ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 25 Σεπτέμβρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στα χαράτσια
 • 28 Σεπτέμβρη κινητοποιήσεις για τα χαράτσια
 • 5 Οκτώβρη απεργία σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ
 • 19 Οκτώβρη γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Με τρεις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της χώρας μας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι ΕΒΕ απαντάνε στον αντιλαϊκό τυφώνα, παλεύουν ενάντια στα αντεργατικά μέτρα και στα χαράτσια που πνίγουν την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Πρώτο βήμα οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου και οι παρεμβάσεις σε δεκάδες πόλεις της χώρας την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη συνδικάτων, μαζικών φορέων και λαϊκών επιτροπών ενάντια στη φοροληστεία που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση.

Ακολουθεί στις 5 Οκτώβρη η 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ κόντρα στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στις νέες περικοπές στις συντάξεις. Το απεργιακό μπαράζ κλιμακώνεται με την 24ωρη Γενική Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 19 Οκτώβρη. Ταυτόχρονα, μέσα στη βδομάδα σε κινητοποιήσεις κατεβαίνουν δεκάδες εργασιακοί χώροι του Δημοσίου οι οποίοι συρρικνώνονται.

Η 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 5 Οκτώβρη στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ και η 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 19 Οκτώβρη είναι δυο κρίσιμες ταξικές αναμετρήσεις. Απεργίες που μπορούν να χτυπήσουν το μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου, να προκαλέσουν ρήγματα στην αντιλαϊκή πολιτική και στην πορεία να την γκρεμίσουν. Με ένα τέτοιο μαχητικό πνεύμα οι ταξικές δυνάμεις πρέπει να πρωτοστατήσουν στην προετοιμασία των απεργιακών κινητοποιήσεων. Να τις κάνουν υπόθεση κάθε εργαζόμενου, κάθε σωματείου, κάθε επιτροπής αγώνα. Να «αλωνίσουν» εργοστάσια, γιαπιά, επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και πανεπιστήμια. Κυβέρνηση και βιομήχανοι, τραπεζίτες και εφοπλιστές πρέπει να νιώσουν τη δύναμη της εργατικής τάξης. Ηρθε η ώρα, ο λαός μας να δείξει το μπόι του. Να μη γονατίσει στους εκφοβισμούς του κεφαλαίου. Να μην τους φοβηθεί. Με τον αγώνα του να συνταράξει το οικοδόμημα της άρχουσας τάξης, να τραβήξει μπροστά και να νικήσει.

Στις 28 Σεπτέμβρη

Στο Σύνταγμα έξω από το υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα έχουν ορίσει τη νέα κινητοποίηση Ομοσπονδίες, Συνδικάτα, Σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, μαζικοί φορείς και Επιτροπές Αγώνα της Αθήνας. Στη συγκέντρωση μέχρι στιγμής καλούν:

Οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, το Σωματείο Εργαζομένων της SOFTEX, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, το Σωματείο Εργαζομένων Πρακτορείων Τύπου. Το Σωματείο Χαρτεργατών Αττικής - Πειραιώς διοργανώνει προσυγκέντρωση στα γραφεία του Σωματείου Λιθογράφων, Αριστοτέλους 11-15 και από εκεί πορεία στο υπουργείο.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας νωρίτερα καλεί εργάτες και εργάτριες του κλάδου σε προσυγκέντρωση στις 5.30 μ.μ., στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Χαλκοκονδύλη 37) από όπου θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Σωματεία και μαζικοί φορείς του Δήμου Ηλιούπολης απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση.

Νωρίτερα, την ίδια μέρα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ και ΟΤΑ πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για να επιστρέψουν οργανωμένα τα εντάλματα πληρωμής της έκτακτης εισφοράς.

Από το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την περασμένη Τετάρτη
Από το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την περασμένη Τετάρτη
Την ίδια μέρα παρέμβαση στην Ε' ΔΟΥ Αθηνών (Καλλιθέα) διοργανώνει στις 11 το πρωί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προκειμένου μαζικά και οργανωμένα οι εμποροϋπάλληλοι να παραδώσουν τα εντάλματα πληρωμής της έκτακτης εισφοράς. Η προσυγκέντρωση του κλάδου είναι στις 10.30 το πρωί στον «Σκλαβενίτη» στη Θησέως.

Θεσσαλονίκη - Μακεδονία

Νέο μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στη φοροληστεία οργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, την επόμενη Τετάρτη, 28 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα στο Αγαλμα Βενιζέλου. Την προηγούμενη μέρα, Τρίτη 27/9, το ΠΑΜΕ μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ προγραμματίζουν πανθεσσαλονίκεια σύσκεψη με θέμα την οργάνωση του αγώνα για την προστασία των ανέργων. Η σύσκεψη θα γίνει στις 7 το απόγευμα, στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (υπόγειο). Επιπλέον την Τετάρτη, προγραμματίζονται συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις στις εφορίες για μαζική επιστροφή των ενταλμάτων πληρωμής.

