ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Μάη 2023
Σελ. /20
Αισχρή προβοκάτσια ενάντια στο ΚΚΕ από τον μεγαλοδικηγόρο Δημητρακόπουλο

Εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας συμμετέχουν μαζικά στην απεργία. Εκεί πρωτοστατούν οι κομμουνιστές συνδικαλιστές και όχι στις φιέστες για το ξεπάστρεμα των δικαιωμάτων τους
Εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας συμμετέχουν μαζικά στην απεργία. Εκεί πρωτοστατούν οι κομμουνιστές συνδικαλιστές και όχι στις φιέστες για το ξεπάστρεμα των δικαιωμάτων τους
Προβοκατόρικες δηλώσεις σε βάρος του ΚΚΕ έκανε χτες σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο μεγαλοδικηγόρος Μ. Δημητρακόπουλος. Χωρίς να μπορεί να μαζέψει τα σάλια του για τον «εμβληματικό επενδυτή» από τις ΗΠΑ, που αποτελεί τον νέο ιδιοκτήτη των ναυπηγείων, παρουσίασε το ΚΚΕ να επευφημεί (!) τη συμφωνία πώλησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, με νόμο που ψήφισαν μαζί στη Βουλή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι θα φέρει ...βίντεο από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (προφανώς τα μπέρδεψε με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας) στο οποίο θα φαίνονται στελέχη του ΚΚΕ να ευχαριστούν τον Αδ. Γεωργιάδη!

«Θα ακούσετε τα στελέχη του ΚΚΕ να λένε "είσαι η οικογένειά μας κύριε Αδωνι Γεωργιάδη", να τον χειροκροτούν αλλά και να τον φιλούν (...) "γιατί χάρη σε σένα βρήκαμε δουλειά"», ξεστόμιζε για ώρα ο Μ. Δημητρακόπουλος, προκαλώντας αντιδράσεις ακόμα και από συμμετέχοντες στο πάνελ, που δεν πίστευαν στ' αυτιά τους! Ο ίδιος ωστόσο συνέχισε ακάθεκτος, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για προσχεδιασμένη αθλιότητα και τίποτα λιγότερο.

Στην αισχρή προβοκάτσια απάντησε άμεσα με δήλωσή του ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, υποψήφιος βουλευτής Β' Πειραιά του ΚΚΕ, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και εργαζόμενος στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Σε αυτή σημειώνει:

«Λίγες μέρες μετά το θετικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές και ιδιαίτερα στην εκλογική περιφέρεια της Δυτικής Αττικής, με τα πολύ υψηλά εκλογικά ποσοστά που κατέγραψε το Κόμμα μας στον Ασπρόπυργο και στην Ελευσίνα, ακούσαμε σήμερα (σ.σ. χτες), σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, προβοκατόρικες δηλώσεις από γνωστό δικηγόρο, τον Μ. Δημητρακόπουλο, να αναφέρει πως "στελέχη του ΚΚΕ στο Ναυπηγείο Ελευσίνας θεωρούν οικογένειά τους τον Αδωνι Γεωργιάδη".

Αλήθεια, δεν έχει διαβάσει τις δεκάδες καταγγελίες του Κόμματος και του Συνδικάτου Μετάλλου για τις φιέστες στα ναυπηγεία οι οποίες έγιναν με τα μισθωμένα λεωφορεία των ΔΑΚιτών (συνδικαλιστές της ΝΔ) από το υπουργείο Ανάπτυξης; Δεν πήρε χαμπάρι την επιτυχημένη απεργία που έγινε πριν λίγες μέρες σε όλα τα ναυπηγεία της Αττικής και στην οποία πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές, ενάντια στην αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, και μάλιστα στο Ναυπηγείο της Ελευσίνας, που είχε ως αποτέλεσμα οι εργολάβοι να δηλώσουν τους εργαζόμενούς τους;

Ολα αυτά τα ξέρουν πολύ καλά και ανησύχησαν οι επιχειρηματίες, τα αστικά κόμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στη μετατροπή του ναυπηγείου σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, χωρίς ΣΣΕ και δικαιώματα, αλλά και τα παπαγαλάκια τους.

