Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11072

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ (1941-2011)

Οι θυσίες του λαού στον αγώνα κατά των μονοπωλίων, του καπιταλισμού, για μια νέα οργάνωση της κοινωνίας, το σοσιαλισμό, μπορούν να διασφαλίσουν ότι ο λαός μας θα ζήσει καλύτερα, με σύγχρονα δικαιώματα. Ο λαός μπορεί οργανωμένος, συνειδητοποιημένος για τη δική του εξουσία, να νικήσει.


ΣΕΛ.  3

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ αύριο σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη και σ' όλη τη χώρα
  • Αθήνα: Σύνταγμα, 6.30 μ.μ.
  • Θεσσαλονίκη: Αγαλμα Βενιζέλου, 6 μ.μ.
  • Πολύμορφη δράση σε όλη τη χώρα κόντρα στα χαράτσια και στα νέα αβάσταχτα μέτρα κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ που χρεοκοπούν και εξοντώνουν το λαό.
  • ΚΚΕ: Ξεσηκωμός, παλλαϊκή οργανωμένη άρνηση πληρωμής όλων των χαρατσιών στους εργασιακούς χώρους και στις λαϊκές γειτονιές.

ΣΕΛ.  10  -  13

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Ο αγώνας των φοιτητών να συνδεθεί με την πάλη του λαού

Το πρόγραμμα δράσης και το πλαίσιο πάλης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο και να συνδεθεί ο αγώνας των φοιτητών και των σπουδαστών με την πάλη του λαού ενάντια στα βάρβαρα μέτρα.


ΣΕΛ.  20  -  21

ΚΚΕ
Για τις απολαβές των βουλευτών

Αν και τα χρέη και το έλλειμμα οφείλονται στα προνόμια των μονοπωλίων και όχι στους μισθούς και στις συντάξεις των εργαζομένων, που πετσοκόβονται για την κερδοφορία του κεφαλαίου, ούτε στις απολαβές των βουλευτών, το ΚΚΕ κατέθεσε, για άλλη μια φορά εδώ και ενάμιση χρόνο, πρόταση νόμου στη Βουλή για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, για τη δραστική μείωση των μισθών των βουλευτών, για την κατάργηση των διαφόρων επιδομάτων όσων συμμετέχουν στις επιτροπές της Βουλής. Την πρόταση ακόμα δεν την έχει φέρει για συζήτηση το προεδρείο της Βουλής και όλα τα άλλα κόμματα έχουν τοποθετηθεί διά της σιωπής τους.



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Εκβιάζει και απειλεί τους απεργούς

ΣΕΛ.  27
Εστειλαν χαράτσι σε νεφροπαθή με 85% αναπηρία!

ΣΕΛ.  12
Εγκλημα η «εφεδρεία» στο ΚΕΘΕΑ

ΣΕΛ.  20
ΕΣΚ - ΟΤΕ
Οχι στην καταστροφική σύμβαση

ΣΕΛ.  25
ΛΑ.Ο.Σ
Απόγονος Μανιαδάκη - Γκοτζαμάνηδων

ΣΕΛ.  17
ΚΚΕ
Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης

ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Σπάσιμο» και πώληση της ΔΕΗ

ΣΕΛ.  32
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ερευνες στη Μεσόγειο και ελιγμοί

ΣΕΛ.  19
ΜΑΘΗΤΕΣ
Πολύμορφες κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  23
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Διεθνής Μέρα Δράσης στις 3 Οκτώβρη

ΣΕΛ.  26
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός να εμποδίσει τα μέτρα

Αυτό το κράτος πρέπει να πολεμηθεί. Και βεβαίως αυτός ο πόλεμος πρέπει να έχει ένα στόχο: Την ανατροπή του. Τον άδικο νόμο τον ανατρέπεις και πρέπει να υπάρχει μια λαϊκή πλειοψηφία, η οποία παρεμβάλλει εμπόδια, δυσκολεύει. Η πολιτική αλλάζει με το να δημιουργηθεί μια τεράστια διάσταση ανάμεσα στην πλειοψηφία του λαού και την κυβέρνηση και την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου και αυτή η διάσταση πρέπει να είναι έμπρακτη. Μέσα στα σπίτια αναστενάζουν οι πάντες.


ΣΕΛ.  6  -  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