Στην Καβάλα, στις 10 π.μ., μπροστά στην εφορία.

Στη Νάουσα, το Εργατικό Κέντρο οργανώνει συλλαλητήριο στις 11 π.μ., στην εφορία για να επιστρέψει μαζικά εντάλματα πληρωμής.

Στη Θεσσαλονίκη, το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ διοργανώνει γενική συνέλευση, στις 10.30 π.μ. στη μεγάλη αίθουσα του ΕΚΘ. Μετά τη συνέλευση μαζικά με πορεία θα πάνε στην εφορία να επιστρέψουν εντάλματα πληρωμής των χαρατσιών.

Στην Αλεξανδρούπολη, στις 9.30 π.μ., συγκέντρωση στην εφορία και επιστροφή ενταλμάτων πληρωμής.

Στην Κοζάνη, 7.30 μ.μ., συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία.

Στη Δράμα, 10 π.μ., συγκέντρωση στην εφορία.

Στην Ξάνθη στις 12 το μεσημέρι στην εφορία.

Στον Πειραιά οι τοπικές Γραμματείες ΠΑΜΕ και ΠΑΣΕΒΕ Πειραιά, γυναικείοι Σύλλογοι μέλη της ΟΓΕ, οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ του Πανεπιστημίου Πειραιά, η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος, οι Επιτροπές Ανέργων Νίκαιας και Ανέργων Ναυτεργατών, οι Ενώσεις Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ Πειραιά διοργανώνουν πικετοφορία στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή.

Την ίδια μέρα στις 10.30 το πρωί οι ναυτεργατικές Ενώσεις ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Πληρωμάτων Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ), Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ - ΝΑΤ) και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών διοργανώνουν σύσκεψη στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ. Από εκεί συντεταγμένα θα γίνει παρέμβαση σε ΓΕΝΕ, ΝΑΤ, ΔΟΥ Πλοίων όπου θα καταθέσουν τα χαράτσια.

Πελοπόννησος

Στην Πελοπόννησο, διοργανώνονται οι εξής συγκεντρώσεις: Στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου, στις 7.30 μ.μ. Στην Καλαμάτα στην κεντρική πλατεία στις 7 μ.μ. Στον Πύργο στην πλατεία ΟΤΕ, στις 7 μ.μ. Στην Κόρινθο, στα Περιβολάκια, στις 7 μ.μ. Στη Σπάρτη, στην κεντρική πλατεία, στις 7.30 μ.μ. Στην Αρκαδία, στην πλατεία Αγ. Βασιλείου στην Τρίπολη, στις 7 μ.μ. Τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποφάσισε και το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνοεργατών Οικοδόμων.

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης διοργανώνει συγκέντρωση, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στη Ζάκυνθο σε συγκέντρωση μπροστά από το δημαρχείο, στη 1 μ.μ.

Νέες κινητοποιήσεις στη Λάρισα

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, μετά τη μεγάλη συγκέντρωση κατά της φοροεπιδρομής που έγινε την περασμένη Τετάρτη, οργανώνει κινητοποιήσεις στις εφορίες του νομού, στις 28, 29 και 30 Σεπτέμβρη. Στη Λάρισα πληθαίνουν καθημερινά τα σωματεία που οργανώνουν γενικές συνελεύσεις για την οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών. Τις επόμενες μέρες συγκαλούν γενικές συνελεύσεις τα: Συνδικάτο Οικοδόμων, Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού, Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ενωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου, Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Πλατύ κάλεσμα για επιστροφή των ενταλμάτων ληστείας

Την Τετάρτη, 28 του Σεπτέμβρη, στο υπουργείο Οικονομικών στις 6.30 το απόγευμα η συγκέντρωση της Αθήνας

Δυναμώνει μέρα με τη μέρα η πρωτοβουλία επιστροφής των φορολογικών χαρατσιών στην κυβέρνηση, καθώς η νέα φοροληστεία οδηγεί όλο και περισσότερους ΕΒΕ στην απόγνωση και πολλούς ακόμη στη συνειδητοποίηση ότι η οικονομική αφαίμαξη θα είναι συνεχής και εξοντωτική. Την Τετάρτη 28 του Σεπτέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, καλούν οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, αυτοκινητιστών και συνταξιούχων, μαζί και με την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), για να επιστρέψουν τα χαράτσια. Στην επιστροφή των χαρατσιών στην Εφορία καλεί επίσης η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Λέσβου.

