟΒ και ΟΒ να φτάσουν σε όλους εκείνους που έχουν επαφή, επικοινωνία ή πολιτικό δεσμό, ώστε να μάθουν για το Συνέδριο, να πάρουν τον "Ριζοσπάστη" και τις Θέσεις της ΚΕ, γιατί προσδοκάμε και επιδιώκουμε να γίνουν συμμέτοχοι στους σκοπούς του Κόμματος.

Ταυτόχρονα θέλουμε να είναι και άλλοι πολλοί που θα εγκαινιάσουν τώρα την επαφή τους με το ΚΚΕ. Για να μάθουν από εμάς τους ίδιους, τι λέει το Κόμμα, πώς "κάνει ταμείο" της δουλειάς του από τα προηγούμενα χρόνια και τι στόχους βάζει για τα επόμενα. Να συνειδητοποιήσουν ότι το Συνέδριο του Κόμματος αφορά αντικειμενικά όλη την εργατική τάξη, όλο το λαό και όχι μόνο όσους είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης, αφού δίνει συνολική απάντηση για τη βαρβαρότητα στην οποία ζουν.

Επιδίωξή μας είναι να φτάσουν οι Θέσεις σε όσο το δυνατό περισσότερες οικογένειες εργατοϋπαλλήλων, βρίσκοντάς τους είτε στους χώρους δουλειάς είτε στις συνοικίες και τα χωριά που μένουν. Επίσης, αγροτών σε χωριά της περιοχής, που στέκονται αγωνιστικά, προβληματίζονται, βιώνοντας την καταπίεση από τα μονοπώλια, τις αστικές κυβερνήσεις και τις ενώσεις τους. Επιδιώκουμε ιδιαίτερα να συζητήσουμε με τις γυναίκες των παραπάνω οικογενειών, αλλά και τα παιδιά τους.

Ο στόχος μας είναι όλα τα κομματικά μέλη να βρεθούν επί ποδός όχι μόνο το Σαββατοκύριακο αλλά όλη τη βδομάδα. Με χαρτί και μολύβι, στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, στους δήμους, στα σχολεία και τις γειτονιές, με συγκεκριμένη χρέωση. Ποιος σύντροφος, με πόσα φύλλα, σε ποιους ανθρώπους θα δώσει τον "Ριζοσπάστη" με τις Θέσεις της ΚΕ. Ταυτόχρονα, αξιοποιούμε τον μεγάλο κύκλο οπαδών και φίλων του Κόμματος, όλους αυτούς που χρεώθηκαν κουπόνι στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, επιδιώκοντας να πάρουν οι ίδιοι μερίδιο δουλειάς σ' αυτήν την υπόθεση, να βοηθήσουν να φτάσουμε σε περισσότερο κόσμο, που συνήθως μπορεί να μη φτάνουμε, να μπούμε και σε άλλα λαϊκά σπίτια. Ταυτόχρονα, οργανώνουμε και την άμιλλα ανάμεσα σε ΚΟΒ και ΤΟ, αλλά και την πλατιά προπαγάνδα, με πανό, αφίσες, για να φτάσει παντού το μήνυμα του Συνεδρίου».


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κατά 114,03% υπερκαλύπτεται το πλάνο λίγο πριν από το «νήμα»

Στο 114,03% έχει φτάσει η υπερκάλυψη του πανελλαδικού πλάνου του ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση που έχει προκηρύξει η ΚΕ του Κόμματος και ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες. Η μεγάλη αυτή προσπάθεια, που έχει γίνει από όλες τις Οργανώσεις, από χιλιάδες μέλη και φίλους του Κόμματος, έχει αποδώσει καρπούς, δείχνοντας τις δυνατότητες που υπάρχουν ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές της πανδημίας, να φτάνει πλατιά το κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ και να βρίσκει ανταπόκριση.

Οι επόμενες μέρες μέχρι την ολοκλήρωση της μεγάλης αυτής μάχης συμπίπτουν με την πρώτη πανεξόρμηση για τη διακίνηση των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριο, που θα σηματοδοτήσει ένα ακόμα πλατύ άνοιγμα στο λαό και τη νεολαία. Οπότε υπάρχουν επιπλέον δυνατότητες για να φτάσουμε σε ακόμα περισσότερους με το κουπόνι στο χέρι, και προς τιμήν του 21ου Συνεδρίου να μην υπάρχει ούτε μία Οργάνωση ούτε ένα μέλος του Κόμματος που δεν θα έχει ανταποκριθεί στους στόχους της Οικονομικής Εξόρμησης.

Παράλληλα, με την ολοκλήρωση της μάχης, κορυφώνεται και η άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις. Στην πρώτη θέση, με βάση το ποσοστό κάλυψης, παραμένει η ΚΟ Αιγαίου που έχει φτάσει στο 148,27% και δεν ...εφησυχάζει. Ετσι, προηγείται με «βραχεία κεφαλή» από την ΚΟ Εξωτερικού που βρίσκεται στο 144,21%. Στην τρίτη θέση παραμένει η ΚΟ Θεσσαλίας με 130,76%. Η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας, με μια εντυπωσιακή απόδοση την τελευταία βδομάδα (+10,35%), πέρασε στην 4η θέση, φτάνοντας στο 126%, με επιδίωξη να μπει στην τριάδα. Ετσι άφησε στην 5η θέση την ΚΟ Ηπείρου, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με 125,38%.

Ακολουθούν κατά σειρά οι Οργανώσεις: Κρήτης με 120,34%, Πελοποννήσου με 116,29%, Αττικής με 108,91%, Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης με 104,26%, Κεντρικής Μακεδονίας με 104,01%, Δυτικής Μακεδονίας με 103,35% και Δυτικής Ελλάδας με 97,66%.

Η ΚΝΕ, με μια πολύ καλή πορεία, δίνει τη μάχη στο πλάι του Κόμματος, φτάνοντας πλέον στο 123,28%. Τέλος, η ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» βρίσκεται στο 132,49% και η ΚΟΒ «902» στο 103,7%.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