Οπως γνωρίζουν και οι εργαζόμενοι, με βάση την πείρα τους, ποιοι είναι μπροστά στους αγώνες, ποιο κόμμα στηρίζει στην πράξη τα δίκαια αιτήματά τους, θα συγκρουστεί με την άγρια εκμετάλλευση που θα επιδιώξει να επιβάλει η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, και γι' αυτό θα δυναμώσουν ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ».

ΗΠΑ
Με τη σφραγίδα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ προωθούν τους «κοινούς στόχους»

«

Μέλι» στάζουν οι Αμερικανοί για τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, όπως οικοδόμησαν και ενίσχυσαν όλα αυτά τα χρόνια τη διμερή σχέση με τις ΗΠΑ, τη βαθύτερη εμπλοκή στα ευρωατλαντικά σχέδια σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο.

Χαρακτηριστικά, σε ερώτηση για τη σχεδιαζόμενη αγορά, από την ελληνική κυβέρνηση, μαχητικών F-35 (άλλη μια αγορά πανάκριβου οπλισμού για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ), ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι «οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα έναν απαραίτητο σύμμαχο και εταίρο στο ΝΑΤΟ. Μαζί, οι χώρες μας προωθούν τους κοινούς μας στόχους για την ειρήνη και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Δυτικά Βαλκάνια, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και πέρα από αυτήν. Η αμυντική σχέση ΗΠΑ - Ελλάδας είναι ισχυρότερη από ποτέ. Η συνεργασία μας ενισχύει το ΝΑΤΟ και κάνει την περιοχή πιο ασφαλή».

Και πώς αλλιώς να απαντήσει, εφόσον σ' όλους τους «κοινούς στόχους» με τις ΗΠΑ, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, από θέση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, έχουν βάλει με κάθε τρόπο πλάτη και δεσμεύονται για τη συνέχεια.

Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα είπε στο πρόσφατο ντιμπέιτ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζοντας ότι και από τη θέση της αντιπολίτευσης στήριξε τη συντριπτική πλειοψηφία των ΝΑΤΟικών συμφωνιών και αυτές για τους εξοπλισμούς, διαβεβαιώνοντας ότι «προφανώς και θα τιμήσουμε τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας». Δέσμευση που «χαιρετίστηκε» μάλιστα τότε και από τον Μητσοτάκη, και φυσικά ισχύει και για την επόμενη μέρα, για την «αντιπολίτευση» που ισχυρίζεται ότι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στο ΝΑΤΟικό τρένο όπου βρίσκεται μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπούς.

Και σε ό,τι αφορά τους εξοπλισμούς για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες άλλωστε η ΝΔ συνεχίζει το πρόγραμμα των F-16 που της κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ - από εκείνη τη συνάντηση με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ - όπως και αυτό της αναβάθμισης των αεροσκαφών «P3 Orion» (για τα οποία η τότε κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου διέχεε με ...non paper ότι επείγει αφού «το NATO θέλει κάθε μέρα για τις δικές του ανάγκες εναέρια επιτήρηση σε Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο»), ενώ έχει τη σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ και για την αγορά των F-35. Και βέβαια ούτε λόγος για τον «πρωταθλητισμό» σε ό,τι αφορά τις ΝΑΤΟικές δαπάνες...

ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Κάναμε το βήμα, πάμε για τα επόμενα!

Το δίλημμα της ΝΔ...

Ποιον προτιμούν για «αξιωματική αντιπολίτευση»;

Αυτόν που παρακάλαγε για υπουργό κοινής αποδοχής επί κορονοϊού, όταν πεθαίνανε ασθενείς εκτός ΜΕΘ...

ή...

αυτόν που ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ όταν το κόμμα του ψήφιζε το ένα μνημόνιο πίσω απ' το άλλο;

Σοβαρό δίλημμα...

* * *

Δεν λέμε...

πρόβλημά τους εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ η ενδοσκόπηση για τη διαχείριση του εκλογικού αποτελέσματος.

Αλλά κάτι «τρολάκια» του διαδικτύου έχουν χάσει κάθε μέτρο...

Βρίζουν αισχρά τον λαό για την ψήφο του.

«Καλά να πάθετε, μακάρι να σας πάρουν τα σπίτια», «μείνετε στο δρόμο για να βάλετε μυαλό», «σας αξίζει να πεινάσετε», «λαός - λαμόγια» και άλλα παρόμοια.