Στη συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών καλούν οι οργανώσεις: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Αθήνας, Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ελαφρών Φορτηγών, Ομοσπονδία Ραπτών - Εμποροραπτών Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Καταστηματαρχών Κατεργασίας Ξύλου, Ομοσπονδία ΕΒΕ Μεσογείων Αττικής, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Επιτροπή Αγώνα Ταξί, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων - Βαφείων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών - Βιβλιοπωλών, Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας, η Ενωση ΕΒΕ Νέας Ερυθραίας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εγκαταστατών - Συντηρητών Καυστήρων, η Ενωση ΕΒΕ Καλλιθέας.

Με σύνθημα το «Οργανωμένη - Μαζική Αρνηση Πληρωμής», σημειώνουν στη κοινή ανακοίνωσή τους: «Δεν αντέχουμε νέα φοροεπιδρομή!!! Αυτοί που ευθύνονται για τη χρεοκοπία, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι και οι εφοπλιστές ακόμα επιδοτούνται, ακόμα κερδίζουν δισεκατομμύρια ευρώ. Ούτε δεκάρα τσακιστή σ' αυτούς που δημιούργησαν την κρίση».

Η ΠΑΣΕΒΕ χαιρετίζει την αγωνιστική πρωτοβουλία των ομοσπονδιών και σημειώνει στην ανακοίνωσή της: «Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση με αφορμή την κρίση και στο όνομα της «διάσωσης της πατρίδας» εξαπολύει φοροεπιδρομή σε βάρος μας.

Αδιαφορεί για τα χιλιάδες λουκέτα που καθημερινά μπαίνουν στην αγορά. Αδιαφορεί για την αδυναμία που έχουμε στο να καλύψουμε τις βασικές καθημερινές ανάγκες μας. Συνεχίζει να επιβάλλει νέα χαράτσια. Το τέλος επιτηδεύματος, η εισφορά «αλληλεγγύης», η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, το νέο χαράτσι στα ακίνητα, καλείται τα να πληρώσει ο καθένας από εμάς. Τα μέτρα δεν είναι τα τελευταία. Με τον πιο επίσημο τρόπο ανακοινώνεται: «Οσο οι αριθμοί δεν ανακάμπτουν νέα μέτρα θα παίρνονται».

Η επίθεση ενάντια στη δουλειά μας, στην ασφάλεια, στην υγεία δεν έχει τελειωμό. Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες αρκούνται στο ρόλο του παρατηρητή. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η «έκδοση ανακοινώσεων» καθόλου δεν ενοχλεί την κυβέρνηση στην εφαρμογή της πολιτικής της. Με τη στάση τους νομιμοποιούν πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά την κυβερνητική πολιτική. Την αποδέχονται».

Τα χαράτσια

Τα νέα φοροχαράτσια περιλαμβάνουν τη λεγόμενη «ειδική εισφορά αλληλεγγύης» και το φόρο για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Υπόχρεοι να πληρώσουν την «ειδική εισφορά» είναι όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ, ενώ το «τέλος επιτηδεύματος» που για φέτος έχει οριστεί στα 300 ευρώ θα πληρώσουν όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, ανεξάρτητα από το οικονομικό αποτέλεσμα που είχε η επιχείρησή τους το 2010.

Η «ειδική εισφορά » θα καταβάλλεται τουλάχιστον μέχρι το 2015 και θα αφορά το συνολικό πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα που έχει ο κάθε φορολογούμενος και θα υπολογίζεται με τους εξής συντελεστές:

 • Από 12.001,00 έως 20.000,99: συντελεστής 1%
 • Από 20.001,00 έως 50.000,99: συντελεστής 2%
 • Από 50.001,00 έως 100.000,99: συντελεστής 3%
 • Από 100.001,00 και άνω: συντελεστής 4%.

Το χαράτσι για τα ακίνητα περιλαμβάνει:

 • 3 ευρώ ανά τετραγωνικό θα κληθούν να πληρώσουν όσοι έχουν ακίνητο σε περιοχές με τιμές ζώνης μέχρι 500 ευρώ. Λόγος γίνεται για ελάχιστες περιοχές της χώρας, με πολύ μικρό πληθυσμό, που αφορά ελάχιστες χιλιάδες ιδιοκτητών.
 • 4 ευρώ ανά τετραγωνικό θα υπολογίζεται για τις περιοχές με τιμές ζώνης 501 - 1.000 ευρώ.
 • 5 ευρώ για τιμές ζώνης 1.001 - 1.500 ευρώ.
 • 6 ευρώ για τιμές ζώνης 1.501 - 2.000.
 • 8 ευρώ για τιμές ζώνης 2.001 - 2.500.
 • 10 ευρώ για τιμές ζώνης 2.501 - 3.000.
 • 12 ευρώ για τιμές ζώνης 3.001 - 4.000.
 • 14 ευρώ για τιμές ζώνης 4.001 - 5.000.
 • 16 ευρώ για τιμές ζώνης 5.001 ευρώ και άνω.

