ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Μάη 2023
Σελ. /20
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Προχωράμε δυνατά για ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ μετά τη χτεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Eurokinissi

Με την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που συγκάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ολοκληρώθηκε χτες η διαδικασία πριν τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, που θα διεξάγει τις εκλογές στις 25 Ιούνη. Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι επικεφαλής των πέντε κομμάτων που απαρτίζουν τη νέα Βουλή.

Μετά την ολοκλήρωσή της σύσκεψης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ηταν μία θεσμική σύσκεψη για τον σχηματισμό εκλογικής, υπηρεσιακής κυβέρνησης, μιας και δεν έγινε δυνατό από τα άλλα πολιτικά κόμματα, που έχουν ίδιες στρατηγικές στοχεύσεις και κοινά προγράμματα, να διαμορφωθεί κυβέρνηση συνεργασίας με βάση τις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής. Ετσι, λοιπόν, οδηγούμαστε σε υπηρεσιακή κυβέρνηση με εκλογές στις 25 του Ιούνη και εκεί θα δώσουμε όλοι τη μάχη.

Προχωράμε δυνατά από τώρα, τα μέλη, οι φίλοι, οι οπαδοί του ΚΚΕ, έτσι ώστε να γίνει ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές. Γιατί η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, θα είναι αντιλαϊκή και η αντιπολίτευση θα τη στηρίζει, όπως την έχει στηρίξει και στο παρελθόν και τώρα, με βάση τις κοινές στρατηγικές επιλογές που έχουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, τα δύο κόμματα ως αντιπολίτευση θα στηρίζουν αυτήν την πολιτική, που θα είναι ενάντια στον λαό μας, για τα συμφέροντα των λίγων.

Από αυτήν τη σκοπιά, η μόνη δύναμη που προβάλλει ως δύναμη πραγματικής, μαχητικής αντιπολίτευσης στη χώρα μας είναι το ΚΚΕ και, βέβαια, λόγω του πιο άδικου εκλογικού νόμου, απαιτείται η μέγιστη συσπείρωση δυνάμεων, να καταγράψει το ΚΚΕ ψήφους και ποσοστά όχι μόνο τα ίδια, το 7,2%, αλλά πολύ περισσότερα στις επόμενες εκλογές. Τέτοια ενθαρρυντικά μηνύματα έρχονται από όλη την Ελλάδα, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Καλούμε και όσους συνανθρώπους μας, φίλους και φίλες που σκέφτηκαν να ψηφίσουν το ΚΚΕ και δεν το έκαναν στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, να το κάνουν τώρα, έχοντας και την εικόνα όλων των υπόλοιπων αποτελεσμάτων. Είμαστε αισιόδοξοι, θα πάμε μπροστά!».


ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ ΚΑΙ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Με νέα ορμή στη μάχη

Με ακόμη μεγαλύτερη ορμή δίνουν την εκλογική μάχη οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στην Αττική, διοργανώνοντας άμεσα εκατοντάδες συσκέψεις και περιοδείες. Μετά την πλατιά διακίνηση της ανακοίνωσης της ΚΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μάη, προετοιμάζουν τώρα τη νέα μεγάλη πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» στις 27 και 28 Μάη.

Οι Κομματικές Οργανώσεις βάζουν συγκεκριμένο σχέδιο, για να φτάσουν παντού. Να κουβεντιάσουν για το αποτέλεσμα με λαϊκούς ανθρώπους που ψήφισαν το Κόμμα, αλλά και με εκείνους που δεν έκαναν την περασμένη Κυριακή το βήμα και τώρα είναι πιο έτοιμοι για να το κάνουν.

Το κλίμα είναι μαχητικό, αισιόδοξο ανάμεσα στα μέλη, τους οπαδούς και τους φίλους του Κόμματος που έδωσαν μέχρι τώρα την εκλογική μάχη και συνεχίζουν ακόμα πιο αποφασιστικά. Μάλιστα, ακόμα περισσότεροι φίλοι του Κόμματος εντάσσονται τώρα στον σχεδιασμό της προεκλογικής δουλειάς, πολλαπλασιάζοντας τις δυνάμεις που παλεύουν για ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Υπάρχουν εκατοντάδες ακόμα που αν και έκαναν διαφορετική επιλογή στην κάλπη, χάρηκαν και αναθάρρησαν με την άνοδο του ΚΚΕ και την αύξηση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, επειδή ξέρουν πως μόνο αυτό θα βρίσκεται αύριο δίπλα τους στον χώρο δουλειάς, στις διεκδικήσεις, στους αγώνες.

Με όλους αυτούς λοιπόν οργανώνουν τη συζήτηση οι Κομματικές Οργανώσεις, για να βάλει ο καθένας το δικό του λιθαράκι, ώστε το βήμα που έγινε στις 21 Μάη, να συνεχιστεί με πολλά επόμενα βήματα ισχυροποίησης του ΚΚΕ παντού!



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