Επώνυμα κι ανώνυμα.

* * *

Από ποιους;

Από εκείνους που τέσσερα χρόνια τώρα κατάπιαν αμάσητα:

Τη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την ψήφιση του 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ.

Το «άνοιγμα» στα ορφανά του Κασιδιάρη.

Την υπονόμευση κάθε αγωνιστικής εστίας του εργαζόμενου λαού.

Τώρα «κουνάνε το δάχτυλο» σε όποιον γύρισε την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ,

ψηφίζοντας με κριτήριο το «μικρότερο κακό», στο οποίο ήταν πρωτομάστορες

και τη «σταθερότητα», την οποία και οι ίδιοι εγγυόνταν, με προοδευτικά μαντζούνια.

Κατάντια και κατήφορος.

Δίχως πάτο.

* * *

«Μα ο λαός ψήφισε. Οι θέσεις όλων κρίθηκαν και τώρα ...τα κεφάλια μέσα!».

Αυτό είναι λίγο - πολύ το μήνυμα της «επόμενης μέρας» από τα αστικά επιτελεία.

Δηλαδή, ό,τι έγινε έγινε.

Τώρα η ΝΔ μπορεί να κλιμακώσει την αντιλαϊκή πολιτική και κανείς δεν δικαιούται «διά να ομιλεί»...

Με κάτι τέτοια πάνε να παραλύσουν τον λαό,

να τον φοβίσουν και να τον ...παρκάρουν στη γωνία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Κούνια που τους κούναγε!

* * *

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα λαϊκά στρώματα που τσακίζει η αντιλαϊκή πολιτική

δεν θα επιτρέψουν στην κολυμπήθρα της κάλπης να ξεπλυθούν τα αντεργατικά τους ανομήματα,

προηγούμενα και επόμενα.

Και θα είναι σε ακόμα καλύτερη θέση να απαντήσουν, αν και στις 25 του Ιούνη βγάλουν ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ!

Το μόνο κόμμα που βρήκαν δίπλα τους και την περασμένη τετραετία.

Μέσα κι έξω από τη Βουλή.

* * *

Εξανίσταται η Ρεπούση από την Εφ.Συν ότι το ΚΚΕ μένει στο απυρόβλητο.

Και ζητάει από τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεπεράσει τους ...κομπλεξισμούς

και να ξεκινήσει επιτέλους επίθεση στο ΚΚΕ.

Του δίνουν μάλιστα και μια «λίστα» με θέματα, για σκονάκι στην αντιπαράθεση.

Οπως ότι το ΚΚΕ είναι ...αριστερός σύμμαχος της ΝΔ!

Σιγά μη δεν έσταζε αυριανισμό η πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ,

που το 2012 συγκυβέρνησε με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

Η Ρεπούση του Σημίτη, του ΓΑΠ και των ανιστόρητων συνωστισμών.

Και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ...

Για να μην ξεχνάμε ποιανών η πολιτική έφερε τη ΝΔ στο 40%.

* * *

Βέβαια, όσα αναμασάει η Ρεπούση τα λέει κι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προς μεγάλη τους απογοήτευση, όμως, όλα παίρνουν απάντηση και φεύγουν κατευθείαν για κουβά...

* * *

Η Ρεπούση λέει κι ότι σήμερα δεν υπάρχει αντικομμουνισμός,

γιατί δεν υπάρχει «ανταγωνισμός» ανάμεσα στο στρατόπεδο των σοσιαλιστικών κρατών και τη Δύση.

Μάλλον δυσκολεύεται κι αυτή να ορίσει τον αντικομμουνισμό...

όπως ο Βαρουφάκης τον φασισμό.

Ας ανοίξει κάνα κιτάπι της ΕΕ, που ανάγει τον αντικομμουνισμό σε επίσημη ιδεολογία της.

`Η καλύτερα, ας ρίξει μια ματιά σε πρώην σοσιαλιστικές χώρες - σημερινά μέλη της ΕΕ, όπου τα κομμουνιστικά σύμβολα και κόμματα είναι απαγορευμένα.

Σιγά μην πέσει κι από τα σύννεφα η Ρεπούση!Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