Σκανδαλώδης, όμως είναι και ο τρόπος υπολογισμού του τέλους ανάλογα με την παλαιότητα του ακινήτου.

 • Τα ακίνητα μέχρι 4 χρόνων επιβαρύνονται επιπλέον με 25%.
 • Οσα είναι 5 - 9 χρόνων επιβαρύνονται επιπλέον κατά 20%.
 • Εκείνα που είναι 10 - 14 χρόνων κατά 15%.
 • 15 - 19 έτη κατά 10%.
 • 20 - 25 έτη κατά 5%.

Από τα παραπάνω στοιχεία και από τις καταστάσεις με τις τιμές ζώνης προκύπτει δηλαδή το συμπέρασμα ότι οι λαϊκές περιοχές της χώρας θα φορολογηθούν με 4-8 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, φορολογία που θα είναι μόνιμη, καθώς η κυβέρνηση το συγκεκριμένο φόρο θα τον εντάξει στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Για να υπολογίσει κάποιος το τέλος, πρέπει να πολλαπλασιάσει τα τετραγωνικά του ακινήτου που διαθέτει με τον αντίστοιχο συντελεστή που αναφέρεται στην τιμή ζώνης της περιοχής του και στο σχετικό ποσό να προσθέσει το συντελεστή... νεότητας του ακινήτου.

Ενα παράδειγμα: Ακίνητο 100 τ.μ. που βρίσκεται σε περιοχή με τιμή ζώνης 2.000 ευρώ, ηλικίας 8 ετών. Στην τιμή ζώνης των 2.000 ευρώ αντιστοιχεί συντελεστής φόρου 6 ευρώ ανά τ.μ., επομένως έχουμε 100 Χ 6 ευρώ = 600 ευρώ. Ο συντελεστής «παλαιότητας» για ακίνητο 8 ετών είναι 1,2, άρα έχουμε 600 Χ 1,2 = 720 ευρώ το έτος.

Και στις δύο περιπτώσεις οι λεγόμενες «εξαιρέσεις» αφορούν μικρές πληθυσμιακές ομάδες, οι προϋποθέσεις που θέτουν καθόλου δεν εξαιρούν τους οικονομικά αδύναμους και ουσιαστικά έρχονται να επιβεβαιώσουν την καθολική σχεδόν ισχύ της νέας λεηλασίας.

Απεργία σε Εφορίες και Οργανισμούς

Την κήρυξη 48ωρης απεργίας την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη αποφάσισαν οι τρεις Ομοσπονδίες στις Εφορίες, στα τελωνεία και το υπουργείο Οικονομικών με αιχμή το ζήτημα του νέου μισθολογίου που θα φέρει δραματικές περικοπές στο σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Να σημειωθεί ότι η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αποφάσισαν να κάνουν τρεις μέρες απεργία, αρχής γενομένης από αύριο Δευτέρα. Αύριο επίσης σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στο «Κτηματολόγιο» και στην «ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική». Παράλληλα, συνεχίζουν τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες οι εργαζόμενοι στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.)

Πολύμορφες δράσεις

Τις επόμενες μέρες πραγματοποιούνται μια σειρά πολύμορφες δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, στην Αττική:

-- Τα Συνδικάτα Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής και Πειραιά και επιχειρησιακά σωματεία, συνέντευξη Τύπου αύριο Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη, στις 11 το πρωί, μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών. Στη συνέντευξη εκπροσωπούνται τα επιχειρησιακά σωματεία στα ξενοδοχεία: METROPOLITAN, INTERCONTINENTAL, LEDRA MARRIOTT, NOVOTEL, ATHENS PLAZA, CROWN PLAZA, CARAVEL, STANLEY, TITANIA, SAINT GEORGE LYCABETTUS, GRAND RESORT LAGONISSI, ROYAL OLYMPIC και MONT PARNES.

-- Παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Ελευσίνας διοργανώνουν αύριο Δευτέρα στις 9.30 το πρωί, σωματεία και φορείς της περιοχής. Την κινητοποίηση οργανώνουν: Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θριασίου, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «ΜΑΣΙΝΑ», το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου, ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας, ο Σύλλογος Γυναικών Ασπροπύργου και η ΠΑΣΕΒΕ Θριασίου.

-- Οι μαζικοί φορείς Ν. Ιωνίας διοργανώνουν συγκέντρωση την Τρίτη, 27 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Σημηριώτη.

-- Σωματεία και φορείς στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού διοργανώνουν συγκέντρωση την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη, στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών. Τα σωματεία και οι φορείς που ως τώρα έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση είναι: Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, Σωματείο Μοντέλων Σχολής Καλών Τεχνών, Σωματείο «μικρό» για την υποστήριξη και τη διάδοση της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους, Σωματείο Τραγουδιστών Μελοδράματος Ελληνικής Λυρικής Σκηνής.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org